Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Σάββατο 24/2

– Συγκέντρωση ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο, στις 14:00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

– Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος


14:00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε όλα Κούγκι για την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων»

Αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάρτιος 2021

Στις 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης, μίλησε με απόλυτη σαφήνεια σε τηλεοπτική εκπομπή: η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι εφικτή για δυο βασικούς λόγους: πρώτον, το γενικό οικονομικό περιβάλλον είναι ναρκοθετημένο από την εξυπηρέτηση του υπέρογκου κρατικού χρέους (δηλ. κατά κύριο λόγο στην αποπληρωμή των δανείων από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το EFSF και ο ESM) και δεύτερον, γιατί πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτους και την ενίσχυση της “άμυνας” της χώρας, καθώς: «Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν». Με δυο λόγια: ο πόλεμος μεταφέρεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι βασικές κοινωνικές ανάγκες πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό των σχεδιασμών γεωπολιτικής αναβάθμισης του ελληνικού κράτους, που ως μεσίτης της αστικής τάξης επιχειρεί να αποσπάσει προσόδους από τη μοιρασιά της λείας του ιμπεριαλιστικού πολέμου (στο βαθμό που του αναλογεί, βέβαια, και όχι στο βαθμό που ενδεχομένως θα επιθυμούσε). Η κούρσα εξοπλισμών που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια είναι απόλυτα ενδεικτική. Μόνο για το 2022 η Ελλάδα ήταν πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες στις χώρες του ΝΑΤΟ, αφού σπατάλησε το 3,54% του ΑΕΠ της, ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ (κάτι που βέβαια αποτυπώνει το σχετικό και όχι το απόλυτο μέγεθος των στρατιωτικών δαπανών). Ένα ακόμα ενδεικτικό στοιχείο για την απόπειρα ενδυνάμωσης του πεδίου στρατιωτικής ισχύος του ελληνικού κράτους είναι πως οι εξοπλιστικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν το 45,3% των συνολικών αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά την Ουγγαρία (48%). Αυτή η υποτίμηση των κοινωνικών αναγκών έναντι των δαπανών πολεμικής προετοιμασίας αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο μετά την απόφαση του ecofin για εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμα του ελληνικού κράτους (δηλαδή, χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ΜΟΝΟ για τις στρατιωτικές δαπάνες).

Μετά τη φάρσα της υποτιθέμενης “πολυπαραγοντικής εξωτερικής πολιτικής” που πούλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του, το ελληνικό κράτος ευθυγράμμισε πλήρως την εξωτερική του πολιτική με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετατρεπόμενο σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, σε πολεμικό ορμητήριο και προκεχωρημένο φυλάκιο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Γιατί το κράτος έχει συνέχεια, όπως έλεγαν οι ίδιοι. Το βασικό αφήγημα του ελληνικού κράτους είναι ότι αποτελεί προπύργιο σταθερότητας στην περιοχή, αξιόπιστος πυλώνας για τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και κόμβος ασφάλειας σε ένα τόξο γενικευμένης γεωπολιτικής αναταραχής. Κι η χάραξη αυτής της πολιτικής αποτελεί μια σταθερά του ελληνικού κράτους που δεν διαταράσσεται από τις εναλλαγές των κυβερνήσεων. Όπως έγραφαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το 2014 στη “Λευκή Βίβλο” τους: «Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα ασφαλείας, με ακλόνητη φιλοδοξία να γίνει ένας οδηγός σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Προκειμένου να πετύχει στο δύσκολο αυτό έργο, η χώρα μας διατηρεί (…) εξαιρετικά σημαντικές εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις που δίνουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα για μια πιθανή ανάπτυξη αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων των συμμάχων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το στοιχείο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και υποστήριξη των πολυεθνικών προσπαθειών (…) Όπως καταδεικνύει η περίπτωση της Λιβύης, έχουμε δημιουργήσει μια εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη δομή υποστηρικτικής δύναμης, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις αντίστοιχες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές απαιτήσεις του ΝΑΤΟ».

Βάσει αυτής της στρατηγικής το ελληνικό κράτος έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε πως βασικός όρος για την παράλληλη ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ήταν η συμμετοχή των δυο κρατών στο εκστρατευτικό σώμα των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας (1950 – 1953). Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ήταν μονόδρομος για το ελληνικό κράτος. Ή, όπως το έθεσε ο Νικόλαος Πλαστήρας: «Δεν πρέπει να γίνεται λόγος, ότι η Ελλάς ημπορεί να ακολουθήση άλλην πολιτικήν». Και κάποιες δεκαετίες πριν, απαραίτητη προϋπόθεση για τον προσπορισμό γεωπολιτικών προσόδων στον απόηχο του Α Παγκόσμιου Πολέμου ήταν η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην συμμαχική εισβολή στην Ουκρανία το 1919, με σκοπό την καταστολή της επανάστασης. Τι δουλειά έχει ο ελληνικός στρατός στην Ουκρανία και την Κορέα; “Αντανακλαστική επιρροή”, λέγεται στην κυνική γλώσσα της διπλωματίας.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συμμετοχή σε 13 συμμαχικές αποστολές στο εξωτερικό: “ENDURING FREEDOM” (Ιράκ, Ινδικός), “SEA GUARDIAN” (Μεσόγειος), “Δραστηριότητα ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της Μεταναστευτικής Κρίσης” (Συμμετοχή SNMG-2), Δύναμη Κοσσόβου (KFOR)/ (Επιχείρηση) “JOINT ENTERPRISE”, “NMI” (Ιράκ), “EMASoH /AGENOR” (Στενά Ορμούζ), “Σύνδεσμος Βελιγράδι”, “ALTHEA” (Βοσνία), “EUTM MALI”, “EUTM SOMALIA”, “ATALANTA” (Κέρας της Αφρικής), “EUNAVFOR MED” (Μεσόγειος) και “UNIFIL” (Λίβανος). Σε αυτές τις αποστολές πρέπει να προσθέσουμε και τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην επιχείρηση “Prosperity Guardian” στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, διαψεύδεται πλήρως στην πράξη η βασική ρητορική για την κούρσα εξοπλισμών του ελληνικού κράτους, πως δήθεν γίνεται για την προστασία της “αμυνόμενης” Ελλάδας απέναντι στην “τουρκική επιθετικότητα”. Άλλωστε, ο αστικός ανταγωνισμός Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιείται εντός συμμαχικού πλαισίου, καθώς και οι δυο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία επιδιώκει την ενεργοποίηση εκ νέου των ενταξιακών διαδικασιών στην ΕΕ, που έχουν παγώσει τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, η σύγκρουση του ελληνικού και του τουρκικού κράτους οροθετείται κατά κύριο λόγο από τον διαιτητικό ρόλο των ΗΠΑ, που είναι και ο βασικός τους προμηθευτής οπλικών συστημάτων. Ωστόσο, όταν οι αέναες “διαπραγματεύσεις” παίρνουν στρατιωτική μορφή μέσω της εκατέρωθεν συσσώρευσης στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2020, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο “ατυχήματος” και άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής (ευρείας ή περιορισμένης κλίμακας).

Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Είναι προφανές πως οι βάσεις και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που βρίσκονται διάσπαρτες στο ελληνικό έδαφος δεν είναι απλά διακοσμητικές. Έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις σε πολεμικές εξορμήσεις και πυραυλικές επιθέσεις, όπως στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία κλπ. Ταυτόχρονα, ολοένα και πυκνώνουν τα σενάρια για επανεγκατάσταση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ελλάδας, καθώς το ελληνικό κράτος βλέπει αυτή τη πιθανότητα ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας μέσα στο ΝΑΤΟ και την απόκτηση στρατηγικών πλεονεκτημάτων. Η Ελλάδα, κατά το παρελθόν, υπήρξε μία από τις επτά Νατοϊκές χώρες που είχαν φιλοξενήσει αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αράξου μέχρι τη δεκαετία του 1990, στο πλαίσιο του νατοϊκού “καταμερισμού βαρών”. Ο Άραξος ήδη διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για την επανεγκατάσταση πυρηνικών, ενώ ήδη συζητιέται και η ανάλογη χρήση της Σούδας, όπου υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στρατηγικών βομβαρδιστικών (τύπου B2 Spirit), όπως και πυρηνικών υποβρυχίων.

Η τυχοδιωκτική αυτή πολιτική γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη σε ένα περιβάλλον κρίσης, διαρκούς ρευστότητας, αστάθειας, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, όξυνση των αντιθέσεων και επαναπροσδιορισμού των συμμαχιών και των ανταγωνισμών. Σε ένα περιβάλλον όπου οι «θερμές» και «ψυχρές» περιφερειακές συγκρούσεις διαρκώς πυκνώνουν και το ενδεχόμενο της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι διαρκώς ορατό. Άμεσα ορατός είναι και ο κίνδυνος πυρηνικής ανάφλεξης. Το παράδειγμα της άμεσης και πολύπλευρης σύγκρουσης (η στρατιωτική πλευρά του πολέμου είναι η μια του μόνο όψη) ανάμεσα σε ΕΕ/ ΝΑΤΟ και Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας είναι ενδεικτικό της επικινδυνότητας της όξυνσης των ανταγωνισμών στο ιμπεριαλιστικό / καπιταλιστικό σύστημα.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία το ελληνικό κράτος επέλεξε το δρόμο της βαθιάς του εμπλοκής. Όχι, βέβαια, για “ηθικούς λόγους”, όπως όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Η βαθιά εμπλοκή στον πόλεμο είναι η φυσική συνέχεια της στρατηγικής επιλογής πρόσδεσης στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και είναι απόλυτα προσαρμοσμένη και ευθυγραμμισμένη με την “Αρχιτεκτονική Ασφάλειας” των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για διπλή ανάσχεση της ρωσικής και κινεζικής επιρροής. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των κυβερνήσεων, “αριστερών” και δεξιών, νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών. Άλλωστε, ακόμα και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας σε ασκήσεις γεωστρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας, ενώ βάθυνε ακόμα περισσότερο τη συμμαχία με το Ισραήλ, στο πλαίσιο του λεγόμενου σχήματος 3 + 1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, υπό την σκέπη των ΗΠΑ). Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που στήριξε λυσσασμένα τους ευρωατλαντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, επιλέγοντας το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ ως στρατηγικό εταίρο (όπως ο σχεδιασμός για τον East Med). H σημερινή εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φυσική συνέχεια αυτής της φιλοπόλεμης και τυχοδιωκτικής στρατηγικής επιλογής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ ώστε να στρωθεί το έδαφος της σφαγής. Η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” (που αντικατέστησε τη φρεγάτα “Ψαράς)” συνοδεύει αεροπλανοφόρο που στηρίζει την επίθεση στους Παλαιστινίους (υπό την ομπρέλα της επιχείρησης Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), ενώ και άλλα πολεμικά πλοία βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής. Η Σούδα χρησιμοποιείται για υπηρεσίες logistics στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα απογειώνονται συνεχώς για παροχή πληροφοριών στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έχει παραχωρηθεί για τους σκοπούς του Αμερικάνικου Στρατού, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου ο υπουργός “Άμυνας”, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την οριστική απόφαση της κυβέρνησης για συμμετοχή φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην επιχείρηση Prosperity Guardian, υπό τη σκέπη των ΗΠΑ. Η επιχείρηση στρέφεται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη και ουσιαστικός σκοπό της είναι η προστασία της ναυσιπλοΐας των Ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία δέχονται επιθέσεις από τους Χούθι ως “αντίποινα” για τη σφαγή στη Γάζα. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την αμεσότερη και πιο ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Ας μην ξεχνάμε πως Ελλάδα και Ισραήλ έχουν και έντονη στρατιωτική συνεργασία, ενώ ο ισραηλινός στρατός διενεργεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε ελληνικό έδαφος, όπως έγινε τον Ιούνιο του 2012 όταν το ελληνικό κράτος παραχώρησε για τον σκοπό αυτό τις βραχονησίδες Καράβια σε ισραηλινά αεροσκάφη να διεξάγουν τέτοιου είδους στρατιωτική άσκηση. Στις 15 Μαρτίου 2023 υπεγράφη στο Τελ Αβίβ το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ (Defence Cooperation Program). Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συμφωνία περιλαμβάνει 58 δραστηριότητες για το 2023 εκ των οποίων 25 στρατιωτικές ασκήσεις, 15 εκπαιδεύσεις και 18 λοιπές δράσεις που θα λάβουν χώρα και στις δυο χώρες, και αφορούν μεταξύ άλλων σε:

  • Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Συμμετοχή εκπαιδευομένων σε εθνικές – διακλαδικές σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.
  • Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
  • Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Διαχείρισης Κρίσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης.

Την ίδια ημέρα υπεγράφη και το Κοινό Σχέδιο Δράσης των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για το έτος 2023, που περιλαμβάνει: συμμετοχή μέσων και προσωπικού σε κοινές και εθνικές ασκήσεις, συνεργασία στον τομέα της κυβερνοάμυνας, συνεργασία στον τομέα της Στρατιωτικής Αστυνομίας (Military Police – MP), συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων- Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 9 Αυγούστου του 2023, δυο μήνες πριν ξεκινήσει η σφαγή στη Γάζα, οι υπουργοί “Άμυνας” της Ελλάδας και του Ισραήλ, Νίκος Δένδιας και Γιοάβ Γκαλάντ, συναντώντουσαν στο Τελ Αβίβ για μια επί της αρχής συμφωνία συνεργασίας στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) των πολεμικών βιομηχανιών των δυο χωρών. Ο Δένδιας τότε δήλωνε πως το Ισραήλ είναι για την Ελλάδα προτιμώμενος εταίρος για λόγους αμυντικούς και για λόγους στρατηγικούς.

Το ελληνικό κράτος, λοιπόν, δεν είναι “πηγή σταθερότητας” και “όαση ειρήνης” όπως αυτοδιαφημίζεται. Έχει πάρει θέση μάχης και είναι συνένοχο με τους μακελάρηδες, έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα του παλαιστινιακού λαού. Η συνάντηση Μητσοτάκη Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ στις 23 Οκτωβρίου και η ρητή από μέρους της ελληνικής πλευράς δέσμευση για άνευ όρων ουσιαστικά -πέρα από κάποιες εύπεπτες διατυπώσεις- στήριξη «του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία» αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.

