Sparring αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των 49 συλληφθέντων φοιτητών στη ΣΘΕ, Κυριακή 12/5 στις 13:00 στο γυμναστήριο του White Tiger

Στις 16 Απριλίου διάφορες ομάδες καταστολής (ΜAT, ΟΠΚΕ κλπ) εισέβαλαν στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συλλαμβάνοντας 49 φοιτητά (ανάμεσα τους και 3 αθλητές/αθλήτριες του αθλητικού συλλόγου Απάλευτου) ενώ πραγματοποιούνταν δράση επανοικειοποίησης του πλατάνου έξω από το βιολογικό τμήμα, στα πλαίσια του πολύμηνου αγώνα των φοιτητών για δημόσια παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Θεωρούμε ότι τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί χώροι δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στην υποτίμηση και αυταρχικοποίηση των ζωών μας μας αφορούν όλους και όλες.

Ως αθλητικός σύλλογος Petra Herrera προάγουμε την αλληλεγγύη εντός και εκτός αθλητικών χώρων και θεωρούμε ζωτικής σημασίας την καλλιέργεια του εδάφους όπου θα αναπτυχθούν ουσιαστικές σχέσεις αλληλεπίδρασης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των αθλητών/αθλητριών. Ειδικά στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων που έχει στιγματιστεί από μισαλλόδοξες και φασιστικές αντιλήψεις, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όσων εναντιώνονται σε όλη αυτήν την σάπια κουλτούρα και μέσα από κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης.

Έχοντας αυτά υπόψιν, διοργανώνουμε sparring αλληλεγγύης την Κυριακή 12 Μαΐου στη 13:00 στο γυμναστήριο του White Tiger (Εμμανουήλ Χρυσολωρά 15 Εξάρχεια) για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων της ΣΘΕ.

Όσον αφορά το γενικό πλαίσιο και τον τρόπο διεξαγωγής θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Το σπάρινγκ θα γίνει με την επίβλεψη προπονητών και είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί σε τυχόν παρεμβάσεις που μπορεί να υπάρξουν που αφορούν την ασφάλεια όλων των ατόμων κατά την διεξαγωγή αυτού. Όσον αφορά την ένταση του παιχνιδιού, είναι μια δυναμική κατάσταση που βασίζεται τόσο στην συναίνεση (επικοινωνούμε με τον τρόπο μας την ένταση που θέλουμε να παίξουμε είτε αυτή είναι δυνατή είτε χαμηλή) όσο και στην ασφάλεια των αθλητών. Εμεις σίγουρα ενθαρρύνουμε την λεκτική επικοινωνία πριν και κατά την διάρκεια των γύρων.

Για τον εξοπλισμό sparring, θεωρούμε υποχρεωτικό το μασελάκι καθώς είναι πλήρως αναγκαίο για την ασφάλεια όλων. Για τα γάντια:Ιδανικά 14oz. Άτομα κάτω των 60 κιλών συνηθίζεται να παίζουν και με 12oz.

***Γάντια κάτω των 12oz (10oz, 8oz) είναι αγωνιστικού μεγέθους και καλό είναι να αποφευχθούν τοσο για την προστασία του αντιπάλου (μικρότερη επιφάνεια για άμυνα, μεγαλύτερο ρίσκο knockdown, knockout, καταγμάτων ρινικού οστού ή ρινικού χόνδρου και κατάγματος ζυγωματικού) όσο και αυτού που τα φοράει (κατάγματα και κακώσεις καρπού, μετακαρπίου και φαλαγγών όπως boxer’s fracture, ρίξεις σε συνδέσμους του καρπού)***

Επιπλέον, ιδανικά φοράμε και κάσκες που βοηθάνε για την αποφυγή όλων των παραπάνω τραυματισμών και ρίσκων αλλά και στην αποφυγή επιφανειακών τραυμάτων (σκισίματα, μώλωπες, αποφυγή δημιουργίας scar tissue).

Τέλος προτείνουμε την συμμετοχή στο sparring στα 5 ευρώ καθώς το event εκτός των άλλων στοχεύει και στην οικονομική στήριξη των συλληφθέντων/συλληφθεισών για τα δικαστικά τους έξοδα. Στον χώρο θα υπάρχει και κουτί ελεύθερης οικονομικής ενίσχυσης.

Αλληλέγγυοι / Αλληλέγγυες από τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Μοιραστείτε το άρθρο