Εκδήλωση για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: Ένας χρόνος από το ωμό έγκλημα του κράτους, Σάββατο 24/2 στις 19:30 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλτάι

Εκδήλωση με τους:
Βαγγέλη Βλάχο αδελφό θύματος
Αντωνία Λεγάκη δικηγόρος-πολιτική αγωγή
Άρης Χατζηγεωργίου δημ. ΕΦΣΥΝ


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στις 28.02.2023 η επιβατική αμαξοστοιχία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με 340 επιβάτες, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της. Ανεβαίνοντας από το ρεύμα καθόδου συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και με την ταυτόχρονη ανάπτυξη θερμοκρασιών 1300 βαθμών Κελσίου να έχει ως συνέπεια 57 νεκρούς, μερικοί από τους οποίους εξαϋλώθηκαν.

Η HELLENIC TRAIN, ο αγοραστής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατέχει το μονοπώλιο σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών στη χώρα(προαστιακού και υπεραστικού) χρησιμοποιώντας το σιδηροδρομικό δίκτυο με τις υποδομές του που ανήκει στον ΟΣΕ και είναι υπεύθυνος γι΄αυτό. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν θυγατρική του ΟΣΕ, η οποία εισήχθη στο ΤΑΙΠΕΔ και πουλήθηκε στην Ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane και έκτοτε λειτουργεί με απολύτως ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διασφαλισμένη κερδοφορία πράγμα βέβαια που ίσχυε και πριν.

Οι 57 νεκροί στην πλειοψηφία τους νέοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δολοφονήθηκαν με τον πιο ύπουλο και κυνικό τρόπο από μια οργάνωση και μια δομή που έχει διεύθυνση και ονοματεπώνυμο.

Είναι το κράτος που ενώ είχε όλη την ευθύνη λειτουργίας του ΟΣΕ επί μια δεκαετία το απαξίωνε είτε με ελλειπή μέτρα ασφάλειας του δικτύου είτε με ελλειπή εκπαίδευση του προσωπικού είτε με ρουσφετολογικές προσλήψεις προκειμένου να το ξεπουλήσει σε ιδιώτες κερδοσκόπους . Η σύμπραξη κράτους και ιδιωτικού κεφαλαίου αποδείχθηκε για άλλα μια φορά αιματοβαμμένη.

Είναι αυτή η πολιτική του διαχειριστικού καπιταλιστικού ρεαλισμού με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείθει διαρκώς ότι “έτσι έχουν τα πράγματα” και να φροντίζει για ευρείες κοινωνικές συναινέσεις. Από τα Τέμπη και μετά διαγράφει μια καταστροφική τροχιά σε όλα τα επίπεδα διευρύνοντας το πεδίο για το σύνολο των κατώτερων τάξεων είτε από “ατυχήματα” είτε από “καιρικές “συνθήκες. Ο τρόπος αλλά και το φαντασιακό της ανάπτυξης που έχει επιβληθεί από το καθεστώς είναι πιθανόν να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Η μόνη συστημική απάντηση των συνεπειών της αιματοβαμμένης κερδοσκοπικής ανάπτυξης είναι οι αποζημιώσεις των θυμάτων σε μια προσπάθεια να κλείσει στόματα να επιβάλλει υποταγή και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη στρατηγική της λεηλασίας της φύσης

Το πολιτικό σύστημα σε όλες του τις διαστάσεις αδυνατεί, όχι μόνο να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα, αλλά αδυνατεί να την κατανοήσει. Η Αντίσταση είναι μονόδρομος.

-ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

-ΟΙ “ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Μοιραστείτε το άρθρο