Εκδήλωση: Λατινική Αμερική και αυτοδιαχείριση – ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον, Πέμπτη 21/3 στις 20:00 στη Λαμπηδόνα

Την Πέμπτη 21/03, στις 8:00μμ, η Εναλλακτική Δράση θα παρουσιάσει στον φιλόξενο χώρο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Λαμπηδόνα: Βύρωνας, Άλσος Αγ.Τριάδας) το πρόταγμα της αυτοδιαχείρισης και της αυτονομίας, που ανοίγει ένα νέο ελπιδοφόρο δρόμο για τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτό θα γίνει μέσα από την προβολή εμπειριών από συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, που από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με σκληρούς αγώνες έχουν πετύχει να διαμορφώσουν αυτή την νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Θα παρουσιαστούν κινήματα όπως αυτό των ζαπατίστας στο Μεξικό, των ανακτημένων επιχειρήσεων στην Αργεντινή και σε πολλές χώρες της Λ.Αμερικής, το κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι κομμούνες στη Βενεζουέλα και το κίνημα MST (Κίνημα των Χωρίς Γη) στη Βραζιλία, την Εθνική Σχολή Αυτοδιαχείρισης και καταλήψεων F. Fernades κ.ά.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της 5ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για την Αυτοδιαχείριση, που θα γίνει στη Βαρκελώνη από 10 έως 12 Μαΐου και στην οποία θα συμμετάσχει η Εναλλακτική Δράση

Περισσότερα για την εκδήλωση παρακάτω:

Όπως είναι γνωστό, η Εναλλακτική Δράση, προκειμένου να στηρίξει με πλούσια εμπειρία την φιλοσοφία της Αυτοδιαχείρισης, που από την ίδρυσή της υπηρετεί, εκτός των άλλων έχει πολύ στενή συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα, συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα στη Λατινική Αμερική που από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με σκληρούς αγώνες έχουν πετύχει να διαμορφώσουν μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, την πραγματικότητα της αυτοδιαχείρισης και της αυτονομίας που κατά δική μας άποψη ανοίγει ένα νέο ελπιδοφόρο δρόμο για τους λαούς όλου του κόσμου.

Για το λόγο αυτό, επί μια και πλέον δεκαετία συμμετέχουμε σε διεθνείς συναντήσεις, όπως και σε δραστηριότητες επιστημονικών φορέων, συλλογικοτήτων και κοινωνικών κινημάτων σε πολλές χώρες (Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή, Χιλή, Κούβα, Ουρουγουάη, Χιλή, Βολιβία, Εκουαδόρ, Βραζιλία, Περού, Παραγουάη, Βενεζουέλα), Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα με τους ιθαγενικούς λαούς των χωρών αυτών (Αϋμάρα, Κέτσουα, Μαπούτσε, Μάγιας, Τολτέκους, Αζτέκους, Μουίσκας, Γκουαρανί κ.ά) γιατί πιστεύουμε ότι η φιλοσοφία του Buen Vivir, αποτελεί τη βάση του σύγχρονου κοινοτισμού και επηρεάζει καθοριστικά όλα τα κινήματα, στις προαναφερόμενες χώρες. Κινήματα όπως αυτό των ζαπατίστας στο Μεξικό, το κίνημα των ανακτημένων επιχειρήσεων που ξεκίνησε από την Αργεντινή και έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, το κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι κομμούνες στη Βενεζουέλα και το κίνημα MST (Κίνημα των Χωρίς Γη) στη Βραζιλία, που εκτός των χιλιάδων παραγωγικών καταλήψεων έχει δημιουργήσει την Εθνική Σχολή Αυτοδιαχείρισης και καταλήψεων Florestan Fernades στο Σάο Πάολο κ.ά.

Τις εμπειρίες από τις σχέσεις μας με τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής, θα παρουσιάσουμε με βίντεο και φωτογραφίες σε ειδική εκδήλωση, με θέμα  “Λατινική Αμερική και αυτοδιαχείριση -Ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον”. Μετά  από την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέμπτη 21 Μαρτίου, 8μμ το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα» Πάρκο Αγ. Τριάδας στο Βύρωνα.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της 5 ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για την Αυτοδιαχείριση, που θα γίνει στη Βαρκελώνη από 10 έως 12 Μαΐου και στην οποία θα συμμετέχει η Εναλλακτική Δράση.

Μοιραστείτε το άρθρο