Συγκέντρωση αλληλεγγυης για τους 46 συλληφθέντες/είσες της μοτοπορείας στις 11/6/20, Παρασκευή 17/5 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 & ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (17/5, 10:30, δικαστήρια Ευελπίδων)

Στις 11 Ιουνίου 2020 συμμετείχαμε στη μηχανοκίνητη διαδήλωση εργατικής αλληλεγγύης που είχε καλεστεί στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό από συλλογικότητες της περιοχής, εργατικά σωματεία και πολιτικές οργανώσεις.Η διαδήλωση αυτή που είχε κεντρικό σύνθημα «την πανδημία δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες», ήταν από τις πρώτες ανοιχτά οργανωμένες αγωνιστικές κινήσεις μετά τη λήξη του 1ου “lockdown” και έβαζε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τις προτεραιότητες των εργαζομένων και των ανέργων που βρέθηκαν να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, είτε από θέση εξαντλητικής εργασίας σε επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία τους συνθήκες, είτε από θέση απόλυσης / αναστολής εργασίας με μηδενική ή ελάχιστη αποζημίωση από το κράτος και την εργοδοσία, και μάλιστα σε κλίμα ελέγχου και καταστολής. Όπως έγραφε το αρχικό κάλεσμα: «Οι εργαζόμενοι στην υγεία, στις μεταφορές, στα supermarket, στις ταχυμεταφορές, στη διανομή φαγητού, στα φαρμακεία, στην καθαριότητα, στους δήμους και σε άλλους κλάδους, σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας με αμέτρητες ώρες και φόρτο εργασίας, ένταση και αγωνία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν μέσα στο Μάρτιο, όσοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης έλαβαν επίδομα αντί μισθού και εκατοντάδες χιλιάδες περιστασιακά εργαζόμενοι και εποχικοί δεν το έλαβαν καν.»

Ως μέλη των συλλογικοτήτων, των σωματείων και των οργανώσεων που καλούσαν στη διαδήλωση και ως εργαζόμενοι/ες & άνεργοι/ες που ανταποκριθήκαμε στα καλέσματα, πραγματοποιήσαμε προ-συγκέντρωση με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων για 1 ώρα έξω από το Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. Έπειτα ξεκίνησε η μοτοδιαδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 60 εργαζομένων και ανέργων, αγωνιστών και αγωνιστριών. Έγιναν 3 στάσεις σε χώρους δουλειάς όπου μοιράστηκαν ανακοινώσεις. Στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας κοντά στα σύνορα με τον Κορυδαλλό, και χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό γεγονός ή αφορμή, μεγάλες αστυνομικές μηχανοκίνητες δυνάμεις (ομάδα ΔΡΑΣΗ) έφραξαν το δρόμο στους διαδηλωτές. Η αστυνομία διέκοψε μια δημόσια καλεσμένη διαδήλωση συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων στη μέση της, χωρίς καμία αφορμή, καταγγελία ή επεισόδιο, σε μια αποθρασυμένη κατασταλτική κίνηση απαγόρευσης της δημόσιας κοινωνικής και ταξικής δράσης με κεντρική πολιτική εντολή. Με αυτό τον τρόπο το κράτος προετοίμαζε το έδαφος για την επερχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των δημόσιων καλεσμάτων (Ιούλιος 2020). Εν τέλει 46 άτομα προσαχθήκαμε και οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις επειδή αποφασίσαμε να μη νομιμοποιήσουμε με τη στάση μας την απαγόρευση αυτή.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση αποτέλεσε μια κίνηση αγωνιζόμενων εργαζομένων και ανέργων απέναντι στην αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Θεωρούμε ότι χτυπήθηκε χωρίς καμία αφορμή και κανέναν πρόσχημα ακριβώς επειδή αυτή η πολιτική έπρεπε να εφαρμοστεί πατώντας επί πτωμάτων, όπως και αποδείχθηκε τον αμέσως επόμενο χειμώνα, όταν θυσιάστηκαν περισσότεροι από 10.000 μέσα σε μερικούς μήνες για να διασωθεί η οικονομία των πλουσίων και των ισχυρών. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν ζήσει ή να παλέψουν με αξιοπρέπεια αν δεν εξαναγκάζονταν να δουλεύουν υπό εκείνες τις συνθήκες και αν δεν πετιόντουσαν σαν τα σκυλιά στα διαλυμένα νοσοκομεία που δε στηρίχθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Αυτά ήταν τα επίδικα που έφερε στο προσκήνιο η διαδήλωση της 11ης Ιουνίου 2020 και θέλησε να τα προτάξει στην τοπική κοινωνία με την ίδια την κίνησή της.

