Κάλεσμα στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για τη συνέχισης της δίκης του Γ. Καλαϊτζίδη, Τρίτη 28/5 στις 10:00

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΗ, ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (10:00, κτήριο 2)

Συνέχεια της δίκης του συντρόφου και μέλους μας Γιώργου Καλαϊτζίδη, που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική και διώκεται με τον 187Α για μια ανάρτηση στα social media.

Στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις έχουμε μιλήσει για χούντα χαμηλής έντασης. Για την προσπάθεια δηλαδή της εξουσίας, υπο την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, να καταργήσει κάθε λαϊκό δικαίωμα και ελευθερία μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης δημοκρατίας.

Θέλουν απόλυτη εξουσία και την κερδίζουν κομμάτι-κομμάτι. Τετραγωνικό με τετραγωνικό, ύπουλα, προωθούνται σε κάθε κοινωνικό μέτωπο.

Από που να αρχίσουμε;

Από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού;

Από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις;

Από τις εξωδικαστικές εκτελέσεις όποιου καταδιώκει η αστυνομία και δεν έχει το σωστό χρώμα δέρματος;

Από τους μαζικούς πνιγμους μεταναστών που κανονικοποιούνται;

Από την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας;

Από τον διωγμό των ντόπιων, Ελλήνων και μεταναστών, από το κέντρο των πόλεων για να γίνουν στάνες τουριστών;

Από τον «εξευγενισμό» των Εξαρχείων με το μετρό και την καταστολή;

Από την κατάργηση του δικού τους «ιερού κειμένου», του συντάγματος, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Από την καμπάνια αυστηροποίησης και κανιβαλισμού που κατέληξε στον νόμο Φλωρίδη, ένα νόμο που, μαζί με τις προσθήκες στον αντιτρομοκρατικό νόμο κλείνει φυλακή, όποιον θέλει, όποτε το θέλει το κράτος;

Από όπου και να ξεκινήσουμε ξέρουμε που καταλήγουμε. Το τελευταίο καστρο είναι η ελευθερία του λόγου.

Στις 18 Μάη, το μέλος μας Γιώργος Καλαϊτζίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στα social media. Για μια δημοσίευση, τον σημάδευαν με τα όπλα τους καθώς τον μετέφεραν δεμένο πισθάγκωνα, έχοντας του φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όλα αυτά για μια δημοσίευση, επαναλαμβάνουμε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μέλος μας να συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό θεωρείται «τρομοκρατία» και παράλληλα ισχύει ο νόμος Φλωρίδη. Η πρώτη φορά που αγωνιζόμενος μπορεί να μπει άμεσα φυλακή μόνο και μόνο γιατί έκφρασε δημόσια άποψη.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές αγώνα, τις έχει κάνει δημόσια, και βαδίζει αταλάντευτα σε αυτό το μονοπάτι γνωρίζοντας καλά ότι τον περιμένουν χτυπήματα. Οι επιλογές μας είναι γνωστές και από πάντα το κράτος προσπαθεί να τις χαρακτηρίσει «τρομοκρατία». Καθόλου τυχαία η σύλληψη του μέλους μας γίνεται ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας «εγκληματική οργάνωση». Αλλά θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι το κράτος και η ΝΔ έχουν «βεντέτα» με εμάς. Εχουν βεντέτα με όλη την κοινωνική βάση και αν κάτι προσπαθούν απεγνωσμένα, είναι να προλάβουν τα κοινωνικά αντίποινα.

Τώρα είναι η ώρα του τελευταίου κάστρου, της ελευθερίας της έκφρασης. Αν βάλουν φυλακή τον σύντροφό μας για κάτι τέτοιο, ο εχθρός έχει περάσει τα τείχη. Η χούντα δεν είναι πια «χαμηλής έντασης», είναι κανονική χούντα.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, και θα το κάνουμε περισσότερο και καλύτερα, ακόμα κι αν δικοί μας άνθρωποι βρεθούν πίσω από τα σίδερα.

