Αντιφασιστική συγκέντρωση, Κυριακή 31/3 στις 16:30 στην πλατεία Λιονταριών

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Ηρακλείου σε αντιφασιστική συγκέντρωση την 🔻Κυριακή 31/3, στις Image16.30 στην πλ.Λιονταριών.

🔸Μαχητικός αντιφασισμός παντού

🔸Ενάντια στην ομο-τρανσοφοβία και το μισογυνισμό

🔸Αλληλεγγύη σε μετανάστες/ριες

 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Ηρακλείου

 

 

 


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται άνοδος του ακροδεξιού λόγου και φασιστικοποίηση της κοινωνίας που ζούμε, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι λίγα τα παραδείγματα τέτοιου είδους συμπεριφορών και στα πανεπιστήμια, χώροι οι οποίοι οφείλουν να είναι ασφαλείς για όλα τα φοιτητά που παλεύουν για μια ελεύθερη ζωή. Γνωρίζουμε καλά ότι σε όλο αυτό, το κράτος και οι θεσμοί του έχουν υποστηρικτικό ρόλο, δίνοντας χώρο στο φασισμό, πολεμώντας το αντιφασιστικό κίνημα και ξεπλένοντας τη δράση ακροδεξιών και φασιστικών οργανωσεων.

Απέναντι στην ομοτρανσφοβία, το σεξισμό και το ρατσισμό πρέπει να βγαίνουμε πάντα μπροστά. Είναι αναγκαίο να διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει και να δημιουργούμε κοινότητες ασφαλείς για όλα μας. Να μην αφήσουμε φοβικές συμπεριφορές να γίνονται αποδεκτές, να μην μένουμε άπραγα.

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 31.3.24 16:30 ΠΛ. ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

*Api Nere*


Αυτοοργάνωση, αντιφασισμός κι αντισεξισμός είναι τα προτάγματα του Τηγανίτη. Την περασμένη βδομάδα, στο στέκι μας έγινε φασιστική επίθεση με σύμβολα και βάψιμο με τρανσφοβικά / σεξιστικά συνθήματα. Τόσο αυτό όσο και κάθε αντίστοιχο γεγονός (που λαμβάνει χώρα την τελευταία περίοδο) δεν μας είναι απλά κατακριτέο, αλλά μας βρίσκει απέναντι.

Δεν ελπίζουμε σε κρατικούς προστάτες και θεσμικές λύσεις, είτε αυτό είναι κατοχύρωση δικαιωμάτων με νόμους, είτε καταδίκη φασιστικών οργανώσεων από δικαστήρια που ξεπλένουν βιαστές. Αντίθετα, η απάντηση μας στην ομοτρανσφοβία, τον φασισμό και τον σεξισμό δίνεται στους δρόμους, διεκδικώντας το χώρο που μας ανήκει.

Ασφαλής χώρος για μας σημαίνει τόσο γήπεδο, στέκι όσο και η πόλη μας.

Για όλα αυτά, την Κυριακή 31 Μαρτίου, ραντεβού στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 16:30 στην Πλ. Λιονταριών.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ Τ’ΑΤΟΜΑΚΙΑ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ

Τηγανίτης ΑΣΗ


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τριβόλια


Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, τον φασιστικό εσμό, να προσπαθεί να διασπείρει το δηλητήριο του, μέσα από επιθέσεις με έμφυλο και τρανσφοβικό χαρακτήρα.

Με όχημα την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο, επανεμφανίζεται και προσπαθεί να κερδίσει χώρο και να κανονικοποιηθεί.

Πριν λίγες βδομάδες,οι φασίστες και η επιρροή τους στην κοινωνία, έγιναν όχλος στη Θεσσαλονίκη, κυνηγώντας δυο κουήρ άτομα, προκαλώντας φρίκη και άμεση,μαζική απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος.

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους σε social media, χρησιμοποιώντας τον κακοποιητικό λόγο των πολιτικών εκπροσώπων τους.

Γράφουν σεξιστικά συνθήματα σε τοίχους κινηματικών στεκιών, όπως ο Τηγανίτης και ανακοινώνουν συγκεντρώσεις μίσους απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Νομίζουν ότι βρήκανε πεδίο να πατήσουν και να συνεχίσουν το σιχαμερό έργο τους, με τις πλάτες εκκλησίας και κράτους.

Η έντονη παρουσία των οργανωμένων φασιστών ξεκίνησε,περίπου μια δεκαετία πριν, με συντονισμένες επιθέσεις και δολοφονίες μεταναστών, επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και κοινωνικούς αγωνιστές, μετανάστες εργάτες και συνδικαλιστές με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αργότερα στο λυντσάρισμα και δολοφονία της Ζάκι.

Μοναδικό ανάχωμα οι αντιστάσεις και οι αξίες μας,για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, συμπεριληπτικη, χωρίς ταξικούς,φυλετικούς και έμφυλους διαχωρισμούς!

Στεκόμαστε αποφασιστικά, απέναντι στο φασισμό, με όποια μορφή κι αν εκφράζεται!

Απέναντι στο σεξισμό, ρατσισμό, την τρανσομοφοβία και το μισογυνισμό!

Οργανωνόμαστε συλλογικά από τα κάτω και οικειοποιούμαστε το δημόσιο χώρο που μας ανήκει.

Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου

Μοιραστείτε το άρθρο