Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με αίτημα τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

Από τη Δανία μέχρι τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετέχοντες σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που διέπραξε το ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ.

Η Δανία έγινε μάρτυρας μαζικών διαδηλώσεων για την υποστήριξη της κατεχόμενης Παλαιστίνης  και την απαίτηση τερματισμού του ισραηλινού γενοκτονικού πολέμου κατά της Γάζας.

Η κλήση αυτής της Τρίτης έλαβε χώρα μια εβδομάδα μετά από  παρόμοιες διαδηλώσεις στις πόλεις της Κοπεγχάγης και του Aarhus για την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης. 

Πριν από λίγες μέρες,  υψώθηκαν φωνές από πολλές πόλεις και πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο για να καταγγείλουν την τρέχουσα ισραηλινή επιθετικότητα κατά της Λωρίδας της Γάζας  και να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός. 

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στο Λονδίνο, όπου περίπου 450.000 άνθρωποι παρέλασαν από το Χάιντ Παρκ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ  για να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων, στην πέμπτη διαδήλωση υποστήριξης της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα φέτος.

Στο Παρίσι, δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι  κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ας βοηθήσουμε τη Γάζα», «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Το Ισραήλ είναι απαρτχάιντ» και «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Ομοίως,  σε πολλές πόλεις της Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένου του Boros, του Kristianstad και του Gothenburg, καθώς και στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας , χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στις συνεχιζόμενες σφαγές της κατοχής στην πολιορκημένη Λωρίδα.

Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στις  γερμανικές πόλεις Ανόβερο, Σααρμπρύκεν και την πρωτεύουσα Βερολίνο, καθώς και στις πόλεις Μιλάνο και Μαρόστιτσα στην Ιταλία.

Οι συμμετέχοντες στις μεγάλες συγκεντρώσεις ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που διέπραξε το ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ.

Πηγή: Almayadeen.

Μοιραστείτε το άρθρο