Αντιφασιστική μικροφωνική, Παρασκευή 15/3 στις 19:00 στην πλατεία ταχυδρομείου (Χαλκίδα)

Καλούμε σε συγκέντρωση μικροφωνική στη Χαλκίδα, Παρασκευή 15/3/24 ώρα 19:00.

Την τελευταία περίοδο έχουμε δει στους τοίχους είτε της Χαλκίδας είτε των Ψαχνών διάφορα φασιστικά σύμβολα να κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται φασιστάκια που μέσα στη νύχτα προσπαθούν να διαχύσουν τη μαλακία που έχουν στον κεφάλι τους.

Ο φασισμός αλληλοτροφοδοτείται κυρίως από το κράτος και τον εθνικό κορμό. Για παράδειγμα το κράτος πληρώνει μια στρατιά μισογύνιδων παπάδων που φτάνουν μέχρι και το τελευταίο χωριό της Εύβοιας για να προπαγανδίζουν εκτός όλων των άλλων και το “τι καλά που ζούσαμε στο μεσαίωνα” και “τι κρίμα που χάθηκε αυτή η χρυσή εποχή”.

Επίσης είναι ο ίδιος ρατσιστικός συρφετός που προσπαθεί να μας πείσει πως σε ένα νησί που για αιώνες ζούσαν εβραίοι, μουσουλμάνοι, άθεοι, καθολικοί, αρβανίτες, λατίνοι, έλληνες και τούρκοι, ήμασταν όλοι χριστιανοί ορθόδοξοι και αγαπούσαμε τους εκμεταλλευτές μας που ήταν οι παπάδες και οι λοιποί εξουσιαστές. Στο παρόν αυτό το συνονθύλευμα, πότε στοχοποιεί -παρουσιάζει ως εχθρό και προβαίνει σε ρατσιστικές πράξεις εναντίον τους- τους πακιστανούς μετανάστες εργάτες, πότε τους αλβανούς μετανάστες, πότε τους ρομά και πότε τους γκέυ, τις λεσβίες ή τις γυναίκες. Ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα της κάθε συγκυρίας. Η γενικότερη στόχευση είναι να πολεμάει όποια μερίδα της τάξης των εκμεταλλευομένων προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο φασισμός, δεν πρόκειται να εκλείψει μέσω κάποιου νόμου ή μέσω κάποιου αστικού δικαστηρίου, αλλά τσακίζεται όταν εμείς οι αγωνιζόμενοι καταπιεσμένοι αυτο-οργανωνόμαστε και προσπαθούμε με αγώνα και αλληλεγγύη, με πορείες, απεργίες και διαδηλώσεις να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν τα αφεντικά και οι ρουφιάνοι τους, οι φασίστες.

ΜΙΛΑΜΕ 10 ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΤΣΑΚΙΤΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΤΣΙΛΑΣ.

Να αντιστρέψουμε τον φόβο.

Αυτόνομη Συλλογικότητα Εύβοιας

Αυτόνομο Στέκι Ψχνών- Α.Σ.Ε ΦΟΥΓΑΡΟ

Μοιραστείτε το άρθρο