Εκδικητικό κάλεσμα σε ακρόαση για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος φοιτητών του πανεπιστημίου Πατρών

Όπως σημειώνει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – Ενημέρωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη, ο πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών με το πέρας των φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων, μετά την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προχώρησε σε μία εκδικητική πρακτική καλώντας σε ακρόαση και στοχοποιώντας ουσιαστικά τέσσερεις φοιτητές για τη συνδικαλιστική τους δράση, αποδίδοντας κατηγορίες για “Διατάραξη εύρυθμης λειτουργίας” και “Παρεμπόδιση εργασίας των καθηγητών”.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σελίδα:

Ρεβάνς εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών/ριών του τμήματός του φαίνεται ότι θέλει να πάρει ο πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών καθώς μετά το τέλος των φοιτητικών καταλήψεων & κινητοποιήσεων και την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάλεσε σε ακρόαση για πειθαρχικές διώξεις τέσσερις φοιτητές του τμήματος.

👉Και οι τέσσερις διωκώμενοι φοιτητές είναι ενεργοί πολιτικά και συνδικαλιστικά στη σχολή τους και γνωστοί για την δράση τους. Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν είναι: “Διατάραξη εύρυθμης λειτουργίας” και “Παρεμπόδιση εργασίας των καθηγητών”. Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητική, πολιτική δίωξη με σκοπό την τρομοκράτηση του φοιτητικού σώματος.
📍Απέναντι σ’ αυτές τις διώξεις ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει σηκωθεί καθώς πάνω από εκατό απόφοιτοι του τμήματος έχουν ήδη υπογράψει κείμενο στήριξης στους διωκώμενους φοιτητές. Οι υπογραφές συλλέγονται εδώ: https://tinyurl.com/jm575wna . Διαδώστε το και υπογράψτε κι εσείς αν είστε απόφοιτος/η της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του παν/μιου Πατρών!
✊Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Μοιραστείτε το άρθρο