Παρέμβαση φοιτητών-τριών υπέρ της Παλαιστίνης στη πρυτανεία ΑΠΘ

Παρέμβαση φοιτητών/-τριών στην πρυτανεία του ΑΠΘ ενάντια στην εξόντωση των Παλαιστινίων. Πραγματοποιήθηκε ανάρτηση πανό, καθώς και καθαίρεση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικατάστασή της από την παλαιστινιακή.

Tο κείμενο των φοιτητριών/-τών

ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε να εξελίσσεται όλο και εντονότερα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με κύριο σημείο την περιοχή της Ράφα. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ επιτίθεται συντεταγμένα με βομβαρδισμούς σε μία περιοχή όπου έχουν βρει καταφύγιο 1.6 εκατομμύρια παλαιστίνιοι/ες , εκ των οποίων 600.000 είναι παιδιά.

Η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ και η συμμετοχή σε αυτήν των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και συγκεκριμένα του ελληνικού κράτους με την εξόπλιση φρεγατών δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη! Εδώ και εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε δεκάδες πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και κάθε πλευράς του κόσμου με πλήθος δράσεων και διαδηλώσεων απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία που στοχεύει να εξαφανίσει έναν ολόκληρο λαό. Απαιτούν να σταματήσουν όλες οι συνεργασίες πανεπιστημίων με την πολεμική βιομηχανία, να σταματήσει η επιστημονική έρευνα να γίνεται μηχανή θανάτου. Με μαχητικές κινητοποιήσεις φωνάζουν για λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ που υποστηρίζεται έμπρακτα από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΣ.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5 ΣΤΙΣ 7ΜΜ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ THESSINTEC.

ATTACK ΣΤΑ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο