Φοιτητικοί σύλλογοι. Έδιωξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ- Όχι στην ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας

 «Στα πόδια» το έβαλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά από την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων σε εκδήλωση «φιέστα» στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Ο «πλασιέ» των κλινικαρχών, λίγο μετά την έναρξη των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων έδινε το παρών σε εγκαίνια – παρουσίαση μηχανήματος που θα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και θα χρησιμοποιηθεί στα χειρουργεία και στα εργαστήρια της νοσηλευτικής. Πρόκειται για μία νέα σύμπραξη γνωστής εταιρείας με το τμήμα Νοσηλευτικής την ώρα που η φοιτητική μέριμνα και οι ανάγκες των φοιτητών μένουν στα αζήτητα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν σε αυτούς που διαλύουν την υγεία και την παιδεία να κάνουν φιέστες μέσα στις σχολές τους! Γνωρίζουν καλά πως το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, που θέλουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των φοιτητών αλλά εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εταιρειών.

Μετά από δύο μήνες κινητοποιήσεων οι φοιτητές/τριες πανελλαδικά συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των δημοσίων. Παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία στο ύψος των αναγκών τους αλλά και έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τα συμφέροντα των εταιρειών.

Ανάρτηση της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την κινητοποίηση  με προσκεκλημένο τον Αδ. Γεωργιάδη

Μοιραστείτε το άρθρο