Εμείς από τη θέση μας οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα αντίστασης ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση και να στείλουμε δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να παραδίδει σε όλους μας μαθήματα αξιοπρέπειας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη»

Άννα Διαμαντοπούλου, Νοέμβριος 2023

Πέρα από τον συμβατικό πόλεμο που όλοι γνωρίζουμε υπάρχει σε εξέλιξη και ένας ακόμα πόλεμος: αυτός που έχει κηρύξει μονόπλευρα η Ευρώπη – Φρούριο εναντίον των μεταναστών. Το έγκλημα της Πύλου δεν είναι το μοναδικό, ούτε το τελευταίο. Η κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και οι επιχειρήσεις βίαιης αποτροπής σκορπίζουν το θάνατο στα χερσαία και τα υδάτινα σύνορα της Ευρώπης. Οι χιλιάδες πνιγμοί μεταναστών δεν είναι απλά “δυστυχήματα” που προκαλούνται από το μη αξιόπλοο των σκαφών, αλλά νομοτελειακό αποτέλεσμα της πολιτική αποτροπής της εισόδου “μεταναστευτικών ροών” μέσα από τη διαδικασία στρατιωτικοποίησης και πονοπτικής επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτή η διαδικασία δημιουργίας ενός high tech πανοπτικού συστήματος στα σύνορα της Ευρώπης συνοδεύεται φυσικά από μια ιδιαίτερα κερδοφόρα οικονομία της επιτήρησης για ένα επιχειρηματικό/ πολιτικό/ μιλιταριστικό σύμπλεγμα, που κάνει μπίζνες πάνω στα νεκρά κορμιά των κολασμένων. Κι αυτή η γιγαντιαία επένδυση της ΕΕ αποδεικνύεται ιδιαίτερα παραγωγική: από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 28.000 νεκροί και αγνοούμενοι μετανάστες στη Μεσόγειο, στα σύνορα με την “πολιτισμένη” Ευρώπη. 2500 είναι νεκροί μόνο φέτος, το 2023. Στην πραγματικότητα, όμως, ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμα μεγαλύτερος και δεν θα τον μάθουμε ποτέ, αφού μιλάμε μόνο για τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις…

Όπως είναι φυσικό, το ελληνικό κράτος πρωταγωνιστεί σ’ αυτόν τον ακήρυχτο και μονόπλευρο πόλεμο. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, δηλαδή οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν εξ αιτίας της παρεμβατικής πολιτικής της Δύσης, πλέον θεωρούνται “εισβολείς”. Το είδαμε και στα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ στον Έβρο, όπου επισήμως το ελληνικό κράτος μιλούσε για “υβριδικό πόλεμο”, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως “ενεργούμενα του Ερντογάν”. Έτσι, η αντιμεταναστευτική πολιτική ταυτίστηκε με τη φύλαξη των συνόρων από τους “εισβολείς”. Οι μετανάστες, δηλαδή, ορίζονται επισήμως ως εχθρός και στρατιωτικός στόχος του ελληνικού κράτους! Τον Ιούλιο του 2022, κατά τη διάρκεια ψήφισης νόμου που συστηματοποιεί την εφαρμογή της βάρβαρης νομοθεσίας κατά των προσφύγων και μεταναστών, ο τότε Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ήταν σαφέστατος για αυτήν την ταύτιση: «Εμείς φυλάσσουμε τα σύνορά μας και κατ’ επέκταση τα σύνορα της ΕΕ». Τη εφαρμογή της απάνθρωπης αυτής πολιτικής την εξέφρασε με μεγαλύτερη σαφήνεια ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης: «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί! Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς! (…) Και όσοι πλέον ζουν εδώ θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν πως εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ’ ότι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα! Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ».

Εάν, όμως, οι δολοφονίες των μεταναστών στα σύνορα και η φυλάκισή τους σε σύγχρονα κολαστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι το μισό του πολέμου, το άλλο μισό είναι η “ενσωμάτωσή” τους εκεί όπου το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Οι μετανάστες μετατρέπονται σε φθηνή καύσιμη ύλη στην καπιταλιστική κρεατομηχανή. Μέσα από τη διαδικασία της παρανομοποίησής τους δημιουργείται μια ακραία υποτιμημένη εργατική τάξη, που χρησιμοποιείται ως μοχλός γενικότερης απαξίωσης της εργασιακής δύναμης. Και με τη νέα “ρύθμιση Καιρίδη” που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, πλέον και επίσημα ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα εισέρχονται στη χώρα θα είναι άμεσα εξαρτημένος από τις ανάγκες για εργατικό δυναμικό στην επικράτεια, δηλαδή από τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο θεσμικός “αντιρατσισμός” είναι ό,τι περίσσεψε από τις βόμβες. Είναι ένα κομμάτι του πολέμου που έχει κηρύξει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός εναντίον των φτωχών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ- ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 14.00

Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα), Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα), Πέλοτο (Ξάνθη), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)


ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σε ένα εύφλεκτο διεθνές περιβάλλον, με τις “θερμές” και “ψυχρές” εστίες έντασης συνεχώς να πυκνώνουν, το ελληνικό κράτος παίρνει θέση μάχης. Για άλλη μια φορά κερδισμένο βγαίνει το κεφάλαιο. Για άλλη μια φορά τους ανταγωνισμούς τους θα τους πληρώσει η εργατική τάξη. Γιατί δικοί τους είναι οι πόλεμοι, δικοί μας είναι οι νεκροί.

Μοναδική μας εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η ενεργητική αντίσταση απέναντι στο γενικευμένο σφαγείο και η δημιουργία διεθνιστικών αναχωμάτων. Ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη σφαγή των Παλαιστινίων που πατάει σε μια χρόνια συνεργασία του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ, την ανάληψη της ηγεσίας στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Χούθι στην Ερυθρά και τον μονόπλευρο πόλεμο που έχει κηρύξει η Ευρώπη – Φρούριο εναντίον των μεταναστών. Πόλεμο που διεξάγει και επωφελείται και το ελληνικό κράτος όχι μόνο στα σύνορα αλλά και στα κέντρα κράτησης και τους δρόμους των πόλεων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ: 14.00

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2, 16.00 – ΝΟΜΙΚΗ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ PUSHBACKS (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ)

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Κάλεσμα στήριξης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Συγκέντρωσης στο ΥΠ.ΕΘ.Α. [Σάββατο 24/2, 14.00]

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο

Στην Ουκρανία, στέλνοντας διαρκώς πολεμικό εξοπλισμό στο καθεστώς του Κιέβου. Την ίδια στιγμή η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε βάση κλειδί/ορμητήριο για τις Νατοικές δυνάμεις. Συγχρονίζεται ακόμα περισσότερο με τα αμερικάνικα συμφέροντα και μας χώνει ακόμα πιο βαθιά στους διακρατικούς ανταγωνισμούς.

Στην Παλαιστίνη – ενισχύει και εμβαθύνει την οικονομική και στρατιωτική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο για τα εγκλήματα στη Γάζα και τους μέχρι σήμερα 27,840 νεκρούς – κυρίως αμάχους – και 1,9 εκ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Στην Ερυθρά θάλασσα, κατέχει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση «Ασπίδες» με στόχο την προστασία της κερδοφορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Πέρα από αποστολή πολεμικής φρεγάτας, το στρατηγείο της επιχείρησης λειτουργεί στη Λάρισα, ύστερα από αίτημα του ελληνικού υπουργείου άμυνας.

Στα σύνορα, σε ρόλο χωροφύλακα μαζί με την Frontex, διαπράττει συστηματικά μαζικά εγκλήματα. Επαναπροωθεί – πνίγει – φυλακίζει μετανάστες / μετανάστριες. Το ελληνικό λιμενικό είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για ένα από τα φονικότερα ναυάγια στην Μεσόγειο, αυτό της Πύλου το 2022.

Στο εσωτερικό του, το πολιτικό προσωπικό και τα ντόπια αφεντικά επικαλούνται τον πόλεμο και βρίσκουν ευκαιρία να εκτοξεύσουν τις τιμές σε όλα τα προϊόντα και βασικά αγαθά, πλουτίζοντας πάνω στις βασικές μας ανάγκες. Ενώ οι κοινωνικές δαπάνες συρρικνώνονται, βλέπουμε αύξηση ρεκόρ στον “αμυντικό” προϋπολογισμό (για το 2022 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 6,5 δισ. €).

