Στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης, οι μικροπωλητές δέχονται την άγρια καταστολή των κρατικών μηχανισμών και των δημοτικών αρχών

Για ένα ακόμη Σάββατο, μικροπωλητές στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, αντιμετώπισαν την καταστολή και τους τραμπουκισμούς από την αστυνομία και το δήμο. Αλληλέγγυοι/ες πραγματοποιούν κάθε Σάββατο παρεμβάσεις μετά τα φαινόμενα ξυλοδαρμών και πετάγματος των αντικειμένων/προϊόντων των μικροπωλητών από την αστυνομία, με την πώληση των οποίων προσπαθούν να επιβιώσουν με τα λιγοστά έσοδα που αποκομίζουν καθώς ο δήμος και το κράτος τους περιθωριοποιεί συστηματικά.

Εχθές, Σάββατο 16/3, για μία ακόμη φορά κλούβες, μηχανές της αστυνομίας και διμοιρίες ΜΑΤ, βρέθηκαν στην περιοχή όπου και επιτέθηκαν στους μικροπωλητές και στους/στις αλληλέγγυους που προσπάθησαν να αποτρέψουν την βάναυσες επιθέσεις. Συχνά είναι τα φαινόμενα ξυλοδαρμών και προσαγωγών των μικροπωλητών που καταγγέλουν την συνεχόμενη και άγρια καταστολή που δέχονται στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.  Μετά την επίθεση ο συγκεντρωμένος κόσμος μαζί με τους μικροπωλητές καθώς και παρευρισκόμενους/ες προχώρησαν σε πορεία στην περιοχή και κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου κρεμάστηκε πανό και ο κόσμος έμεινε για αρκετή ώρα μπροστά, απαιτώντας το δικαίωμα στην επιβίωση. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της πορείας σε πολύ κοντινή απόσταση, απέκλεισαν την είσοδο. Στη συνέχεια το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε στην πλατεία Αμπελοκήπων όπου και έληξε η κινητοποίηση ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο Σάββατο.

Είναι πραγματικά σοκαριστικές οι καταγγελίες των μικροπωλητών, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τον κόσμο που παρευρίσκεται στην περιοχή για τη στήριξή τους αλλά και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει. Ξυλοδαρμοί σε βάρος μέχρι και εγκύων και μικρών παιδιών, συνεχόμενες απειλές και τραμπουκισμοί, κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων και ένα διαρκές κυνήγι μαγισσών.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, νοσοκομείο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και ασθενοφόρο

Μοιραστείτε το άρθρο