Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον Ανδρέα Φ. σε Πάτρα και Αθήνα, Τρίτη 9/7

Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Αντρέα Φ. που καλείται για συμπληρωματική ανάκριση στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 10) – Τρίτη 9/7 11:00
Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης – μικροφωνική, Τρίτη 9/7 στις 10 Π.Μ. στο Παράρτημα και στις 19:00 συνέλευση αλληλεγγύης


ΑΘΗΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

Στις 22/4 ο αναρχικός σύντροφος Αντρέας Φ. απαγάγεται από την κρατική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική, πάνοπλοι μπάτσοι εισβάλουν για δεύτερη φορά για έρευνα στο σπίτι του στην Πάτρα .

Από την μικροκλοπή σουπερ μάρκετ… στην τρομοκρατική οργάνωση

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Φλεβάρη του 2024, ο σύντροφος Αντρέας συλλαμβάνεται για μικροκλοπή σε κατάστημα Lidl στην Πάτρα. Με απόφαση της εισαγγελίας το πλημμέλημα της κλοπής αναβαθμίζεται σε κακούργημα ληστρικής επιδρομής. Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας και μέσω μιας οργουελικής αναβάθμισης του κατηγορητηρίου επιβάλλεται στον σύντροφο ο περιοριστικός όρος μηνιαίας παρουσίας του στο τμήμα και εκτελείται κατ’ οίκον έρευνα και αρπαγή των ηλεκτρονικών του μέσων επικοινωνίας – laptop και κινητό τηλ.

Η αντιτρομοκρατική, με τη γνωστή τακτική του «ανώνυμου τηλεφωνήματος», ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και στο πλαίσιο, πλέον, του τρομονόμου (187Α) ξεκινά το στήσιμο του κατηγορητηρίου και τη σκευωρία εναντίον του συντρόφου.

Στη δεύτερη πράξη του τρομοσεναρίου της ΕΛΑΣ ο σύντροφος μεταφέρεται στην Αθήνα, ανακρίνεται και με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο (187Α), κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» και ως φυσικός αυτουργός των ενεργειών της. Τελικά, Στις 26/04 η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση του στις φυλακές της Άμφισσας.

Δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί ο ρόλος των ΜΜΕ, τα οποία από την πρώτη στιγμή αποτέλεσαν φερέφωνο των μπάτσων για τη δημιουργία κλίματος, χτίζοντας το προφίλ του τρομοκράτη μέσα από συκοφαντίες και χυδαία δημοσιεύματα, διαστρεβλώντας έτσι την εικόνα του συντρόφου και αποσιωπώντας την ιδεολογική υπόσταση της μέχρι τώρα πορείας του. Όλες αυτές οι εξόφθαλμες μεθοδεύσεις μπάτσων, δικαστικών και δημοσιογράφων έχουν οδηγήσει το σύντροφό μας να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Την ίδια στιγμή ο ίδιος αρνείται συνολικά το κατηγορητήριο που έχει στηθεί εναντίον του.

Στις 26/4, την μέρα της ανάκρισης του Αντρέα, πραγματοποιείται στην κατάληψη του Παραρτήματος της Πάτρας συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία δέχεται αιφνίδια, λυσσαλέα επίθεση από τους μπάτσους, με χημικά εντός του χώρου και ξυλοκόπημα συντρόφου, ενώ συλλαμβάνονται 26 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μπάτσοι, ασφαλίτες και εισαγγελέας παραμένουν στην κατάληψη κατάσχοντας έντυπα και εξοπλισμό, ενώ δημοσιεύονται φωτογραφίες του χώρου, ώστε να χτίσουν χέρι-χέρι με τους μπάτσους το αφήγημα περί «άντρου της τρομοκρατίας». Ένα αφήγημα το οποίο έρχεται να προστεθεί στα δημοσιεύματα για ένα φανταστικό σενάριο “επεισοδίων” και συγκεκριμένα για ηγέτες/καθοδηγητές και κλειδοκράτορες καταλήψεων, που βασικό στόχο έχουν να διεμβολίσουν τις βασικές αναρχικές αξίες της οριζοντιότητας και της αυτοοργάνωσης.

Η στοχοποιήση του Αντρέα είναι επίθεση σε ολόκληρο το κίνημα.