Την ώρα που οι γεωπολιτικές ισορροπίες αναδιαμορφώνονται, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο σε πολεμικές συγκρούσεις με στόχο την αναβάθμιση της αξίας του οικοπέδου του και την ενίσχυση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου. Συμφέροντα, αντιδιαμετρικά αντίθετα με τα δικά μας ταξικά συμφέροντα. Για αυτό και δεν στοιχιζόμαστε πίσω από τα πολεμοχαρή σχέδια του.

Να δυναμώσουμε τον αντιπολεμικό αγώνα στα μετόπισθεν

Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία (ΚΤΑ)


ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Συγκέντρωσης στο ΥΠ.ΕΘ.Α. [Σάββατο 24/2, 14.00]

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη 2023, η ταπεινωμένη πολεμική μηχανή του κράτους – απαρτχάιντ του Ισραήλ έχει θέσει σ΄ εφαρμογή, με τη στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τη γενοκτονική “τελική λύση για τη Γάζα”, σκοπεύοντας ξεκάθαρα στην ολοκλήρωση της Παλαιστινιακής Nakba του 1948.

Στο στόχαστρο αυτού του εγκλήματος πολέμου βρίσκεται πλέον η μεθοριακή πόλη της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, το τελευταίο “ασφαλές σημείο” για πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστίνιων, που απειλείται ανοιχτά με χερσαία εισβολή των κατοχικών σιωνιστικών στρατευμάτων.

Με τα παιδιά και τις γυναίκες ν’ αποτελούν την πλειοψηφία, ο αριθμός των νεκρών αμάχων ξεπερνάει τις 30.000. Μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης που εξελίσσεται στ’ όνομα του “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, στοχεύοντας στην ολοσχερή επιβολή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της σιωνιστικής αποικιοκρατίας, η οποία -εδώ και δεκαετίες- δεν έχει πάψει να επεκτείνεται μέσω των πάνοπλων εποίκων που παριστάνουν τους “άμαχους”.

Από την 7η Οκτώβρη κι έπειτα, η μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα έχει μετατραπεί σ΄ ένα κυριολεκτικό κρανίου τόπο, από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό που βομβαρδίζει και δολοφονεί, ρημάζει και πλιατσικολογεί.

Παρά τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς υποδομών και κατοικιών και τον αποκλεισμό από γη, αέρα και θάλασσα, παρά την έλλειψη πόσιμου νερού και την λιμοκτονία, με τις θανατηφόρες ασθένειες και τους κατοχικούς ελεύθερους σκοπευτές να θερίζουν, με όλα τα νοσοκομεία να έχουν αποτελέσει στρατιωτικούς στόχους και το θάνατο να παραμονεύει σε κάθε γωνία και στιγμή, ο παλαιστινιακός λαός και οι οργανώσεις της Αντίστασης του, συνεχίζουν να παραδίδουν σ’ όλη την ανθρωπότητα, για άλλη μια φορά στη μακρόχρονη Ιστορία τους, μαθήματα Αξιοπρέπειας, Αντίστασης και Αγώνα για το Δίκιο και τη Λευτεριά.

Ενάντια στα “δημοκρατικά” κροκοδείλια δάκρυα και τη σιωνιστική προπαγάνδα που -συνοδευόμενη με ολίγο από υποκριτικό “ανθρωπισμό”- αναμασούν τα δυτικά καθεστωτικά ΜΜΕ, υψώνεται η φωνή των εκατομμυρίων διαδηλωτών και διαδηλωτριών στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και όλο τον κόσμο, που κινητοποιούνται αλληλέγγυα στο παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα.

Στη Μέση Ανατολή ο σιωνιστικός στρατός, στοχεύοντας στην αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ, σφυροκοπάει από αέρος και τον Λίβανο, ενώ στην Ερυθρά Θάλασσα, από την μαχόμενη Υεμένη, οι Χούθι διακόπτοντας “την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, του διεθνούς εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς”, στέλνουν τα δικά τους παρτιζάνικα σινιάλα έμπρακτης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

«Οι Χούθι έρχονται αντιμέτωποι με τους σιωνιστές για να υπερασπιστούν τον παλαιστινιακό λαό, έχοντας ακόμα ανοιχτές τις πληγές τους από τον πόλεμο που θέλησαν οι ΗΠΑ και εξαπέλυσαν οι διεφθαρμένοι Σαουδίτες, εξοπλισμένοι από το ιταλικό κράτος. Οι Υεμενίτες επαναστάτες, λαβωμένοι από περισσότερα από δέκα χρόνια πολέμου, τα παίζουν όλα για όλα για να σώσουν τη Γάζα. Αυτή είναι η ίδια η εικόνα της ήττας της Δύσης. Ένα φωτεινό και οδυνηρό παράδειγμα προς μίμηση»

Απόσπασμα από Φ. Καλομενίδης. “Δεν θ’ απογοητεύσουμε τη Γάζα: Η Παλαιστίνη, η σιωνιστική Ιταλία και η 27η Γενάρη, Ημέρα της Λήθης”, από prolprot.espivblogs.net

Μέσα σ’ αυτό το εμπόλεμο περιβάλλον όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, το ελληνικό Κράτος, με διακηρυγμένη τη νέα “Μεγάλη Ιδέα” για τη μετατροπή του σε “Ισραήλ των Βαλκανίων” και με την πιο νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση ΝΔ να χαίρει της πλήρους διακομματικής – αστικής συναίνεσης, σαν πιστός ΝΑΤΟϊκός φαντάρος, μπαίνει στην πρώτη γραμμή αυτής της πολεμικής εκστρατείας.

Με την ανάληψη της διοίκησης της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδες” της ΕΕ, με το στρατηγείο της να εδρεύει στη Λάρισα και τη φρεγάτα “Ύδρα” να ετοιμάζεται να αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα για την Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί πλήττουν ήδη τον λαό της Υεμένης, τα πολεμικά σύννεφα πυκνώνουν πλέον ορατά και απειλητικά, πάνω από τα κεφάλια όλων μας, πάνω από τα κεφάλια της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται εδώ, σ’ αυτό το προκεχωρημένο φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων των Λαών, που αυτάρεσκα αποκαλείται από το αστικό πολιτικό προσωπικό του ως “πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερη περιοχή και μια ιστορική στιγμή αστάθειας και ανασφάλειας”

Μια άμεση εμπλοκή σε πόλεμο που έρχεται ως απόρροια τόσο του δεδομένου “ειδικού βάρους” που φέρει το εφοπλιστικό Κεφάλαιο στα σωθικά της ντόπιας ολιγαρχίας και του Κράτους της, όσο και της στρατηγικής Συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ που με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, υπογράφτηκε από τους Τσιπροκαμμένους και επί των ημερών του Μητσοτάκη τον (υ)ιού εμπεδώνεται, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέχεια του Κράτους της ευρωατλαντικής εθνικοφροσύνης.

Μια πολύπλευρη, πολιτική και διπλωματική, οικονομική και “επενδυτική” συνεργασία, μια “αμυντική” πολεμοκάπηλη Συμμαχία που στρατιωτικά αναπτύχθηκε (μεταξύ άλλων) με την εκπαίδευση στην Ελλάδα των ισραηλινών μαχητικών που από την 7η Οκτώβρη μακελεύουν τη Γάζα.

