Καταδίκη της ρατσιστικής συμπεριφοράς του δεξιού δημάρχου Περάματος απέναντι σε Ρομά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την ρατσιστική συμπεριφορά του δεξιού δημάρχου Περάματος Λαγουδάκου, ο οποίος μέσα σε ένα ρατσιστικό και μισαλλόδοξο παραλήρημα κατέβρεξε με υδροφόρα οικογένειες Ρομά που είχαν στήσει τα πράγματα τους στο δρόμο, προκειμένου να τους εκδιώξει από την περιοχή. Δηλαδή επιχείρησε μέσω του τραμπουκισμού, και όχι κοινωνικών παρεμβάσεων στήριξης, να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα διαμονής και στέγασης περιθωριοποιημένων και κατατρεγμένων ομάδων.

Η επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη” εκδηλώνεται με τις πιο απάνθρωπες καταδιώξεις φτωχών και κατατρεγμένων ανθρώπων όπως είναι οι Ρομά. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες στο Αιγαίο και τον Έβρο με τις καταδιώξεις, τις αποτροπές και τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εν λόγω δήμαρχος εκλέχθηκε με την υποστήριξη της σημερινής κυβέρνησης, ενώ έχει διατελέσει ξανά δήμαρχος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Στους τραμπουκισμούς αυτούς προχώρησε ο δήμαρχος με την ανοχή της αστυνομίας που παρέμενε άπρακτη ενώ βρισκόταν στην περιοχή.

Η βάναυση καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ρομά, είτε από την κυβέρνηση είτε από τους δημάρχους, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το εργατικό λαϊκό κίνημα οφείλει να αγωνιστεί ενάντια στη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση των Ρομά, για το γκρέμισμα της κυβέρνησης και της πολιτικής της καταστολής και της φτώχειας.

Μοιραστείτε το άρθρο