Ενημέρωση – συζήτηση για τη δίωξη των 46 της εργατικής μοτοπορείας, Παρασκευή 10/5 στις 20:00 στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: για τη δίωξη των 46 της εργατικής μοτοπορείας & την καταστολή των εργατικών – συνδικαλιστικών αγώνων.

Την Παρασκευή 17 Μαϊου 2024, οι 46 συλληφθέντες της εργατικής μοτοπορείας που έλαβε χώρα στις περιοχές μας τον Ιούνιο του 2020, καλούνται να δικαστούν για την επιλογή τους να μη νομιμοποιήσουν την απαγόρευση της κοινωνικής – ταξικής δράσης.

Στις 11/6/2020 η μοτοπορεία εργαζομένων – ανέργων που διοργάνωσε το Pasamontaña και η Εργατική Πτέρυγα (και στην οποία καλούσαν και άλλα σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις) διακόπηκε και ουσιαστικά απαγορεύτηκε από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην αρχή της Μ. Αλεξάνδρου στην Αγία Βαρβάρα, έχοντας διανύσει το 1/3 της προσχεδιασμένης της διαδρομής. Το πρόσχημα ήταν η απαίτηση για έλεγχο όλων των συμμετεχόντων εν μέσω διαδήλωσης και 46 εργαζόμενοι – άνεργοι προσήχθησαν στην αστυνομική υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής όπου αποτέλεσε συλλογική απόφαση η μη νομιμοποίηση του κατασταλτικού σχεδιασμού.

Τότε, απέναντι στον εκφοβισμό των εργαζομένων και των αγωνιζόμενων, καθώς και τη δοκιμή νέων τακτικών καταστολής των διαδηλώσεων, ως αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña, ξεκαθαρίσαμε δημόσια ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε όσες φορές κι αν μας σταματήσουν και προχωρήσαμε σε 2 άμεσες αντανακλαστικές κινήσεις: μικροφωνική ενημέρωσης της γειτονιάς όπου διακόπηκε η προηγούμενη μοτοπορεία και νέο κάλεσμα σε μοτοπορεία ενότητας και αλληλεγγύης ενάντια στην απαγόρευση και τις συλλήψεις στον Κορυδαλλό.

4 χρόνια μετά, οι 46 συλληφθέντες καλούνται να δικαστούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ως Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες θα υπερασπιστούμε τη θέση μας και την κοινωνική – πολιτική μας δράση απέναντι στα οποιαδήποτε κατασταλτικά σχέδια και τις απαγορεύσεις. Η καλύτερη απάντηση στην εντεινόμενη καταστολή των εργατικών & ταξικών αγώνων είναι η συνέχιση της δράσης και της αυτοοργάνωσης στις περιοχές μας, η κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη, η οργανωμένη υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων στη δουλειά και τους δημόσιους χώρους και η συνολική πρόταση για μια κοινωνία οργανωμένη στη βάση του πραγματικού συλλογικού συμφέροντος.

Καλούμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 17/5/2024 στις 10:30 για να υπερασπιστούμε συλλογικά τους διωκόμενους /ες της εργατικής μοτοπορείας, απέναντι στην κατασταλτική δίωξη.

Άμεση αθώωση όλων των διωκόμενων!

Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες δεν εκφοβίζονται, δεν απαγορεύονται!

Κανένας εργαζόμενος – άνεργος μόνος/η απέναντι στην τρομοκρατία κράτους – κεφαλαίου!

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Μοιραστείτε το άρθρο