Συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία, Τετάρτη 10/4 στις 18:30 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ, 18:30, ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ένα μετά το άλλο διαδέχονται τα περιστατικά έμφυλης βίας στην πόλη της Πάτρας. Μέσα σε 3 μέρες τουλάχιστον 6 περιστατικά γίνονται γνωστά. Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε για ακόμη μία κακοποίηση, για ακόμη μία δολοφονία.

Κι όλα αυτά, ελάχιστες μέρες μετά την άγρια δολοφονία της Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, όπου η 28χρονη κοπέλα πήγε να τον καταγγείλει και όταν ζήτησε περιπολικό να την πάει σπίτι της οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο.

Την ίδια ώρα, μερικές μέρες μετά την αθώωση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού που εξέδιδε ο Μίχος στον Κολωνό, η εισαγγελία εφετών Αθήνας προχώρησε σε έφεση για την απόφαση που ελήφθη από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο κι έτσι η μητέρα θα δικαστεί εκ νέου για το αδίκημα της μαστροπείας. Η πρόθεση έχει ήδη αποκαλυφθεί από την πρόταση της εισαγγελέως να αθωωθεί ο Μίχος και να καταδικαστεί η μητέρα. Και είναι η συγκάλυψη και η συστράτευση κράτους και μαφίας δίνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα σιωπής σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα κυκλώματα παιδοβιαστών ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο.

Κράτος, θεσμοί, δικαστική αρχή συνεργάζονται άψογα στη συγκάλυψη αν όχι και ενορχύστρωση των περιστατικών πατριαρχικής βίας. Όχι μόνο δεν θέλουν να προστατέψουν τα θύματα πατριαρχικής βίας, αλλά απροκάλυπτα συγκαλύπτουν -αν δεν συμμετέχουν κιόλας– στα κυκλώματα αυτά.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη, πρώτες εμείς οι γυναίκες, αυτές που βιώνουμε στο πετσί μας την πατριαρχική βία και καταπίεση, να βρούμε η μία την άλλη και να μετατρέψουμε τον πόνο και την αδικία σε συλλογικό αγώνα απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στην πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Γιατί όποιος ακόμη αναρωτιέται γιατί η αστυνομία υποκρίνεται όταν και εάν βοηθά, γιατί ο Αγγελής διδάσκει ακόμη στο Πα. Πα., γιατί οι σωματέμπορες και οι βιαστές πέφτουν στα μαλακά, γιατί τα κυκλώματα trafficking διανθούν, γιατί η μία μετά την άλλη από εμάς συνεχίζει να δολοφονείται, να βιάζεται, να κακοποιείται, να υποφέρει στη δουλειά, στο δρόμο και αλλού, μπορεί να αναζητήσει τις απαντήσεις του στο ίδιο το σύστημα, στην υποκρισία του ίδιου του κράτους και των θεσμών του, στον ίδιο τον καπιταλισμό που μας διδάσκει κανιβαλισμό, υποδούλωση και ανισότητα, στην ίδια την πατριαρχία που συντέλεσε στην εγκαθίδρυση όλων των παραπάνω.

Προχωράμε λοιπόν όλες μαζί και χωρίς να αφήνουμε καμία πίσω, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα πιάνοντας τα χέρια όλων όσων υποφέρουν σήμερα. Μέχρι το γκρέμισμα αυτού του σάπιου κόσμου. Μέχρι τη δημιουργία του κόσμου που θα είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς μακριά από την πατριαρχική βία και την καπιταλιστική υποδούλωση. Του κόσμου της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερία για όλους.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Μοιραστείτε το άρθρο