Ξαναλέμε όμως, δεν είναι βεντέτα Νέα Δημοκρατία εναντίον Ρουβίκωνα.

Αφορά καθένα και καθεμιά που δεν ανήκει στην «αριστεία».

Κάθε αγωνιζόμενος, κάθε ριζοσπάστης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να στοχαστεί σε αυτό το γεγονός. Που οδηγεί, πως σταματάει, πως ανατρέπεται αυτή η συνθήκη;

Το ερώτημα τίθεται τώρα. Τίθεται κυριολεκτικά σήμερα.

Γιατί αν φτάσουμε σε κανονική χούντα, τότε οι επιλογές είναι μετρημένες. Διότι με πολύ συγκεκριμένους τρόπους πέφτουν οι χούντες…

Ρουβίκωνας


Αλληλεγγύη στον Γ. Καλαϊτζίδη – Οι φωνές δεν θα σωπάσουν θα δυναμώσουν

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί μια δημόσια τοποθέτηση ως δικαιολογία για να επιτεθεί σε όποιον αρθρώνει λόγο απέναντί του, σε όποιον αντιστέκεται στην κρατική ισοπέδωση της ζωής μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το παρελθόν η αναστολή των αδειών πολιτικών κρατουμένων λόγω δημόσιων τοποθετήσεων μη αρεστών στους κυβερνώντες, αλλά και το αποκορύφωμα της πρόσφατης φίμωσης και τιμωρίας του επιστημονικού λόγου, όταν αυτός δεν εξυπηρετούσε τα κρατικά συμφέροντα.

Απροκάλυπτα δείχνει τώρα τη διάθεσή του να μην επιτρέπει την έκφραση γνώμης αν αυτή δε συνάδει με το δικό του αφήγημα. Με το άρθρο 187A και το νόμο Φλωρίδη, ο πολιτικός λόγος που, σύμφωνα με το κράτος, εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, αποτελεί απειλή, βαφτίζεται τρομοκρατική πράξη και τιμωρείται με φυλάκιση. Η καταστολή κλιμακώνεται καθώς πλέον περάσαμε από την ποινικοποίηση της δράσης, στην ποινικοποίηση του λόγου. Ποιο είναι το επόμενο στάδιο άραγε, μήπως η ποινικοποίηση της σκέψης; Ενδεχομένως αυτή η ποινικοποίηση του λόγου να περάσει και στην τέχνη, ίσως αργότερα ακόμα και στις ιδιωτικές μας συζητήσεις. Φαίνεται πως για το κράτος είμαστε μόνο ψηφοφόροι, και αυτή την ελευθερία μάς επιτρέπει μόνο.

Τι είναι όμως αυτό που φοβάται τόσο πολύ σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθεί όχι μόνο να το καταστείλει με συλλήψεις, αλλά παράλληλα επιστρατεύει και τους κλασικούς μηχανισμούς προπαγάνδας, επιδεικνύοντας τη δύναμή του με εικόνες που δημιουργούν εντυπώσεις; Η καταστολή προβάλλεται με τέτοιον τρόπο ώστε η μερίδα του κόσμου που σκέφτεται να μιλήσει, να παραδειγματιστεί και να σιωπάσει, ενώ η φιλήσυχη και σιωπηρή κοινωνία να νιώσει ευγνωμοσύνη απέναντι στο κράτος που την προστάτευσε από τον ίδιο της τον άτακτο και επικίνδυνο εαυτό.

Το κράτος φοβάται τις ελεύθερες φωνές και προσπαθεί να τις ποινικοποιήσει και να τις φυλακίσει. Εμείς όμως δε φοβόμαστε το κράτος και θα συνεχίζουμε να δρούμε ελεύθερα, να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να αποτυπώνουμε τις ελεύθερες σκέψεις μας δημόσια.

Για κάθε άρθρο 187A, θα κάνουμε 187 χιλιάδες δημόσιες τοποθετήσεις.

Κανένας μόνος του στις δαγκάνες του κράτους.

Συγκέντρωση: Τρίτη 28/5, Ευελπίδων (κτίριο 2), 10.00

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο