Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας για τα Εξάρχεια, Τετάρτη 27/3 στις 16:00

Την Τετάρτη, 27/3/24, στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών θεμάτων όπως ο Στρέφης, η διπλή ανάπλαση κ.λπ., συζητιέται και η πλατεία Εξαρχείων. Ο δήμος Αθηναίων δεν ανανεώνει τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα επί της πλατείας (στα δε υπόλοιπα μαγαζιά ξεπούλησε όλους τους πεζόδρομους της γειτονιάς) και δίνει με αυτόν τον τρόπο το πράσινο φως για την επέκταση του εργοταξίου.
Ο δήμαρχος, που μπροστά σε κάμερες χτυπάει το χέρι στο τραπέζι,τελικά υποκύπτει στους εκβιασμούς της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, υπό τον φόβο μηνύσεων για παρεμπόδιση δημόσιου έργου!!!
Δημόσιο έργο, λοιπόν, ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος υλοποιείται με ξύλο, δακρυγόνα, εκβιασμούς. Τη διαφορά μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και μαφίας ακόμα την ψάχνουμε…
Προφανώς και δεν είναι τα τραπεζοκαθίσματα το θέμα μας. Απλώς ξέρουμε ότι η μετακίνησή τους γίνεται για να καταληφθεί και ο υπόλοιπος χώρος της πλατείας Εξαρχείων επί της Θεμιστοκλέους, της Στουρνάρη και της Σπ. Τρικούπη. Η κάτοψη άλλωστε παραμένει η ίδια.
Θα είμαστε στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) από τις 4μμ. Το θέμα της πλατείας είναι 29ο σε ένα δημοτικό συμβούλιο με 80 θέματα!!! Θα παραμείνουμε εκεί και απόφαση δε θα παρθεί.
Η παρτίδα είναι δική μας!
Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”

Μοιραστείτε το άρθρο