Ανοιχτή συνέλευση για την 8η Μάρτη, Παρασκευή 1/3 στις 17:00 στη ΣΘΕ

Βλέπουμε το κράτος και τους θεσμούς του να ευτελίζουν την 8η Μάρτη μετατρέποντας την σε γιορτή χαρίζοντας στις cis γυναίκες λουλούδια, λέγοντας τους χρόνια πολλά , δίνοντας τους μια ψευδαίσθηση ελευθερίας που ακόμα κι αυτή διαρκεί για μια μέρα. Απο τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς μεχρι τα κυκλώματα τράφικινγκ, η καθημερινά βιωμένη πατριαρχική συνθήκη κάθε άλλο παρά ελευθερία σημαίνει.Έχουμε ανάγκη να σπάσουμε το κλίμα της σιωπής και του φοβου και να δημιουργήσουμε χώρο για τα δικά μας χαρακτηριστικα. Ο αντιπατριαρχικός αγώνας δεν χωράει σε μια
μέρα αλλά είναι ένα καθημερινό γκρέμισμα του υπάρχοντος συστήματος. Κανένα κράτος πρόνοιας δεν μας προστάτευσε ποτέ και ούτε οι ζωές μας θα βελτιωθούν με αυστηρότερους νόμους και περισσότερες φυλακές. Κόντρα στην εξατομίκευση των βιωμάτων μας, να σπάσουμε το αφήγημα περί “αδύναμων” θυληκοτήτων που χρειαζόμαστε θεσμικούς προστάτες και να δημιουργήσουμε δίκτυα στήριξης κι αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση γιατί θεωρούμε σημαντικό εκείνη τη μέρα να βρεθούμε στο δρόμο και με συνδιαμόρφωση να βάλουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά.

μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα

Μοιραστείτε το άρθρο