Τέταρτη μέρα της δίκης των 51 αντιφασιστ(ρι)ών, με απολογίες και αγορεύσεις  συνηγόρων – νέο κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Παρασκευή 12/4 9:00

Μετά την αποδόμηση των κατηγοριών περί φθοράς μνημείου, χθες ήρθαν και οι καταθέσεις μαρτύρων που καθιστούν έωλη την κατηγορία για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης. Δεν έγινε σύγκρουση πριν την εμφάνιση των ΜΑΤ και δεν υπήρχε λόγος επέμβασης, είπαν κάποιοι εκ των αστυνομικών! Ενώ άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε απρόκλητα και οι συμπλοκή με τους ακινητοποιημένους αφότου εμφανίστηκαν αυτά.

Σήμερα απολογήθηκαν και πέντε εκ των 51 κατηγορουμένων, με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν αύριο Παρασκευή 12/4 από τις 9:00 και μετά θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και η απόφαση.

Καλέσματα για νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αντιφασίστ(ρι)ες. [Δείτε παρακάτω]


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 51 διωκόμενους/ες αντιφασίστ(ρι)ες

Ήταν 16/9/2020, 2 μέρες πριν την 7η επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα. Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες βρέθηκαν στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης εκείνο το βράδυ για να ξεβρωμίσουν την περιοχή από ναζιστικά σύμβολα που είχαν βαφτεί λίγες μέρες πριν σε εκδήλωση του χρυσαυγιτη Κασιδιάρη. Κατά την διάρκεια αυτής της αντιφασιστικής παρέμβασης κάθε λογής μπάτσων έστησαν μια κατασταλτική επιχείρηση καταφέρνοντας να συλλάβουν 51 άτομα στέλνοντας 2 στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματά τους. Μέχρι εδώ δεν βρίσκουμε κάτι το πρωτότυπο μιας και γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποιους κάνουν πλάτη οι μπάτσοι και πότε τους συλλαμβάνουν με χαλαρή ποινική μεταχείριση για τα μάτια του κόσμου όταν η κοινωνική οργή το απαιτεί. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες είναι τσιράκια των αφεντικών και πολύ χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του συστήματος. Το πρωτοφανές εκείνου του βραδιού ήταν η κακουργηματική δίωξη στα 51 άτομα με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς μνημείου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Αυτή η δίωξη κατάφερε να επιβάλει περιοριστικό όρο σε 51 άτομα μέχρι και σήμερα. Τις επόμενες μέρες υπήρξε ένα πολύμορφο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από την συλλογή τροφίμων και χρημάτων για τους συλληφθέντες μέχρι την δυναμική παρουσία στον δρόμο και στα δικαστήρια κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες δεν είναι μόνοι και μονές.

Στο σήμερα λοιπόν 3.5 χρόνια μετά η επάνοδος της ακροδεξιάς είναι ξεκάθαρη και στην πολιτική σκηνή αλλά και στον δρόμο. Το κράτος έχοντας ξεπλύνει την ύπαρξη του μέσα από την καταδίκη της χρυσής αυγής και ενισχύοντας την θεωρία των 2 άκρων συνεχίζει την λειτουργία του εις βάρος της κοινωνικής βάσης. Συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, ιδιωτικοποιήσεις σε βασικές δημόσιες δομές ενώ ταυτόχρονα επενδύει σε μια λογική εθνικής ενότητας απέναντι σε κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων αλλά και εσωτερικών εχθρών θέλοντας να αποπροσανατολίσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και να σπείρει το μίσος εντός αυτών προωθώντας μια κουλτούρα ατομισμού και κανιβαλισμού όπου η επιβίωση του ενός σημαίνει ο θάνατος της άλλης.

Την τρίτη 9/4 είναι η μέρα έναρξης της δίκης των 51 Αντιφασιστριών και αντιφασιστών. Θεωρούμε πολύ σημαντική την μαζική παρουσία του κινήματος που θα καταφέρει αυτή η σκευωρία που στήθηκε να καταπέσει και να αποδείξει ότι ο αντιφασισμός δεν δικάζεται και δεν καταστέλλεται. Από την συνεχόμενη παρουσία στις γειτονιές με συζητήσεις εκδηλώσεις και μοιράσματα κειμένων μέχρι τα τσακίσματα φασιστών όπου αυτοί τολμούν να εμφανιστούν για να δηλητηριάσουν με τον λόγο και τα σύμβολα τους ο αντιφασισμός ήταν είναι και θα είναι εδώ για να αναδεικνύει τον ρόλο που έχουν αυτά τα σιχάματα απέναντι στην πολυεθνική εργατική τάξη και πάντα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ


 

Μοιραστείτε το άρθρο