Παρεμβάσεις ενάντια σε εξώσεις, πλειστηριασμούς και διώξεις μικροπωλητών στη δυτική Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τα υψηλά ενοίκια, τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς και την γενικότερη επίθεση στην λαϊκή κατοικία από το κράτος, με την τελευταία να εντείνεται ολοένα και περισσότερο, συλλογικότητες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις  υπερασπίζοντας τα σπίτια της λαϊκής τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 02/03 στις 11.00, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην λαϊκή της Επταλόφου και μοίρασε κείμενα, προτάσσοντας “την αυτοοργάνωση στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς ως όπλο για την ταξική αλληλεγγύη αλλά και το μπλοκάρισμα σε οποιαδήποτε απόπειρα έξωσης”.

Στην αυτοσχέδια λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, την ώρα που γινόταν παρέμβαση ενάντια στην καταστολή που εντείνεται σε βάρος των  μικροπωλητών, δημοτικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί επανέλαβαν τις ίδιες πρακτικές, πετώντας τα πράγματα τους, ακολουθώντας πιστά τις εξαγγελίες και τα μέτρα που έχει προαναγγείλει ο νέος δήμαρχος της πόλης, σχετικά με την πάταξη του.. παρεμπορίου.

Οι αστυνομικοί, αφού πρώτα πέταξαν τα πράγματα των πωλητών, παρότρυναν προκλητικά τον κόσμο που αντιδρούσε να απευθυνθεί “στα κανάλια”, “στον δικηγορικό σύλλογο” και στην  “εισαγγελία”.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Επταλόφου, με πορεία έφτασε στην αυτοσχέδια λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, και ενώθηκε με την εκεί παρέμβαση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να απομακρυνθούν.

Μοιραστείτε το άρθρο