Η στοχοποίηση και φυλάκιση του συντρόφου Αντρέα δεν μπορεί να ιδωθεί ως μεμονωμένη κίνηση αλλά ως μέρος μίας συνολικής στρατηγικής που στόχο έχει την αδρανοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών. Το καθεστώς της προφυλάκισης που εφαρμόζεται ως μέσο πίεσης καθώς και (φυσικής και οικονομικής) εξόντωσης των αγωνιστών, εξυπηρετεί έναν διττό στόχο: την εκδικητική τιμωρία για τη μη συμμόρφωση στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου αφενός, και τον εκφοβισμό του κόσμου του αγώνα αφετέρου με την απειλή του εγκλεισμού να πλανάται πάνω από κάθε ριζοσπαστική επιλογή και στάση. Η ποινικοποίηση των πολιτικών και συντροφικών σχέσεων και μέσα όπως τα «ανώνυμα τηλεφωνήματα», οι παράτυπες παρακολουθήσεις κλπ, αναδεικνύουν εξάλλου ότι οι νόμοι και η δικαιοσύνη λειτουργούν κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τις εκάστοτε κρατικές μεθοδεύσεις.

Ανέκαθεν, η κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων αποτελούσε το βασικό μέλημα του κράτους για να εξασφαλίσει τη συνέχειά του. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαία η στοχοποίηση του Αντρέα, ενός συντρόφου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του ’06-’07, την αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/ριες, την εξέγερση του 2008 και το καταληψιακό κίνημα στην Πάτρα, την αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, τους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας, τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης, τις εργατικές ομάδες, τις πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια, τις συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις μέχρι και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη ανθρώπων που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες. Η ανυποχώρητη στάση του συντρόφου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολόκληρου κόσμου αγώνα αμφισβήτησης του κόσμου της εξουσίας και της εκμετάλλευσης, ο οποίος ανέκαθεν βρισκόταν στο στόχαστρο του κράτους και των διωκτικών μηχανισμών.

Η στοχοποίηση του Αντρέα επομένως αποτελεί στοχοποίηση ολόκληρου του κινήματος και όσων αντιστέκονται καθημερινά σε μια συγκυρία όπου η φτωχοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται μέσα από την εργασιακή εκμετάλλευση, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής, την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό, τη κρατική βία και τον φασισμό που εδραιώνεται στις πιο γκρίζες ζώνες.

Στην ίδια συγκυρία που το κράτος αναβαθμίζει την κατασταλτική του ατζέντα μέσα από τους τρομονόμους και την αναβάθμιση του ποινικού κώδικα ενισχύοντας το νομικό του οπλοστάσιο για να καταπνίξει και να ελέγξει την κοινωνική οργή των καταπιεσμένων.

Απέναντι στον φόβο που προσπαθεί να διαχύσει μέσα από την εκδικητικότητα στο πρόσωπο του Αντρέα, αλλά και σε συντρόφους και συντρόφισσές του, η απάντησή μας ήταν και θα είναι πάντα η ίδια: αδιαπραγμάτευτη στήριξη της πολιτικής του στάσης και της αναρχικής του ταυτότητας, αλληλεγγύη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που ξεκινά, αυτή τη φορά μέσα από τα τείχη της φυλακής. Μέχρι να ξανασυναντηθούμε στους επόμενους αγώνες που ακόμα δεν έχουν δοθεί. Αντρέα γερά, ως τη λευτεριά.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Αντρέα Φ. (Αθήνα)


ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ, ΤΡΙΤΗ 9/7 ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ,

ημέρα που καλείται ο σύντροφος για συμπληρωματική κατάθεση

Κάποιες πρώτες σκέψεις σχετικά με την δίωξη του συντρόφου Αντρέα Φ.,την εισβολή στην κατάληψη Παραρτήματος και τις συλλήψεις των 25 αλληλέγγυων.

Στις 22/04/2024, ο σύντροφος Αντρέας Φ. απάγεται από την κρατική ασφάλεια, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική. Εισβάλλουν στο σπίτι του πάνοπλοι και για τουλάχιστον 4 ώρες διεξάγουν έρευνα στο χώρο. Μετά την πολύωρη έρευνα ο σύντροφος μεταφέρεται στην Αθήνα και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη ημέρα, και ύστερα από την πρώτη ανακριτική διαδικασία, ορίζεται η βασική ανάκριση. Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει επίσημα η αντιτρομοκρατική και ο σύντροφος βρίσκεται στα χέρια τους.