Στις 17/5/2024, μετά από 4 χρόνια, 46 άτομα καλούνται να δικαστούν για αυτή την κίνηση και για την επιλογή να μη νομιμοποιήσουν το πρωτοφανές κατασταλτικό σχέδιο. Γιατί, αν αποδεχτούμε να διακόπτεται μία διαδήλωση την ώρα που αυτή εξελίσσεται με το πρόσχημα να ελεγχθούν όλοι/ες οι συμμετέχοντες, τότε αποδεχόμαστε την ίδια την απαγόρευση της δημόσιας κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης δίνοντας χώρο στα πιο αυταρχικά κομμάτια του κρατικού μηχανισμού να επιστρέψουν την κοινωνία στις σκοτεινές εποχές των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και των καθολικών απαγορεύσεων.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις, τον κόσμο του αγώνα, να σταθούμε μαζί απέναντι στην αστυνομική αυτή δίωξη απέναντι στην απαγόρευση της κοινωνικής – ταξικής δράσης στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5, 10:30, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11/6/2020


ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ… ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 46 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/6/2020

Την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020, η δημόσια ανακοινωμένη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους/ες που σηκώνουν το βάρος από τις συνέπειες της πανδημίας, με πρόταγμα την αυτοοργάνωση στη γειτονιά για την υπεράσπιση των εργασιακών συνθηκών, των μισθών και της καθημερινότητά μας συνολικά, που διοργάνωσαν και κάλεσαν ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Pasamontaña» και η εργατική ομάδα «Εργατική Πτέρυγα» στον Κορυδαλλό, απαγορεύτηκε από την αστυνομία και το σύνολο των διαδηλωτών συνελήφθη, κρατήθηκε επί ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και κατηγορήθηκε για “απείθεια”.

Συγκεκριμένα, η πορεία της μηχανοκίνητης διαδήλωσης ανακόπηκε αρκετή ώρα μετά την έναρξή της από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις όλων των σωμάτων (Δίας, Δράση, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Τροχαία), και το σύνολο των αγωνιστών που συμμετείχαν κυκλώθηκε και ακινητοποιήθηκε για περισσότερες από δυο ώρες στο δρόμο, λίγα μέτρα μετά την πραγματοποίηση στάσης – παρέμβασης σε μαγαζί όπου εργαζόμενος στο delivery είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Οι μπάτσοι ανέκοψαν τη μοτοπορεία απαιτώντας προσχηματικά να πραγματοποιηθεί τροχονομικός έλεγχος σε όλους τους οδηγούς μηχανών που συμμετείχαν σε αυτή και “έλεγχος σακιδίων”. Οι διαδηλωτές/ριες, συνδικαλιστές και άλλοι αγωνιστές της βάσης, αναρχικοί/ές, κομμουνιστές/ριες συλλογικά με συντροφικότητα και αλληλεγγύη αρνήθηκαν την καταγραφή τους από την αστυνομία και κατήγγειλαν επί τόπου την απαγόρευση της κινητοποίησης ως μια κατασταλτική κίνηση των κεντρικών επιτελείων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, απαιτώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας στις γειτονιές του Κορυδαλλού.