Μέσα σε μια ασφυκτική συγκυρία όπως η τρέχουσα, με την αστική – κυβερνητική αντεπίθεση να στοχεύει σ’ όλα τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα, με την πολεμική προπαρασκευή να εντείνεται, με τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού να συνεχίζεται αδιάκοπα, με το ελληνικό Κράτος να εξοπλίζεται ως τα δόντια και να συστρατεύεται πρόθυμα στην φιλοσιωνιστική – ιμπεριαλιστική πολεμική εκστρατεία στην Ερυθρά Θάλασσα:

η Ιστορία είχε, έχει και θα έχει μια σωστή πλευρά!

Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024. Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιπολεμική Διεθνιστική Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 14.00.

Κόντρα στο βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική Εκστρατεία στη Μέση Ανατολή & τον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία.

Για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα, τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη & την Αλληλεγγύη στην Υεμένη. Ο δικός μας Εχθρός είναι Εδώ!

Μέσα στην Ελλάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας και της αιματοβαμμένης Συμμαχίας με το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Μέσα στην Ελλάδα της ΕΕ, και του αντιμεταναστευτικού – αντιπροσφυγικού πολέμου που έχει κηρυχθεί μονομερώς στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της “Ευρώπης – Φρούριο”.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)


Αθήνα | Συγκέντρωση ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ |Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 14.00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης “Καταιγίδα Al Aqsa” ηΠαλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικούκράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων τουΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείςεποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα,φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους,αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τησυνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στηναυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές τηςΠαλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτόςτων άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδιαώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τουςβάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώπληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στηΛωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς τηνπόλη, με το Ισ

ραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 23000 ανθρώπωνκαι τονβίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μέσω της εκεχειρίας και της ανταλλαγήςκρατουμένων που πέτυχαν τον Δεκέμβριο, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδεςαγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω απόκαθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και ναανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που έχει ήδη προβεί το σιωνιστικόκαθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας, συνεχίζοντας όμως να συναντά απέναντί του τησθεναρή αντίσταση του λαού και των οργανώσεων της Παλαιστίνης.

Τις τελευταίες ημέρες, η αδυναμία του Ισραήλ να επιτύχει τους στρατηγικούς, υλικούς καιπολιτικούς, στόχους του πολέμου που διεξάγει απέναντι στις οργανώσεις της αντίστασης και ηδύσκολη θέση στην οποία έχει έρθει αντιμετωπίζοντας τόσο εσωτερικά προβλήματα όσο και τησταδιακή ανατροπή διεθνών συμφωνιών και συσχετισμών που υπήρχαν υπέρ του, έχουνπυροδοτήσει έναν νέο κύκλο βαρβαρότητας και βομβαρδισμών, αυτή τη φορά στη Ράφα, στηνοποία έχουν συρρεύσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός -σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμήσυστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από τηνπρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικήςεπιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην “αυτοάμυνα” που προσπαθεί να διαγράψει από τησυλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντιστους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους,να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους,το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλησύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεωντων ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικούιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικάδίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικούσε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ,όπως η “Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων” (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23»(«Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτοςεπιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό τηςΠαλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων καιπολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα για την οποίαμάλιστα διεκδίκησε και κέρδισε αναβαθμισμένο ρόλο εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις πουγίνονται στην περιοχή. Ο διοικητικός ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο, αυτή τη φορά γιαλογαριασμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, καισυγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας σε επιχειρησιακό στρατηγείο κατά των Χούθι, αποτελεί τοεπόμενο σκαλοπάτι της πολεμοκάπηλης στρατηγικής της.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικέςασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση τουΙσραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς τωνκατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις τηςπερίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια “φιλία” η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρίαόπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης τουΙσραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσειςμεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων – πλοίωνστην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρησηβάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή τηςΕλλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας:

Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία τηςΚαι απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οιιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώεξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλονταςανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν καιτερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας ταεγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στηθανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα τωνΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμήσχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους,ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού καιαντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης καικαταδίκης του κράτους του Ισραήλ.

Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο γιατην Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια τωντελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά καιαντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμεμεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση.Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό τωνκινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στονΠαλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά,περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζονταςτον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνηςκαθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικώνσυμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας:

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα,για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουνάμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία τηςελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός απόδιεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μαςσυμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανάαντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε καιστους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία.

Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να ταδώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικάμε την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω τηςακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά,που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία,τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνεικυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στατρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Οταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στονλαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστικήβαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη πουαντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Διαρκής ★ Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2 ΣΤΙΣ 14:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ————————— ANTIWAR INTERNATIONALIST GATHERING, SATURDAY 24/2 AT 14:00, MINISTRY OF DEFENCE

SCROLL DOWN FOR ENGLISH AND FRENCH

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Όσο τα μέτωπα πολέμου στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή οξύνονται, τόσο βαθαίνει η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο, επανακατοχυρώνει τις συνεργασίες άμυνας-ασφάλειας-επίθεσης και μετατρέπεται σε μια όλο και πιο δραστήρια πολεμική μηχανή για ειδικές πολεμικές επιχειρήσεις. Το ελληνικό κράτος γνωρίζει πως ένα, αν είναι δυνατόν, δυτικά ελεγχόμενο πολεμικό και οικονομικό χάος στις γείτονες χώρες και περιοχές, είναι αυτό που αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου, στο «σταυροδρόμι των ηπείρων» που βρίσκεται. Το ελληνικό κράτος έχει διαλέξει στρατόπεδο, εμβαθύνοντας την ελληνοαμερικανική και ελληνοισραηλινή διακρατική συνεργασία και οικοδομώντας τον περίφημο άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου. Η συνεργασία αυτή με το Ισραήλ απογειώθηκε πρώτα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία. Τα περίφημα ισραηλινά drones δοκιμάζονται πάνω από τα κεφάλια των παλαιστίνιων, για να εισαχθούν στη συνέχεια από το ελληνικό κράτος και να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών πάνω από τα κεφάλια φυλετικοποιημένων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο. Η δικτατορία του Σίσι στην Αίγυπτο αποτελεί χρήσιμο περιφερειακό σύμμαχο άμυνας/ασφάλειας για την Ελλάδα, αφού συγκρατεί πολλά εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως δήλωνε κυνικά ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, δεν παύει να «πουλάει» στο δυτικό στρατόπεδο και τον ρόλο του ως «διαμεσολαβητή» με τον αραβικό κόσμο, τη Ρωσία, τελευταία και με την Κίνα.

