Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον συνάδελφο Δημήτρη Αντωνίου

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΟΔΠΤΕ) και εργαζόμενου επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ.

Το «έγκλημα» του Δ. Αντωνίου και των υπόλοιπων μελών του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και υλοποίησαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου τους να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.

Το ΕΚΠΑ, παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα, απέλυσε τον εργαζόμενο για συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Δημόσιο μετά τη Μεταπολίτευση. Είναι πρωτοφανές να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη επειδή, ως όφειλαν, υλοποίησαν τη συλλογική απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Η συγκεκριμένη απόλυση είναι εκδικητική και η δίωξη του φρονηματική και στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενους, φοιτητές και διδάσκοντες.

Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που κατέδειξαν τις διαδικτυακές εξετάσεις ως προσπάθεια υπονόμευσης και απεργοσπαστικό μηχανισμό των καταλήψεων και των αγώνων έστω και συμβολικά και για ελάχιστο χρόνο, πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών. Γι’ αυτό και επιδεικνύουν μένος προς τους εργαζομένους.

Η απόλυση και οι διώξεις στο ΕΚΠΑ εντάσσονται στο πλαίσιο των διώξεων συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση, την υγεία κ.α., στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Αν ο στόχος της πρυτανείας και της κυβέρνησης είναι να συνθλίψουν τον συνάδελφό μας αλλά και όποιον-α σηκώνει κεφάλι ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους τους πληροφορούμε πως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.
Η ΑΠΌΛΥΣΗ, ΟΙ ΔΙΏΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟ
ΧΕΣ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής