Συνεχίζεται η κατάληψη του Σ.Φ. Φυσικού, στο ΑΠΘ

“Την Τρίτη 19/3 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού με συμμετοχή 172 ατόμων, όπου υπερψηφίστηκε η Σύνθεση Ανοιχτού Πλαισίου και Αγωνιστικών Κινήσεων με 78 ψήφους. Ο Σ.Φ. Φυσικού αποφάσισε εκ νέου κατάληψη της σχολής από Τετάρτη 20/3 εώς Παρασκευή 22/3 και από Δευτέρα 25/3 έως Τρίτη 26/3. Η αγωνιστική απόφαση του συλλόγου μέσα από μια Γενική Συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή, ήρθε έπειτα από την μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο 16/3 στο κτίριο της Σ.Θ.Ε., η οποία είχε στόχο την εκκένωση της κατάληψης των Σ.Φ. Φυσικού, Γεωλογίας και Βιολογικού, με σκοπό να καταπνίξει τις φωνές αντίστασης απέναντι στον νόμο για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την καταστολή της κατάληψης διάρκειας 9 εβδομάδων της Σ.Θ.Ε. από τους φοιτητικούς συλλόγους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 49 συμφοιτητ(ρι)ές μας επειδή αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση των δυνάμεων ΠΚΣ και Α.Ρ.Ε.Φ. ΕΑΑΚ, οι οποίες, ακόμα και έπειτα από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη σχολή μας και στο Άσυλο, επέλεξαν να προτείνουν τερματισμό της κατάληψης, μέσω των πλαισίων τους.

Οι αγώνες μας είναι επικίνδυνοι γιατί συλλογικοποιούμε τις αντιδράσεις μας κόντρα στην υποτίμηση των ζωών μας και αυτό έχει πετύχει πολλά στο παρελθόν και μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μέλλον. Για αυτό το κράτος προσπαθεί να τους καταστείλει αλλα και τα θεσμικά μέσα πληροφόρησης να τους απονομιμοποιήσουν, βγάζοντας πάλι ψευδής ειδήσεις για τρομοκράτες στις σχολές, και αποπροσανατολίζοντας έτσι την κοινή γνώμη.

Θα συνεχίσουμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς και ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων χρειάζεται διάρκεια και θα έχει, ακόμη και αν προσπαθούν να τον καταπνίξουν.

Όλες/οι/α στη Γενική Συνέλευση Φυσικου, Τρίτη 26/03 14:00

Συντονιστική Επιτροπή Σ.Φ. Φυσικού”

Μοιραστείτε το άρθρο