Έπειτα από ώρες εγκλωβισμού στο σημείο, ατελείωτες επικοινωνίες των επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης με τους προϊσταμένους στο Υπουργείο, παλινωδίες καθώς και χαζοτσαμπουκάδες των μηχανoκίνητων τραμπούκων της ομάδας Δράση, οι σύντροφοι/ισσες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, όπου ενημερώθηκαν ότι με εντολή εισαγγελέα έχει ξεκινήσει προανάκριση για το αδίκημα της “απείθειας” για την άρνηση ελέγχου και καταγραφής τους στο δρόμο.

Η απαγόρευση της μοτοπορείας στον Κορυδαλλό αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα της κρατικής καταστολής, που συνεχίζει να κλιμακώνεται μεχρι σήμερα ενάντια στους αυτοοργανωμένους αγώνες και τις δομές του, μιας συνολικής κατασταλτικής επιχείρησης που εξελίσσεται με εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων στέγης και αγώνα, τη διάλυση διαδηλώσεων με χημικά και το χτύπημα και τις διώξεις αγωνιστών/τριών, τις επιθέσεις εναντίον εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Σήμερα στη συνθήκη της απαξίωσης βασικών αναγκών έρχεται να προστεθεί το στεγαστικό ζήτημα, με τα υπέρογκα ποσά των ενοικίων και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από funds και servicers, που έχουν ως αποτέλεσμα είτε οι άνθρωποι να δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους για να νοικιάζουν ένα σπίτι είτε να πετιούνται στο δρόμο. Το ρημαγμένο τοπίο στην υγεία, με τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, δομών απεξάρτησης, πρωτοβάθμιων δομών υγείας και νοσοκομείων για παιδιά, την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών, τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας που ανοίγει την πόρτα σε κάθε λογής κερδοσκόπους, έρχεται να οξύνει ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς και ταξικούς αποκλεισμούς, πετώντας εκτός όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, με άμεσο κίνδυνο της υγείας τους. Παράλληλα ο νέος νόμος για τα «Ελεύθερα Πανεπιστήμια» έρχεται να επισφραγίσει την απόλυτη εμπορευματοποίηση της παιδείας, αφού η κατοχύρωση των ιδιωτικών ιδρυμάτων – ακόμα και ως παραρτήματα δήθεν μεγάλων ιδρυμάτων του εξωτερικού, στον βασικό κορμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης επικυρώνει την ιδιωτικοποίηση ακόμη ενός δημοσίου αγαθού. Αναδεικνύεται έτσι ευκρινέστερα η ουσία συνολικά των αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων που είναι από τη μία η συνεχής αύξηση των ποσοστών της βίας του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνικής και ταξικής βάσης και από την άλλη το τσάκισμα των συλλογικών αντιστάσεων, η τρομοκράτηση και η πειθάρχηση της κοινωνίας για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τους εκατοντάδες εργάτες/τριες που σακατεύονται και δολοφονούνται κάθε χρόνο στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς μέχρι τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις διώξεις και τα πειθαρχικά για συνδικαλιστική δράση, την κρατική τρομοκρατία και τις δολοφονίες από μπάτσους γίνεται εμφανής η κρατική αντικοινωνική ατζέντα που στοχεύει στην πλήρη λεηλασία της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στον βωμό της εξουσίας, του ελέγχου και του κέρδους των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών.

Την Παρασκευή 17 Μαϊου 2024, οι 46 συλληφθέντες της εργατικής μοτοπορείας που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020, καλούνται να δικαστούν για την επιλογή τους να μη νομιμοποιήσουν την απαγόρευση της κοινωνικής και ταξικής δράσης. Απο την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 46 διωκόμενους και απαιτούμε την παύση καθε διώξης εναντίον τους.
Απέναντι στις κρατικές και καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις των αποκλεισμών, της υποταγής και της καταστολής, την υποτίμηση της ζωής μας, τη φτωχοποίηση και την καταπίεση, απέναντι σε κράτη και αφεντικά που καταδυναστεύουν τις ζωές μας να εντείνουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να σταθούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο και τους αγώνες της κοινωνικής αντίστασης και της ταξικής αλληλεγγύης. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: δικαστήρια Ευελπίδων, Παρασκευή 17/5/2024 στις 10:30

Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς” από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου –

Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 |sylyp_vivliou@yahoo.gr

…………………………………………………………………………………………

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗς ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταδικάζει τη δικαστική δίωξη των 46 εργαζομένων-ανέργων αγωνιστών/στριών, οι οποίοι/ες προσήχθησαν ενώ πραγματοποιούσαν εργατική μοτοπορεία, στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τώρα παραπέμπονται σε δίκη.

