Το Ισραήλ φοβάται τη μεγαλύτερη απελευθερωτική ειρηνική αποστολή που επιχειρεί να σπάσει τον 17ετη αποκλεισμό της Γάζας

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι άραγε φοβάται τόσο πολύ το Ισραήλ; Τους 5,5 χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονται για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αν γλυτώσουν τις βόμβες και τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, πεθαίνουν καθημερινά από πείνα, έλλειψη πόσιμου νερού, έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης;
Ή μήπως φοβάται τη μεγαλύτερη απελευθερωτική ειρηνική αποστολή που επιχειρεί να σπάσει τον 17ετη αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ και να τονώσει το αίσθημα των κατατρεγμένων και αντιστεκόμενων Παλαιστινίων; Ένα κίνημα εκατοντάδων πολιτών από δεκάδες χώρες που έχουν έρθει στην Κωνσταντινούπολη με έναν κοινό αίτημα και σκοπό: να σταματήσει επιτέλους η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου ήταν η τελική ημερομηνία αναχώρησης του Στολίσκου της Ελευθερίας με προορισμό τη Γάζα. Όλα ήταν έτοιμα, μετά από μία εβδομάδα εκπαίδευσης μη βίαιης δράσης, καθημερινών συναντήσεων εκατοντάδων ακτιβιστών, δημοσιογράφων και προσώπων με πολιτική βαρύτητα, το ηθικό όλων ανεβασμένο, προετοιμασμένο για τα διάφορα πιθανά σενάρια τη στιγμή της επέμβασης των κομάντος στο πλοίο μας.

Αφού μεσολάβησαν διπλωματικές συναντήσεις πολιτικών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία τις προηγούμενες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, για τις οποίες προφανώς και δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, το Ισραήλ φτάνει στο σημείο να πιέσει τη Δημοκρατία της Γουινέας μία μέρα πριν την αναχώρησή μας να αποσύρει τις σημαίες τους που φέρουν τα πλοία του στολίσκου της ελευθερίας. Αιτήθηκαν επιθεώρηση των πλοίων, η οποία και έγινε χωρίς να βρεθεί κάτι μεμπτό σε αυτή. Παρόλα αυτά οι σημαίες αποσύρθηκαν από τη Γουινέα-Μπισσάου την ημέρα της αναχώρησης, καθιστώντας την πλεύση των πλοίων απαγορευτική.

Μας θύμισε το 2011 που η αντίστοιχη αποστολή του στολίσκου της ελευθερίας με προορισμό τη Γάζα, η οποία αναχωρούσε από την Ελλάδα και υπήρχε έντονη η ελληνική συμμετοχή εμποδίστηκε από το ελληνικό κράτος αφού δωροδοκήθηκε από το Ισραήλ!

Συνεχίζεται λοιπόν η γενοκτονία και αύριο. Μια γενοκτονία που έχει τα πρωτεία στην ιστορία να παρουσιάζει τον κατακτητή να φαίνεται ως το θύμα, για την ακρίβεια το μόνο θύμα στην περιοχή, εμπλέκοντας την πλειοψηφία των κυβερνήσεων στα εγκλήματά του. Ένας κατακτητής που σε συνεργασία με τα δυτικά κράτη έχουν καταφέρει τη συστηματική απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων σε τέτοιο βαθμό που ο όρος ανθρώπινα δικαιώματα δεν υφίσταται.

Όπως άλλωστε δεν υφίσταται και με τους/τις μετανάστ(ρι)ες οι οποίοι δολοφονούνται στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα από το ελληνικό ναυτικό, τη Frontex και την ΕΕ, τις παράνομες επαναπροωθήσεις, τον επ’αόριστο εγκλεισμό χιλιάδων αιτούντων ασύλου στα κέντρα κράτησης. Η στρατιωτικοποίηση των συνόρων της ΕΕ και τα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούνται δεν διαφέρουν και πολύ με τα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ και χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στην παράνομη και δολοφονική αυτή πολιορκία.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη Γάζα
Αλληλεγγύη και Δύναμη στο λαό της Παλαιστίνης

Freedom to move – Freedom to stay
No border – Free Palestine

Μοιραστείτε το άρθρο