Καμιά φασιστική και ομο-τρανσφοβική επίθεση χωρίς απάντηση στην Θεσσαλονίκη – συγκεντρώσεις και  πορείες παρά τις απαγορεύσεις, Τρίτη 12/3

Νέες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγαλειώδη μαζική συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στην ομο-τρανσφοβική επίθεση την προηγουμένη στην πλατεία Αριστοτέλους. Συγκεκριμένα και με αφορμή τις απειλές εθνικιστικών και θρησκόληπτων ομάδων για διαμαρτυρία τους μπροστά στο Ολύμπιον όπου προβλήθηκε η ταινία Αδέσποτα Κορμιά στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αντιφασίστες πολίτες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις παρά την αστυνομική απαγόρευση.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

>Αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και την πλατεία προς τη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου οι συγκεντρωθέντες κυρίως από αντιεξουσιαστικό και αριστερό χώρο απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πάνω από την Φιλίππου και έφθασαν στο πάρκο του ΕΚΘ.

 

*Δείτε παρακάτω ανακοίνωση από “Μαύρο – Κόκκινο”

>Αργότερα ξαφνικά μπροστά στο Ολύμπιον, συγκεντρώθηκε κόσμος κυρίως αριστερών οργανώσεων όπου και πάλι έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και τους απώθησαν προς την Μητροπόλεως, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία  που ανέβηκε από Π.Π. Γερμανού και κατέληξε Καμάρα.

>Όμως στη συνέχεια και όταν έφθασε η 20:00 ώρα προβολής της ταινίας ξανασυγκεντρώθηκε κόσμος ο οποίος εκ νέου απωθήθηκε κάτω από την Μητροπόλεως.

>

>

Μοιραστείτε το άρθρο