Αγώνας των συγγενών των θυμάτων του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών για δικαίωση

Ένα συνεχές κατηγορώ κατά του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνητικών πολιτικών ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου με θυσία τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, αποτέλεσαν οι ομιλίες των καλεσμένων στην εκδήλωση της ΑΚ και του Ρεσπίρο «Τέμπη: Ένας χρόνος μνήμης και οργής. Δεν ήταν δυστύχημα αλλά κρατικό έγκλημα».

Το infolibre παρείχε την σύνδεση για απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης (δείτε παρακάτω).

Στην εκδήλωση, αφού έγινε αναφορά στην κατάσταση του σιδηροδρόμου, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τα προηγούμενα δυστυχήματα που έγιναν χωρίς να κάνουν τους υπευθύνους να κινηθούν, όπως είπε ο συνταξιούχος μηχανοδηγός και συνδικαλιστής Δ. Μπερμπεγιάννης, επισημάνθηκε ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα η ΡΑΣ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, πέραν της οργής για τους νεκρούς, υπάρχει και η αγανάκτηση για τους τραυματισμένους από τη σύγκρουση των δύο τρένων, για τους οποίους δεν λέγεται ούτε γίνεται κάτι. Μάλιστα σε κάποιους κόπηκε και η περίθαλψη, με τη αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα ένσημα, για τα οποία όμως δεν μπορούν να εργαστούν!

Η επωδός όλων ήταν ο αγώνας για τη δικαίωση, να αποδοθούν ευθύνες και να μην περάσει η κυβερνητική επιδίωξη για συγκάλυψη και ατιμωρησία, που έχει καταλάβει η κοινωνία, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕφΣυν Α. Χατζηγεωργίου. Μάλιστα, οι συγγενείς των θυμάτων που παραβρέθηκαν ανέφεραν τη συγκρότηση του Συλλόγου συγγενών θυμάτων και την πρόθεση πολλών να διεκδικήσουν το δίκαιό τους δικαστικά. Ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και θέλουμε τη συμπαράσταση χωρίς δεμένα τα μάτια.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός κινήματος που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία. Ενώ κατατέθηκε η πρόταση για συγκρότηση πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και ορίστηκε η πρώτη συνάντηση στις 11/3 στο Ρεσπίρο.

Εκδήλωση – Συζήτηση: “Τέμπη: Ένας χρόνος μνήμης και οργής – Δεν ήταν δυστύχημα αλλά κρατικό έγκλημα, Παρασκευή 1/3 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο