Εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Μίχου από το βαρύ κατηγορητήριο και καταδίκη της μητέρας της 12χρονης, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις

Ερωτηματικά και οργή προκάλεσαν οι εισαγγελικές προτάσεις όσον αφορά την υπόθεση του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και τη μαστροπεία με θύμα τη 12χρονη από τον Κολωνό. Η εισαγγελέας Μαρία – Ελένη Νικολού πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα τρία (τα πιο βαριά) από τα εφτά κατηγορητήρια, την πλήρη καταδίκη της μητέρας της 12χρονης και την ενοχή για τους 22 από τους 23 έτερους κατηγορούμενους. Κινητοποιήσεις καλούνται από ομάδες, επιτροπές και οργανώσεις για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 14/3.

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών για βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων, και την καταδίκη για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, όπως και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται. Οργή προκαλεί φυσικά αυτή η πρόταση καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που έχουν δει τη δημοσιότητα. Σύμφωνα με φωτογραφίες και υλικό που είχε δημοσιευτεί, υπήρχαν σχέσεις μεταξύ του Μίχου με πολιτικούς, ενώ πολλές ήταν οι αναφορές ότι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση γνωστά πρόσωπα. Ο Μίχος είχε προχωρήσει στη δήλωση ότι θα τους πάρει μαζί του, αναφερόμενος σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, προκαλώντας απορίες για το τι μπορεί να συνέβη ώστε ξαφνικά να έρθει εισαγγελική πρόταση που να ζητά την αθώωση για τα πιο βαριά κατηγορητήρια.

Κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων των εμπλεκομένων από τη 12χρονη, σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αναφερθούν αφορούν την ομιλία της Δόμνας Μιχαηλίδου που έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία της 12χρονης, ανάμεσά τους το που διαμένει και πού πηγαίνει σχολείο, ενώ πολλές ήταν οι καταγγελίες για διάρρηξη στο σπίτι της θείας της όπου έμενε η 12χρονη με τον αδερφό της, τις απειλές που δέχθηκε για να μην αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους και να μην τους αναγνωρίσει, οι αναφορές για εχθρική αντιμετώπιση κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων της από την αστυνομία καθώς και η τρομοκράτηση της 12χρονης από αστυνομικούς που σταμάτησαν το όχημα που την μετέφερε.

Όσον αφορά την μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας Νικολού πρότεινε την πλήρη ενοχή της. Πιο συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης, της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή  πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενος, για τον γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία ανήλικου, με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Για τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, οι 22 πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Για τον 23ο ζήτησε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.

Όσον αφορά την εισαγγελέα Μαρία – Ελένη Νικολού, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη αναφέρει: Δίκη για τον εξακολουθητικό βιασμό και έκδοση της 12χρονης στον Κολωνό: η εισαγγελική Αρχή, αποδέχθηκε την εκδοχή του 60χρονου μαστρωπού, ότι απλά αυτός είχε ερωτευτεί το 12χρονο παιδί, το οποίο εκδιδόταν δήθεν από πριν (απ’ τα 3;), και πρότεινε την αθώωση του για τον βιασμό και την μαστρωπεία (“τά ‘ θελε” το παιδί!) και ένοχος μόνο για κατάχρηση ανηλίκου και κατοχή πορνογραφικού υλικού χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό!!!! Κι εγώ είμαι κάτοικος άλλου πλανήτη, γιατί στον δικό τους κατοικεί η ντροπή…

Ενώ όπως δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Έτσι για την σημειολογία της δικαιοσύνης. Η εισαγγελέας ανηλίκων που πρότεινε αθωωτική πρόταση για τον Μίχο (υπόθεση έκδοσης της 12χρονης) είναι η ίδια που το 2017 είχε προτείνει αφαίρεση της επιμέλειας από το Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα για το ανήλικο παιδί τους, εισηγήθηκε αρχικά απορριπτική πρόταση για την επιμέλεια της γιαγιάς του παιδιού (μητέρα της Πόλα Ρούπα) και διέταξε την φρούρηση του παιδιού σε παιδοκλινική πτέρυγα νοσοκομείου.

Στη σελίδα της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη αναφέρει:

Κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση:https://www.facebook.com/events/1439115273362862/?ref=newsfeed


Μοιραστείτε το άρθρο