Στήνεται μια άθλια δικογραφία, συνοδευόμενη από μια σειρά χυδαίων δημοσιευμάτων τόσο τοπικών όσο και πανελλαδικών ΜΜΕ, και ο αγωνιστής Α.Φ., ήδη στοχοποιημένος για την κοινωνική και ταξική του δράση, βαφτίζεται τρομοκράτης. Σε πρώτο επίπεδο, το κράτος έχει ως στόχο τόσο την προσωπική του φίμωση όσο και του κόσμου που αγωνίζεται. Σε δεύτερο επίπεδο όμως, ο στόχος είναι, ενσταλάσσοντας το φόβο στον αναγνώστη/ τηλεθεατή/ ψηφοφόρο, να νομιμοποιηθεί ηθικά και επικοινωνιακά η κρατική κατασταλτική βαρβαρότητα και να αποστασιοποιηθούν από τις αγωνιστικές διεργασίες τα κομμάτια της κοινωνίας που θέλουν να αμφισβητούν τις συστημικές νόρμες. Παρά την κατασταλτική σφοδρότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυα από την πρώτη στιγμή στον σύντροφο. Στις 26/04 ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση του. Σήμερα βρίσκεται αιχμάλωτος στις φυλακές Άμφισσας.

Το κατασταλτικό σχέδιο, ωστόσο, ξεδιπλώνεται λίγους μήνες πριν, όταν ξεκινάει η πρώτη φάση της ομηρίας του συντρόφου. Το Φεβρουάριο, ο Αντρέας Φ. συλλαμβάνεται για απαλλοτρίωση ελάχιστων προϊόντων ευτελούς αξίας από σούπερ μάρκετ. Με μία απίστευτη και πρωτοφανή αναβάθμιση κατηγορητηρίου, η εισαγγελία μετατρέπει το πλημμέλημα της κλοπής στο κακούργημα της ληστρικής κλοπής και του επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Αυτή η μεθοδευμένη δίωξη, δίνει το ελεύθερο στα σκουπίδια της κρατικής ασφάλειας, να εισβάλουν για πρώτη φορά στο σπίτι του και να κατασχέσουν το κινητό και τον υπολογιστή του. Τα τοπικά μίντια, σε εντεταλμένη υπηρεσία, γράφουν τερατώδη ψέματα σχετικά με την ανύπαρκτη ληστεία και φωτογραφίζουν ανοιχτά τον σύντροφο, παίρνοντας έτσι ξεκάθαρα μέρος στην ασφαλίτικης έμπνευσης διαδικασία στοχοποίησής του. Σε αυτό το σημείο μπαίνει η αντιτρομοκρατική και οι περίφημες τραγελαφικές μέθοδοί της. Χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά το μύθευμα του ανώνυμου τηλεφωνήματος που δήθεν συνδέει τον Α.Φ. με μία οργάνωση, ζητά από την εισαγγελία την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, λειτουργώντας αυθαίρετα, αξιοποιώντας την απεριόριστη ελευθερία που δίνει ο τρομονόμος (187Α). Έτσι, στήθηκε σταδιακά το κατηγορητήριο περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και στρώθηκε το έδαφος για την σύλληψη του Αντρέα Φ.

Η αιχμαλωσία αυτή κρύβει στον πυρήνα της ένα ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο του κράτους, που απέναντί του τοποθετεί όποια αγωνίζεται για το γκρέμισμα του κόσμου της εξουσίας και τη δημιουργία εκείνου της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της αλληλοβοήθειας και της αυτοοργάνωσης. Το σχήμα είναι απλό. Κάθε φωνή αντίστασης θα πνιγεί πάση θυσία, κάθε αγωνιστής θα φιμωθεί και θα πεταχτεί -αν περισσεύει ή ανενοχλεί πολύ- στα μπουντρούμια της δημοκρατίας και όποιο τολμάει να σηκώσει κεφάλι, μη ακολουθώντας πειθήνια ό,τι ορίζει η κυριαρχία, θα τσακίζεται. Έτσι, λοιπόν και ο Α.Φ. είναι έγκλειστος για την πολιτική του δράση, γιατί επί σειρά δεκαετιών βρίσκεται αδιάκοπα στους αγώνες παλεύοντας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007 και την αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες, στην εξέγερση του 2008 και το καταληψιακό κίνημα της Πάτρας, από τους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στην αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, από τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας και τις συλλογικές κουζίνες, από τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας στις ανοιχτές συνελεύσεις και τις εργατικές ομάδες, από πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις, σε πρωτοβουλίες που είχαν ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες και την κρατική αδιαφορία. Ο Αντρέας, ένας αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής, συνειδητά έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα στο πλάι των αδικημένων αυτού του κόσμου, του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, με την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη ως όπλο. Η δίωξη του είναι πολιτική και έρχεται να προστεθεί στις τόσες εκδικητικές διώξεις αγωνιστών που στάθηκαν και στέκονται απέναντι στον κόσμο της εξουσίας.