Η μοτοπορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11/6/2020, την περίοδο μετά το 1ο lockdown, στις γειτονιές της Β΄ Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, ήταν μαζική και είχε προαναγγελθεί. Κατήγγειλε τη συστηματική διάλυση του ΕΣΥ, την εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα τη θαναπολιτική της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας.

Είχε ξεκινήσει από το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μοιράζοντας προκηρύξεις έφθασε στην Αγία Βαρβάρα. Εκεί, χωρίς καμία αφορμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της «Ομάδας Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ) απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας, ζητώντας προσχηματικά να ελεγχθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, όλοι οι διαδηλωτές/τριες της μοτοπορείας μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου, αφού κρατήθηκαν για ώρες, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για «απείθεια». Τέσσερα χρόνια μετά, στις 17/5/2020, οι 46 διαδηλωτές της μοτοπορείας δικάζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η απαγόρευση της εργατικής μοτοπορείας στις 11/6/2020 και εν συνεχεία η δίωξη των αγωνιστών/στριών που συμμετείχαν σε αυτήν δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και του κόσμου του αγώνα που αντιστέκεται απέναντι στις πολιτικές που απαξιώνουν τη ζωή μας.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΟΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 46 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ‒ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΩΡΑ 9 π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας 11/6/2020.

Όλοι/Ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 17 Μαίου 2024, ώρα 10:30, κτίριο 9.

Η επίθεση στους συνδικαλιστικούς αγώνες είναι μια επίθεση προς όλους. Κάθε δίωξη της δράσης και των αγώνων των σωματείων είναι ένα ακόμη κλείσιμο του ματιού από το κράτος προς τα αφεντικά. Ενάντια τους ένα όπλο έχουμε μόνο, την ταξική αλληλεγγύη και τη συσπείρωση ως αγωνιζόμενοι εργάτες και εργάτριες για την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας του βίου μας.

Αυτήν την Παρασκευή, 17 Μαίου 2024, ένας ακόμα αγώνας δίνεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι 46 συλληφθέντες της εργατικής μοτοπορείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου <<Pasamontaña>> και της Εργατικής Πτέρυγας Κορυδαλλού, η οποία πλαισιώθηκε και από άλλες συλλογικότητες και σωματεία.

Η μηχανοκίνητη διαδήλωση – ενάντια σε μαγαζιά κάτεργα και αφεντικά που με τις εργοδοτικές τους πρακτικές ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ανακόπηκε από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους και ακολούθησε ο εγκλωβισμός των διαδηλωτών στο σημείο για ώρες, η περαιτέρω ταλαιπωρία τους υπό το πρόσχημα της προσαγωγής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και η δίωξη των αγωνιζόμενων εργατών και εργατριών με κάθε παράγραφο του ποινικού κώδικα που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το αδίκημα της “απείθειας”.

Η συνεργασία κράτους και κεφαλαίου συνεχίζει συστηματικά να επιτίθεται στις ζωές μας και απειλεί κάθε προσπάθεια αντίστασης με την υπόσχεση για ακόμη χειρότερες συνέπειες σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Ενάντια σε αυτήν τη διαχρονική συμμαχία εξουσίας ένας είναι ο δρόμος: συλλογικά να απαντήσουμε πως είναι μόνοι τους εναντίον όλων.

Καλούμε κάθε συναγωνιστή/ια να σταθεί δίπλα στους συνδικαλιστικούς αγώνες των 46 συλληφθέντων και να καταρριφθεί μια ακόμη απόπειρα ποινικοποίησης της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης καθώς και της πολιτικής και κοινωνικής δράσης που τις συνοδεύει.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Ρουβίκωνας

Μοιραστείτε το άρθρο