Ξεκινώντας από τις πρόσφατες εξελίξεις, το ελληνικό κράτος πρόκειται να ηγηθεί της επιχείρησης της Ε.Ε «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα ενάντια στο σαμποτάζ στα ισραηλινά, ελληνικά και άλλα πλοία που πραγματοποιούν Χούθι στην Υεμένη. Το κεντρικό στρατηγείο της επιχείρησης θα είναι το «Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς» (European Union Operation Headquarters EU-QHQ) στη Λάρισα.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει το υπόβαθρο μιας χρόνιας συνεργασίας του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου με την Σαουδική Αραβία∙ τα τελευταία χρόνια, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας πυκνώνουν, εξοικειώνοντας περισσότερο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο μάχης της Μέσης Ανατολής, του Περσικού Κόλπου και της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είναι χαρακτηριστική η προσφορά του αντιπυραυλικού συστήματος patriot από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την αντιμετώπιση ”200 απειλών καθημερινά”, όπως λένε, αλλά και η όλο και βαθύτερη εμπορική και τεχνολογική συνεργασία. Η εμπλοκή αυτή δεν εκκινεί από μια θέση υποτέλειας του ελληνικού κράτους υπό την πίεση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Οι έλληνες εφοπλιστές, που ελέγχουν περίπου το 20% των εμπορικών πλοίων στον κόσμο όσον αφορά τη μεταφορική ικανότητα, δραστηριοποιούνται εντατικά και επεκτείνουν σταθερά τις επενδύσεις τους τόσο στη μεταφορά των πετρελαιοειδών, όσο και του LNG. Το 2022 υπήρξε χρονιά – ορόσημο για το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που αναδείχθηκαν σε πρώτη δύναμη μεταφοράς LNG στον κόσμο, με 1 στα 6 πλοία να είναι αυτού του τύπου και με στόλο που η συνολική αξία του ξεπερνά τα 19 δισ. δολάρια. Παράλληλα, οι ελληνικές κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρείες δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, ενώ διεκδικούν αυξανόμενο χώρο και στην Αφρική. Η πολυεθνική πολυκλαδική επιχείρηση ΜΥΤΙΛΗΝΑΊΟΣ διαθέτει, σύμφωνα με το website της, ισχυρή διεθνή παρουσία στην αγορά και των 5 ηπείρων, σε περισσότερες απο 30 χώρες, με πάνω απο 5,442 άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και δεκάδες εργοστάσια παραγωγής εκτός Ελλάδας, ενώ παράγει τάνκ LEOPARD τα οποία πουλάει στη Γερμανία, ιδιαίτερα μετά την όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΗΔΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ Η ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης-Φρούριο διεξάγει έναν ολομέτωπο πόλεμο- σε συμφωνία με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αφρική και Ασία στις οποίες συμμετείχε ενάντια στους ανθρώπους που μεταναστεύουν σε χώρες της Δύσης. Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται με όλων των ειδών τα πολεμικά μέσα, από τελευταίας τεχνολογίας θερμικές κάμερες στο τοίχος του Έβρου, αλλά και συμβατικά οπλικά συστήματα, μέχρι pushbacks, από εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξώθηση στην υπερεκμετάλλευση μέχρι δολοφονίες σε μορφή «ναυαγίων».

Ο πόλεμος αυτός, ναι μεν έχει ως επίκεντρο τα ελληνικά σύνορα, αλλά δεν διεξάγεται μόνο εκεί∙ ξεκινάει από πολύ πιο πριν και συνεχίζεται και στην ενδοχώρα. Η χρηματοδότηση του Υπ. Μετανάστευσης προς τις φασιστικές και άλλες κυβερνήσεις στις χώρες καταγωγής των προσφύγων για να “συγκρατήσουν” τις προσφυγικές ροές καθώς και η διαρκής επιτήρηση-φυλάκιση-καταστολή των μεταναστ(ρι)ών στην ενδοχώρα αποδεικνύουν το παραπάνω.

Σε αυτόν τον πόλεμο ενάντια των μεταναστ(ρι)ών συναινούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, είτε έχοντας άμεση εμπλοκή στη διεξαγωγή του πολέμου (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είτε τον υποστηρίζουν ανοιχτά (Ελλ. Λύση, ΚΚΕ) είτε έμμεσα μέσω της υπεράσπισης του ελληνικού στρατού και της πολεμικής μηχανής των συνόρων (ΜέΡΑ25).

Επιπλέον, μετά την 7η Οκτώβρη και την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου στην λωρίδα της Γάζας από τον κατοχικό στρατό του ισραήλ, η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη Μέση Ανατολή ενάντια στο παλαιστινιακό και αραβικό προλεταριάτο, επεκτείνεται και εσωτερικεύεται στα σύνορά του και εντός των συνόρων, ως πόλεμος κατά παλαιστίνιων, αράβων και μεταναστών/στριών. Μαζικές διαδηλώσεις Παλαιστίνιων στο camp της Σάμου καταστάλθηκαν, και έγιναν συλλήψεις, ενώ μυστικές αστυνομικές εντολές στα στρατόπεδα προσφύγων γύρω από την Αθήνα διέταξαν στενό έλεγχο εισόδου-εξόδου παλαιστίνιων και αραβόφωνων, ενώ παλαιστίνοι κάτοικοι εγγεγραμμένοι σε camp διαγράφηκαν απροειδοποίητα και αναίτια. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν συνεχείς συλλήψεις παλαιστίνιων ή και αλληλέγγυων απλώς και μόνο επειδή κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ή/και φορούν παλαιστινιακά σύμβολα, στοχευμένες εξώσεις παλαιστίνιων από σπίτια στον Αγ.Παντελεήμονα, ή και διώξεις αλληλέγγυων Αιγυπτίων και άλλων αραβόφωνων επειδή πόσταραν υπέρ της Παλαιστίνης στα social media. Όλα αυτά, φυσικά, σε πλήρη συγχρονισμό με το ανοδικό κύμα διώξεων των παλαιστίνιων από τα ευρωπαικά κράτη και τις ΗΠΑ.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Σκοπός ενός αντιπολεμικού κινήματος είναι το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής με κάθε μέσο. Η δημιουργία κοινωνικά αλληλέγγυων διεθνιστικών-πολυεθνικών ομάδων και κοινοτήτων που θα δρουν ενάντια στην στρατιωτικοποίηση της ζωής εντός του ελληνικού κράτους, ενάντια της περαιτέρω φτωχοποίησης της πολυεθνικής εργατικής τάξης και του εργαζόμενου κόσμου και θα διεξάγουν μαζί αγώνες για τον τερματισμό του πολέμου ενάντια των μεταναστ(ρι)ών. ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ENGLISH

ALL FOR AN ANTI-WAR INTERNATIONALIST GATHERING ON SATURDAY 24/2 AT 14:00 AT THE MINISTRY OF DEFENSEAGAINST ANY INVOLVEMENT OF THE GREEK STATE IN THE WAR

While the war fronts in Ukraine and the Middle East are intensifying, the involvement of the Greek state in the war deepens as it actively reinvigorates its partnerships of defence and attack; the greek state is turning into an increasingly active war machine for special war operations. The state knows that a -if possible- Western-controlled military and economic chaos in neighbouring countries and regions will enhance the geostrategic role of the greek state and capital at the “crossroads of continents”, where it is located. The Greek state has picked sides, through deepening the greek-american and greek-israeli transnational cooperation and building the famous Greece-Israel-Cyprus-Egypt axis. This cooperation with Israel took off first with the SYRIZA-ANEL government and is continued until today with the current government of New Democracy. The famous Israeli drones are being tested on Palestinians, and then are being imported by the greek state and used in the war against migrants on racialized populations on the islands and at Evros.

Sisi’s dictatorship in Egypt is a useful regional defence-security ally for Greece, since it holds back many millions of refugees, as SYRIZA cynically stated and New Democracy keeps repeating. At the same time, greece does not cease to “sell” itself as the mediator between the Western imperialist block and the Arab world, Russia, and lately with China. According to recent developments, the Greek state is going to lead the EU’s operation “Shields” in the Red Sea against the sabotage of Israeli, Greek and other ships, organized by the Houthis in Yemen. The central headquarters of the operation will be the European Union Operation Headquarters EU-QHQ in Larissa, a small city in central greece.

The background of this development includes many years of cooperation between the Greek state and capital and Saudi Arabia; in recent years, joint Greek-Saudi military exercises have become increasingly frequent, further familiarizing the Greek armed forces on the battlefield in the Middle East, the Persian Gulf and the wider Southeastern Mediterranean. A typical example of this cooperation is Greece’s offer of the Patriot anti-missile system to Saudi Arabia, capable of countering ”200 threats daily,” as they say, but also the increasingly deeper commercial and technological cooperation.

