Στις εκλογές του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. Θεσ/νίκης οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες συμμετέχουμε μαζικά!

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για άλλη μία χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν είναι αρκετές ώστε να καλύψουν τα κενά στα σχολεία. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο προσπαθεί με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, «κρύψιμο» κενών και άλλες μεθόδους να μειώσει τον αριθμό των κενών ώστε να προσλάβει λιγότερους αναπληρωτές και αναπληρώτριες. Στην ειδική αγωγή φέτος έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική πρακτική του υπουργείου να μοιράζει τις ώρες των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης σε 2 ή και παραπάνω παιδιά, ώστε να γλιτώσει κάποιες προσλήψεις! Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών και έγκαιρη κάλυψη των κενών όλων των ειδικοτήτων!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέο σύστημα μόνιμων διορισμών με κύριο κριτήριο τις γραπτές εξετάσεις! Δηλαδή, αφού μας έβαλαν να ξοδέψουμε ένα σκασμό λεφτά στην αγορά «προσόντων» με το προσοντολόγιο, αφού γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να μαζέψουμε μόρια, τώρα μας λένε ότι όλα αυτά δεν αρκούν και ότι πρέπει να ξαναδώσουμε εξετάσεις για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να δουλεύουμε στο σχολείο που ήδη στελεχώνουμε εδώ και χρόνια! Δεν θα τους περάσει! Διεκδικούμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας αποτελεί τον προάγγελο της εφαρμογής του μοντέλου κατηγοριοποίησης των σχολείων. Θέλουν να φτιάξουν ένα φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, ένα σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών. Με την επιβολή και της ατομικής αξιολόγησης θέλουν να μας μετατρέψουν σε πειθήνιους και υποταγμένους εργαζόμενους, έρμαια στις ορέξεις αυταρχικών διευθυντών και συμβούλων. Επειδή δεν θέλουμε να δουλεύουμε σε ένα τέτοιο σχολείο διεκδικούμε την κατάργηση της αξιολόγησης, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Φέτος γίναμε μάρτυρες συνάδελφοί μας αναπληρωτές να τραυματίζονται και να εξωθούνται σε άδειες άνευ αποδοχών, αλλά και απώλεια των μορίων προϋπηρεσίας, μόνο και μόνο επειδή δεν δικαιούμαστε τις αναρρωτικές άδειες που δικαιούνται οι μόνιμοι συνάδελφοί μας. Αντίστοιχα μια αναπληρώτρια μητέρα δεν δικαιούται την 9μηνη άδεια ανατροφής αλλά ούτε και το επίδομα μητρότητας! Ως εδώ! Διεκδικούμε την άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους! Να χορηγείται άδεια ανατροφής και επίδομα μητρότητας σε κάθε αναπληρώτρια μητέρα!

ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν, τα ενοίκια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα αυξάνονται συνεχώς, ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί μας μένουν ίδιοι. Στέγη, θέρμανση, μετακινήσεις και τρόφιμα από βασικά αγαθά έχουν γίνει πολυτέλεια, κάτι που αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν σε νησιά ή δυσπρόσιτα μέρη! Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και μείωση τιμών σε ενοίκια-ενέργεια- τρόφιμα!

Οι κυβερνητικές παρατάξεις που ελέγχουν τη ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-Δίκτυο) προωθούν έναν ακίνδυνο συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής. Δεν υποβάλλουν κανένα αγωνιστικό σχέδιο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, ενώ προσπάθησαν να υπονομεύσουν την συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση!

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ!

Να ενισχυθεί η γραμμή των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ για ένα συνδικάτο που θα είναι στο πλευρό της αναπληρώτριας και του αναπληρωτή!

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ Γαβρόγλου – ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στα σχολεία αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων στην άδεια, στην ασθένεια, στην κύηση, στη γονική μέριμνα
  • Να μονιμοποιηθούν ΤΩΡΑ όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι
  • Στο πλευρό των συναδελφισσών και των συναδέλφων των ειδικοτήτων στη διεκδίκηση οργανικών θέσεων ώστε να πάψουν να μετρούν χρόνια αναπλήρωσης
  • Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους! 
  • Στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών άσχετα από χρόνια υπηρεσίας και εργασιακή σχέση ενάντια στην αξιολόγηση και την πειθάρχηση, για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας!

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 6.30μ.μ. και τις εκλογές την Τετάρτη 5 Ιουνίου, 12:30 – 20:00 στο 3ο Δημ. Σχολείο Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58) – Αιτήσεις εγγραφής στον Σύλλογο μέχρι τις ημέρες Συνέλευσης και εκλογών – Συνδρομή αναπληρωτ(ρι)ών 10€

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.

Μοιραστείτε το άρθρο