Fake… πυρηνικοί εκφοβισμοί και δημοσιογραφικές-αστυνομικές ασυναρτησίες, προς τιμωρία των φοιτητ(ρι)ών που αντιστέκονται

Θα ήταν φαιδρότητες αν δεν έπαιζαν τόσο επικίνδυνα παιχνίδια με την κοινωνική ψυχοπαθολογία, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο προς επίτευξη της ακραίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας των κυβερνώντων και προβολής του κράτους του νόμου και της τάξης.

Δεν έφθανε το πογκρόμ του Σαββάτου στον πλάτανο του Βιολογικού και οι μετέπειτα μαζικές συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών που απλώς παρευρίσκονταν στο χώρο του κυρίως κτιρίου της ΣΘΕ (πρώην Φυσικομαθηματική). Ούτε η διήμερη κράτησή τους στα κρατητήρια της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ούτε το σαθρό κατηγορητήριο, τέτοιο που άφησε μόνο της διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας …ημέρα Σάββατο και μάλιστα τριημέρου Καθαράς Δευτέρας.

Έφθασαν στο σημείο να βγεί σήμερα (Τρίτη 19/3) η εφημερίδα Τα Νέα με δημοσίευμα και πρωτοσέλιδο τίτλο: Πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ και υπότιτλους: Πως αποφεύχθηκε τραγωδία στο παρά πέντε/ Απόπειρα επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους, στο υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας – για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή/ Κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του αντιδραστήρα, ο οποίος έχει ποσότητα ουρανίου και η διαρροή θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες… Κάτι που ασμένως προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα της υπόθεσης. Κι όλα στη φαρέτρα των συστημικών και προπαγανδιστικών της κυβέρνησης ΜΜΕ – δείτε τι έλεγαν Σκάϊ, Μέγκα και κάποια σάϊτ (οι 49 επιχείρησαν να κλέψουν… πλάκες ουρανίου)!

Πόσα ψέματα μέσα σε λίγες γραμμές;… Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τέτοια σενάρια… συνομωσίας, χωρίς κανέναν στοιχείο αλήθειας και για ποιο λόγο; Και το λέμε, γιατί από πουθενά δεν προκύπτουν όλες αυτές οι ενέργειες που αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ.

Μάλιστα, είναι τόσο κραυγαλέα ανυπόστατα όσα γράφει το… «ρεπορτάζ», που ακόμη και ο πρύτανης, η πρόεδρος του Τμήματος Φυσικού της ΣΘΕ, αλλά και αστυνομικοί ή ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, βγήκαν στη συνέχεια της σημερινής μέρας και διέψευσαν όσα κινδυνολογικά αναφέρονται. Αφενός, δεν έγινε καμία διάρρηξη στους χώρους του πειραματικού αντιδραστήρα και αφετέρου δεν θα μπορούσε να είχε προκληθεί ραδιενέργεια.

Για το πρώτο, αν είχε βρεθεί κάτι θα το είχαν κάνει σημαία της αντι-φοιτητικής τους εκστρατείας. Για το δεύτερο, δεν χρειάζεται πολλά να ξέρει κάποιος, δηλαδή ότι ένας πειραματικός αντιδραστήρας για εκπαιδευτικούς σκοπούς δεν μπορεί να προκαλέσει αυτά που λέει το σενάριο της εφημερίδας και πολύ περισσότερο να έχουν συμβεί αυτά που εκστομίστηκαν σε πρωϊνάδικα κανάλια.

Άρα προς τι όλο αυτό το fake σενάριο; Για να μιλήσουμε και με όρους Φυσικής, ό,τι δεν μπορεί να εξηγηθεί αποδίδεται σε «κρυμμένες μεταβλητές» ή τη «σκοτεινή ενέργεια και ύλη». Και ως τέτοιες, αφού δεν βγαίνει από το ΑΠΘ ή την ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το Επιτελικό Κράτος Α.Ε. και τους μηχανισμούς του. Αυτούς που επιδιώκουν να κατασυκοφαντήσουν αυτούς που αντιστάθηκαν δυόμιση μήνες τώρα στην κυβερνητική πολιτική της θέσπισης ιδιωτικών πανεπιστημίων, εκτιμώντας πως θα τους έχουν σε ομηρεία το επόμενο διάστημα ώστε να μην συνεχιστεί ο αγώνας τους.

Όμως παράλληλα, επιδιώκουν να αλλάξουν τη βεβαρυμμένη ατζέντα εναντίον της κυβέρνησης (ακρίβεια, Τέμπη, υποκλοπές, διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών κ.α.π.), όπως επίσης να ενισχύσουν το προφίλ της κυβερνητικής συντηρητικής παράταξης και συσπείρωσης του ακρο-δεξιού ακροατηρίου της. Και μάλιστα ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Είναι επικίνδυνα δολοπλόκοι…

*Ως προς δε τη βιβλιοθήκη στο Βιολογικό… αρκούν και μόνο οι εικόνες του άδειου ισογείου εδώ και δύο χρόνια, με τους ίδιους τους ανθρώπους του Βιολογικού να μην γνωρίζουν τίποτε περί κατασκευής της.

Μοιραστείτε το άρθρο