This involvement does not start from a position of subservience of the Greek state under the pressure of the Euro-Atlantic imperialist bloc. Greek shipowners, who control about 20% of the world’s merchant ships in terms of carrying capacity, are intensively active and are steadily expanding their investments in both oil and LNG transportation. 2022 was a landmark year for Greek shipowner capital as they emerged as the world’s leading LNG carrier, with 1 in 6 ships of this type and a fleet with a total value of more than $19 billion. At the same time, Greek construction and energy companies are increasingly active in the Middle East, while claiming a growing space in Africa. According to its website, the multinational multidisciplinary company MYTILINEOS has a strong international presence in the markets of all 5 continents, in more than 30 countries, with more than 5,442 direct or indirect employees in Greece and abroad, and dozens of production plants outside Greece, all while producing LEOPARD tanks which it sells in Germany, especially after the escalation of the war in Ukraine.

THE GREEK STATE IS ALREADY WAGING A WAR FOR YEARS; A WAR AGAINST MIGRANTS

Greece, as the frontier of the European Fortress, is waging an all-out war – a continuation of the imperialist interventions in Africa and Asia in which it participated – against people moving from countries outside the West. This war is being waged by all kinds of military means, from conventional weapons systems in the Evros to pushbacks, from internment in concentration camps to killings in the form of “shipwrecks”. The war against migrants is indeed centred on the Greek borders, but it is not only being waged there; it starts much earlier and continues in the mainland. The Ministry of Migration funds fascists and other governments in the countries of origin of the refugees in order to “restrain” the refugee flows, as well as the constant surveillance-detention-suppression of migrants in the hinterland prove the above.All the parliamentary parties consent to this war against the migrants, either by being directly involved in waging the war (New Democracy, SYRIZA, PASOK) or by openly supporting it (Elliniki Lisi, KKE) or indirectly through the defence of the Greek army and the border war machine (MEPA25).

Moreover, after October 7 and the beginning of the genocide in the Gaza Strip by the Israeli occupation army, the involvement of the Greek state in the Middle East against the Palestinian and Arab proletariat is extended and internalized on its borders and within its borders, as a war against Palestinians, Arabs and immigrants. Mass demonstrations by Palestinians in the Samos camp were suppressed and arrests were made, while secret police orders in the refugee camps around Athens ordered close control of the entry and exit of Palestinians and Arabs, while Palestinian residents registered in camps were unannounced and unjustly expelled. This is in addition to continuous arrests of Palestinians and/or solidarity activists simply for holding the Palestinian flag and/or wearing Palestinian symbols, targeted evictions of Palestinians from houses in Ag.Panteleimon, or persecution of Egyptian and other Arabic-speaking solidarity activists for posting pro-Palestinian posts on social media. All this, of course, is in full synchronization with the rising wave of persecution of Palestinians by European states and the US.

TOWARDS THE CREATION OF AN ANTI-WAR INTERNATIONALIST MOVEMENT

The aim of an anti-war movement is to block the war machine by any means. The creation of socially interdependent internationalist-multinational groups and communities that will act against the militarization of life within the Greek state, against the further impoverishment of the multinational working class and the working people and will fight together to end the war against the migrant(s).

INTERNATIONALIST COMMUNITIES OF SOLIDARITY

AGAINST THE WAR MACHINE

AGAINST THE ISRAELI OCCUPATION OF PALESTINE

END THE GENOCIDE OF THE PALESTINIAN PEOPLE

————————————————————————————————-

TOUS ET TOUTES POUR UN RASSEMBLEMENT INTERNATIONALISTE ANTI-GUERRE LE SAMEDI 24/2 A 14:00 AU MINISTÈRE DE LA DÉFENSECONTRE TOUTE IMPLICATION DE L’ÉTAT GREC DANS LA GUERRE

Alors que les fronts de guerre en Ukraine et au Moyen-Orient s’intensifient, l’implication de l’Etat grec dans la guerre s’approfondit, alors qu’il renforce activement ses partenariats de défense et d’attaque ; l’Etat grec se transforme en une machine de guerre de plus en plus active pour des opérations de guerre spéciales. L’État sait qu’un chaos militaire et économique – si possible – contrôlé par l’Occident dans les pays et régions voisins renforcera le rôle géostratégique de l’État grec et de sa capitale au “carrefour des continents”, où il est situé. L’État grec a choisi son camp en approfondissant la coopération transnationale gréco-américaine et gréco-israélienne et en construisant le fameux axe Grèce-Israël-Chypre-Égypte.

Cette coopération avec Israël a débuté avec le gouvernement SYRIZA-ANEL et se poursuit jusqu’à aujourd’hui avec le gouvernement actuel de la Nouvelle Démocratie. Les fameux drones israéliens sont testés sur les Palestiniens, puis sont importés par l’État grec et utilisés dans la guerre contre les migrants sur les populations racisées sur les îles et à Evros.La dictature de Sisi en Égypte est une alliée régionale utile en matière de défense et de sécurité pour la Grèce, puisqu’elle retient plusieurs millions de réfugiés, comme l’a déclaré cyniquement SYRIZA et comme ne cesse de le répéter Nouvelle Démocratie. Dans le même temps, la Grèce ne cesse de se “vendre” comme médiateur entre le bloc impérialiste occidental et le monde arabe, la Russie et, depuis peu, la Chine.

Selon les derniers développements, l’État grec va diriger l’opération “Boucliers” de l’UE en mer Rouge contre le sabotage des navires israéliens, grecs et autres, organisé par les Houthis au Yémen. Le quartier général de l’opération sera le QG de l’Union européenne à Larissa, une petite ville du centre de la Grèce. Le contexte de cette évolution comprend de nombreuses années de coopération entre l’État grec et l’Arabie saoudite ; ces dernières années, les exercices militaires conjoints entre la Grèce et l’Arabie saoudite sont devenus de plus en plus fréquents, familiarisant davantage les forces armées grecques avec le champ de bataille au Moyen-Orient, dans le golfe Persique et dans le sud-est de la Méditerranée au sens large. Un exemple typique de cette coopération est l’offre par la Grèce du système anti-missile Patriot à l’Arabie saoudite, capable de contrer “200 menaces par jour”, comme on dit, mais aussi la coopération commerciale et technologique de plus en plus approfondie.

Cette implication ne part pas d’une position de soumission de l’État grec sous la pression du bloc impérialiste euro-atlantique. Les armateurs grecs, qui contrôlent environ 20 % des navires marchands du monde en termes de capacité de transport, sont très actifs et augmentent régulièrement leurs investissements dans le transport du pétrole et du GNL. L’année 2022 a été une année charnière pour les armateurs grecs, qui sont devenus le premier transporteur de GNL au monde, avec un navire sur six de ce type et une flotte d’une valeur totale de plus de 19 milliards de dollars. Parallèlement, les entreprises grecques du secteur de la construction et de l’énergie sont de plus en plus actives au Moyen-Orient, tout en revendiquant un espace croissant en Afrique. Selon son site web, la société multinationale multidisciplinaire MYTILINEOS a une forte présence internationale sur les marchés des 5 continents, dans plus de 30 pays, avec plus de 5 442 employés directs ou indirects en Grèce et à l’étranger, et des dizaines d’usines de production en dehors de la Grèce, tout en produisant des chars LEOPARD qu’elle vend en Allemagne, en particulier après l’escalade de la guerre en Ukraine.