Οι κατασταλτικές κινήσεις απέναντι στα αγωνιζόμενα άτομα της πόλης, ωστόσο, δεν σταματούν στην δίωξη του συντρόφου Α.Φ. Στις 26/04, στις 9 το πρωί είχε καλεστεί δημόσια συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο στην κατάληψη Παραρτήματος με μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική. Γύρω στις 12 η ώρα και ενώ είμαστε σε αναμονή της απόφασης περί προφυλάκισης του συντρόφου, οι μπάτσοι κάνουν αιφνιδιαστική δολοφονική επίθεση, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης στον κόσμο, ενώ γνώριζαν και φωνάζαμε ότι υπήρχαν παιδιά. Οι δολοφόνοι των ματ δεν δίστασαν να σημαδέψουν και να ρίξουν κρότου λάμψης σε ένα βρέφος 14 μηνών που βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του.

Τα συντρόφια αναγκάζονται να καταφύγουν εντός του χώρου της κατάληψης, ενώ τα ματ εισβάλλουν στο χώρο κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους και προσάγουν μαζικά τα εγκλωβισμένα άτομα, που ασφυκτιώντας προσπαθούν να τους απωθήσουν. Ένας σύντροφος ξυλοκοπείται ενώ βρίσκεται στο έδαφος κατά την προσαγωγή του από τους μπάτσους. Ο κόσμος που πλαισιώνει τη συγκέντρωση και περαστικοί της οδού Κορίνθου, αντιδρούν μπροστά στην κρατική βαρβαρότητα, με έντονες αποδοκιμασίες κατά της αστυνομίας. Μία περαστική από τον κόσμο αυτόν προσάγεται επίσης.

Μπάτσοι, ασφαλίτες και εισαγγελέας παραμένουν στον χώρο της κατάληψης κάνοντας «έρευνα» και φεύγουν μετά από πολλές ώρες, έχοντας κατασχέσει κινηματικό έντυπο υλικό και εξοπλισμό, πανό και άλλα αντικείμενα που βρίσκουν στον χώρο. Το ίδιο κιόλας απόγευμα, αλληλέγγυος κόσμος μπήκε στο χώρο της κατάληψης και αποκατέστησε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους μπάτσους.

Τα τοπικά μίντια, αρχίζουν να διαδίδουν τα ψέματα της αστυνομίας και να οργιάζουν με χυδαία και ψευδή δημοσιεύματα για δήθεν κουκουλοφόρους και δήθεν ρίψεις μολότοφ κατά αστυνομικών 12 η ώρα το μεσημέρι σε δημόσια καλεσμένη συγκέντρωση,προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την επίθεση που δέχτηκε ο συγκεντρωμένος κόσμος στο κέντρο της πόλης. Δημοσιεύουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του Παραρτήματος, όπου καθημερινά αντικείμενα όπως γκαζάκια για την παρασκευή καφέ σε αυτοοργανωμένα καφενεία, άδεια μπουκάλια μπίρας από μπαρ οικονομικής ενίσχυσης,καθώς και απλά μαχαίρια κουζίνας χαρακτηρίζονται ως ευρήματα για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης από την πλευρά της αστυνομίας. Ακολουθούν παράλληλα δηλώσεις της εισαγγελέως, που «έφριξε» η καημένη από την κατάσταση του χώρου και φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίσουν αυτό το ανοιχτό κέντρο αγώνα “άντρο τρομοκρατίας”, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το χυδαίο σχέδιο της στοχοποίησης της κατάληψης Παραρτήματος.

Το Παράρτημα δεν έχει κλειδοκράτορες, ηγέτες και αρχηγούς. Όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, ο κόσμος που δραστηριοποιείται σε αυτό συλλογικοποιείται αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα και έτσι θα συνεχίσει όσο αυτά/αυτές/αυτοί που το χρησιμοποιούν θεωρούν κύτταρο της κοινωνικής και πολιτικής τους ζωής τα χαρακτηριστικά αυτά.

Τα προσαχθέντα από τη συγκέντρωση μεταφέρονται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης. Κατά την επιστροφή του κόσμου προς τον χώρο του Παραρτήματος, γίνεται άλλη μία απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία, στην οποία προσάγουν ακόμα ένα άτομο ξυλοκοπώντας το. Συνολικά, κρατούνται 26 άτομα σε ένα κελί (2.5μ x 4μ) για περίπου 6 με 7 ώρες χωρίς να τους ανακοινώνεται αν πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη, μέχρι που τελικά τους γνωστοποιείται η μετατροπή των 25 προσαγωγών σε συλλήψεις, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κατά την παραμονή τους εκεί γίνονται μάρτυρες του βασανισμού ενός συλληφθέντα άλλης υπόθεσης, ακριβώς έξω από το κελί τους και μπροστά στα μάτια τους από έναν μπάτσο που τον χτυπούσε ενώ ήταν κολλημένος στον τοίχο και δεμένος πισθάγκωνα. Παράλληλα, ακούγονται φωνές άλλων κρατουμένων που ξυλοκοπούνται από τους ένστολους βασανιστές, σε σημεία που συντρόφια δεν έχουν οπτική επαφή. Τα 25 συλληφθέντα, τις επόμενες μέρες περνάνε ανακριτή, εισαγγελέα και αυτόφωρο, με το δικαστήριο να παίρνει αναβολή για τις 20/11/2024.

Ζούμε σε ένα περιβάλλον διαρκούς επισφάλειας, καθημερινού φόβου και φρίκης. Από τους χιλιάδες νεκρούς στην περίκλειστη και ισοπεδωμένη Γάζα με τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους, τις δολοφονημένες μετανάστριες και μετανάστες στον Έβρο και στον υγρό τάφο της Μεσογείου, μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη, την καθημερινή και διπλανή μας φτώχεια, τις γυναικοκτονίες -προϊόν της πατριαρχικής βίας-, τις εργατικές δολοφονίες, την εγκληματοποίηση του ατόμου με όχημα τον νέο ποινικό κώδικα και τους τόνους ψυχοφαρμάκων που ο μέσος δυτικός καταναλώνει για να αντέξει τη βαρβαρότητα, υπάρχει ένα αδιόρατο αλλά σαφές νήμα που τα διαπλέκει. Και δεν είναι άλλο από την δομική βία ενός συστήματος που εμφανίζεται ως παντοδύναμο, ως μοναδικό και ανίκητο. Μία βία βαθιά και ενσώματη που στόχο έχει να αφοπλίσει τους καταπιεσμένους, τους κολασμένους αυτής της γης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις.

Κομμάτι εκείνων που τόλμησαν και σήκωσαν κεφάλι είμαστε και εμείς, τα αναρχικά άτομα, οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές, όλα εκείνα που λυσσάμε για πραγματική ελευθερία, για ουσιαστική ατομική και συλλογική απελευθέρωση από οτιδήποτε φέρει μέσα του εξουσία. Δεν βρεθήκαμε τυχαία, ωστόσο, στο δρόμο αυτό και για αυτό δεν μας εκπλήσσουν οι μεθοδεύσεις τους, δεν μας κάμπτουν τα κατασταλτικά χτυπήματα. Αγωνιζόμαστε συνειδητά από την πλευρά των καταπιεσμένων και γνωρίζουμε καλά πως ο κοινωνικός και ταξικός πόλεμος είναι διαρκής, και εμείς εδώ, θα σταθούμε με όλη μας τη δύναμη και τη θέρμη, παλεύοντας μέχρι τέλους, στεκόμενες δίπλα στα έγκλειστα συντρόφια μας, με σθένος και πάθος για ελευθερία, μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής. Ο Αντρέας είναι ένας από εμάς.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 25 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

Συνέλευση Τρίτη στις 19.00 Κατάληψη Παραρτήματος

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Αντρέα Φ. / Πάτρα


Συνέλευση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

Μοιραστείτε το άρθρο