Εκδήλωση για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή του Mohammed Khatib, συντονιστή Ευρώπης του Δικτύου αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, Τετάρτη 22/5 στις 19:00 στο χώρο του Διαρκή Αγώνα στην Αθήνα

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της συνέντευξης και διάλογος με τον διωκόμενο σύντροφο Mohammed Khatib, ο οποίος είναι συντονιστής Ευρώπης του Δικτύου αλληλεγγύης για τους Παλαιστινιους κρατούμενους, που αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο με ενεργή πολιτική δράση αλληλεγγύης τόσο στους παλαιστίνιους κρατούμενους, όσο και στον ίδιο τον αγώνα απελευθέρωσης της Παλαιστίνης στα πλαίσια ενημέρωσης ευαισθητοποίησης, αλλά και δράσης μέσω κινητοποιήσεων στις πόλεις που εδράζεται. Το δίκτυο και πριν αλλά και κυρίως μετά την 7η Οκτώβρη έχει δεχτεί ιδιαίτερη καταστολή σε χώρες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο με απαγορεύσεις και χτυπήματα διαδηλώσεων και διώξεις αγωνιστών που συμμετέχουν σε αυτό.

Ο ίδιος ο Mohammed, διώκεται για την πολιτική του δράση, καθώς δέχεται απειλές από το Βέλγικο κράτος, για να παρθεί πίσω η άδεια παραμονής του στο Βέλγιο. Σε αυτά τα πλαίσια μαζί με τους αγώνες αλληλεγγύης και στήριξης του παλαιστινιακού λαού, έχει ξεκινήσει και μια καμπάνια ενάντια στην προαναφερθείσα δίωξη του αγωνιστή Mohammed Khatib.

Κρίνουμε ότι αυτό που συνέβη με τους 9 μετανάστες/τριες συντρόφους/ίσσες – συλληφθέντες /εισες της Νομικής, που το ελληνικό κράτος έχει εκκινήσει τις διαδικασίες απέλασης τους δεν είναι ξεκομμένο από τα γεγονότα στο Βέλγιο και από τις ευρύτερες ντιρεκτίβες της ΕΕ. Γι’ αυτό κιόλας η εμπειρία του συντρόφου Mοhammed είναι σημαντική για το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, αλλά και για να αντιληφθούμε το μέγεθος και τις συντονισμένες προσπάθειες “τερροροποίησης” της αλληλεγγύης.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης, το οποίο θα τυπωθεί και θα μοιράζεται σε έντυπο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
https://diapyros.net/synentexi-me-ton-mohamme…

Επίσης θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και η αφίσα σε δεύτερο χρόνο.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | diapyros.net

Μοιραστείτε το άρθρο