L’ÉTAT GREC MÈNE DÉJÀ UNE GUERRE DEPUIS DES ANNÉES ; UNE GUERRE CONTRE LES MIGRANTS

La Grèce, en tant que frontière de la forteresse européenne, mène une guerre totale – une continuation des interventions impérialistes en Afrique et en Asie auxquelles elle a participé – contre les personnes venant de pays extérieurs à l’Occident. Cette guerre est menée avec toutes sortes de moyens militaires, des systèmes d’armes conventionnelles dans l’Evros aux refoulements, de l’internement dans des camps de concentration aux assassinats sous forme de “naufrages”. La guerre contre les migrants est en effet centrée sur les frontières grecques, mais elle n’est pas seulement menée à cet endroit ; elle commence bien plus tôt et se poursuit sur le continent. Le ministère des migrations finance les fascistes et d’autres gouvernements dans les pays d’origine des réfugiés afin de “freiner” les flux de réfugiés, et la surveillance, la détention et la répression constantes des migrants dans l’arrière-pays prouvent ce qui précède.Tous les partis parlementaires consentent à cette guerre contre les migrants, soit en étant directement impliqués dans la conduite de la guerre (Nouvelle Démocratie, SYRIZA, PASOK), soit en la soutenant ouvertement (Elliniki Lisi, KKE), soit indirectement par la défense de l’armée grecque et de la machine de guerre frontalière (MEPA25).

En plus, après le 7 octobre et le début du génocide dans la bande de Gaza par l’armée d’occupation israélienne, l’implication de l’État grec au Moyen-Orient contre le prolétariat palestinien et arabe s’est étendue et intériorisée à ses frontières et à l’intérieur de ses frontières, comme une guerre contre les Palestiniens, les Arabes et les immigrés. Les manifestations de masse des Palestiniens dans le camp de Samos ont été réprimées et des arrestations ont eu lieu, tandis que les ordres de la police secrète dans les camps de réfugiés autour d’Athènes ordonnaient un contrôle étroit des entrées et sorties des Palestiniens et des Arabes, tandis que les résidents palestiniens enregistrés dans les camps étaient expulsés à l’improviste et injustement. Cela s’ajoute aux arrestations continues de Palestiniens et/ou d’activistes de la solidarité simplement parce qu’ils brandissent le drapeau palestinien et/ou portent des symboles palestiniens, aux expulsions ciblées de Palestiniens de maisons à Ag.Panteleimon, ou à la persécution d’Égyptiens et d’autres activistes de la solidarité arabophones pour avoir publié des messages pro-palestiniens sur les médias sociaux. Tout cela, bien sûr, est en parfaite synchronisation avec la vague croissante de persécution des Palestiniens par les États européens et les États-Unis.

VERS LA CRÉATION D’UN MOUVEMENT INTERNATIONALISTE ANTI-GUERRE

Le but d’un mouvement anti-guerre est de bloquer la machine de guerre par tous les moyens. La création de groupes et de communautés internationalistes peut agir contre la militarisation de la vie, contre l’appauvrissement accru de la classe ouvrière multinationale et des travailleurs et nous pouvons ensemble lutter pour mettre fin à la guerre contre les migrants.

COMMUNAUTÉS INTERNATIONALISTES DE SOLIDARITÉCONTRE LA MACHINE DE GUERRE

CONTRE L’OCCUPATION ISRAÉLIENNE DE LA PALESTINEME

TONS FIN AU GÉNOCIDE DU PEUPLE PALESTINIEN

Solidarity With Migrants


12:00

Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη

με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαδηλώσεις

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 12:00, Σύνταγμα

Ο Παλαιστινιακός λαός περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολύπαθη ιστορία του.

Η ισοπέδωση της Γάζας έχει πάρει διαστάσεις σφαγής και πλήρους εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους τους λαούς του κόσμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αυτή την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο:

Να σταματήσει η σφαγή – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Κράτος τώρα η Παλαιστίνη

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση του Σαββάτου 17/2, στις 12:00 στο Σύνταγμα, την οποία διοργανώνει η Ένωσή μας και στηρίζουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού κάθε Σάββατο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Με χερσαία εισβολή στη Ράφα, τελευταίο καταφύγιο των Παλαιστινίων της Γάζας, απειλεί το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ να ολοκληρώσει τη γενοκτονία-εθνοκάθαρση που έχει εξαπολύσει ενάντια στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό. Η Γάζα έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά: εκατοντάδες νεκροί προστίθενται καθημερινά στα δεκάδες χιλιάδες θύματα των ανελέητων βομβαρδισμών (στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά). Κάθε υποδομή, σχολεία και νοσοκομεία έχουν καταστραφεί. 2,3 εκ. άνθρωποι, εκτοπισμένοι και εγκλωβισμένοι στη Ράφα, δολοφονούνται ή πεθαίνουν από πείνα, δίψα, επιδημίες. Μια παράλληλη εθνοκάθαρση, με πογκρόμ, εκτοπισμούς και δολοφονίες πραγματοποιείται από τους σιωνιστές-χασάπηδες στη Δυτική Όχθη. Για να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να εκδιώξουν τον Παλαιστινιακό λαό από τη γη του -την ελάχιστη που τού έχουν αφήσει-, να τον οδηγήσουν ξανά στην προσφυγιά.

Οι εστίες πολέμου στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλασιάζονται απειλητικά. Το Ισραήλ επιτίθεται σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και Ιράν υπό την προστασία και με την ενίσχυση των δυτικών ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το Ιράν και να υπερισχύσουν απέναντι στη Ρωσία και αναδυόμενες δυνάμεις (Κίνα κ.ά.). Τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα και η πολυεθνική «συμμαχία των προθύμων» στην Ερυθρά Θάλασσα, με αφορμή τους Χούθι, βομβαρδίζουν την Υεμένη και επιχειρούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους σε στεριά και θάλασσα. Η ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία) θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Ανάμεσα στους προθυμότερους των προθύμων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την άμεση ή έμμεση στήριξη όλων των αστικών δυνάμεων-κομμάτων, όχι μόνο προδίδει βάναυσα την ιστορική σχέση αλληλεγγύης του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό, συντασσόμενη με τον αμερικανο-ισραηλινό άξονα. Όχι μόνο υιοθετεί πλήρως την αισχρή σιωνιστική προπαγάνδα. Όχι μόνο αρνείται να στηρίξει ακόμα και μια ελάχιστη πράξη, όπως ένα ψήφισμα εκεχειρίας στον ΟΗΕ. Αλλά επιπλέον μάς σέρνει σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανική βάση (Σούδα, Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.): παρέχει υποδομές, στρατόπεδα και λιμάνια για τον ανεφοδιασμό της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, σπεύδει από τους πρώτους στη διεθνή ναυτική δύναμη στην Ερυθρά θάλασσα.

Η ένοπλη επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δικαιολογημένη, δίκαιη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων: διωγμοί και σφαγές, διαρκής κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, εποικισμός της από ακροδεξιούς και φασίστες, μετατροπή της Γάζας σε απέραντη φυλακή, διαρκής σιωνιστική τρομοκρατία, δολοφονίες, φυλακίσεις, καθημερινή ταπείνωση και διαρκή εξευτελισμός ενός περήφανου λαού.

70 χρόνια τώρα, οι Παλαιστίνιοι, με αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστη επιμονή, δίνουν ένα ακούραστο, ηρωικό αγώνα για την επιβίωση τους, την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι ένας αγώνας για δικαιώματα και ελευθερία όλων των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που επί δεκαετίες υφίστανται επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας και του ελληνικού λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του, στην πάλη ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, που σπάνε την επιβολή της σιωνιστικής προπαγάνδας και το νέο μακαρθισμό της (με πρόσχημα τον «αντισημιτισμό» και την «αυτοάμυνα του Ισραήλ»), είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή την κρίσιμη ώρα, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, με κάθε μορφή πάλης και με όλες μας τις δυνάμεις να απαιτήσουμε:

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

Μοιραστείτε το άρθρο