Παρέμβαση στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης, Σάββατο 9/3

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης από πολιτικές ομάδες και συνελεύσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί εκεί τις τελευταίες εβδομάδες για να στηρίξουν όσους/όσες βιώνουν την καταστολή και ξυλοδαρμούς από τις συνεχόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το κείμενο που διαβάστηκε και μοιράστηκε:

“Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε παρατηρήσει όλο και συχνότερες αστυνομικές επεμβάσεις στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης. Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με εντολή του νέου δημάρχου,ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι κεντρικός στόχος του είναι να πατάξει το παράνομο εμπόριο. Για όσους ζούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτό μοιάζει με κοροϊδία. Η πόλη μας έχει πολλά σημαντικά προβλήματα.

Θεωρούμε πως η ύπαρξη ορισμένων μικροπωλητών-με ή χωρίς άδειες- που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από πενιχρές απολαβές δεν είναι ένα από αυτά. Κι όμως στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι κάτι κάνει, ο δήμαρχος έχει βρει εύκολο στόχο στους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν. Με αυτό το επικοινωνιακό κόλπο, προσπαθεί παράλληλα να έχει ικανοποιημένους και τους συντηρητικούς και ρατσιστές πολίτες, γιατί γνωρίζει ότι στην λαϊκή της Ξηροκρήνης υπάρχουν αρκετοί μετανάστες και Ρομά.

Εμείς δεν είμαστε ΜΚΟ, αλλά πολιτική ομάδα και άτομα που δραστηριοποιούμαστε στην πόλη. Θεωρούμε την επιλογή του δημάρχου απαράδεκτη και ρατσιστική. Πιστεύουμε ότι οι ντόπιοι, οι μετανάστες και οι Ρομά μπορούμε να ζήσουμε μαζί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας και σπέρνουν τον ρατσισμό. Για αυτούς τους λόγους, στηρίζουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στην λαϊκή της Ξηροκρήνης προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Μουχαμπέτια και Stop War On Migrants

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης , στην ανοιχτή συνέλευση που ακολούθησε στο σημείο, σχετικά με το μέλλον της λαϊκής, και την από κοινού δράση των πολιτικών ομάδων με τους μικροπωλητές, οι τελευταίοι συμμετείχαν και μετέφεραν στον συγκεντρωμένο κόσμο τις προσωπικές τους εμπειρίες. Μεταξύ άλλων, γυναίκες που συμμετέχουν στην λαϊκή, έκαναν λόγο για ξυλοδαρμούς γυναικών από αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που πολλές φορές λειτουργεί ως παράδειγμα για άνδρες κακοποιητές οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε “παίρνουν παράδειγμα από την αστυνομία και εντείνουν την κακοποιητική και βίαιη συμπεριφορά τους στο σπίτι”.

Μοιραστείτε το άρθρο