2ήμερο gizmolab στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24/2

To gizmo_lab είναι ένα hacklab που συναντίεται σε ανοιχτές συνελεύσεις στο κ.κ. Ovradera. Με στόχο την απομυστικοποίηση των γκατζετιών και των ψηφιακών συστημάτων γύρω μας, την κοινωνικοποίηση ζητημάτων γύρω από αυτά, το fun και τα συλλογικά μας (καμμένα και μη) πρότζεκτ, προσπαθούμε να δημιουργούμε, να ανακαλύπτουμε και να συναντιόμαστε, μέσα από οριζόντιες και αντιιεραρχικές διαδικασίες, μακριά από λογικές βετεράνων προγραμματιστάδων και ειδικών.

Το 2ήμερο είναι μία προσπάθεια να συναντηθούμε με υποκείμενα και κοινότητες που αντιλαμβάνονται το ψηφιακό ως μερος της κουβέντας ενάντια στις ιεραρχικές σχέσεις γύρω μας, καθώς και μέρος της ανάγκης μας να δημιουργούμε χώρους έκφρασης, αράγματος και δημιουργικού παιχνιδιού εκτός αυστηρών εμπορευματικών πλαίσιων.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 23.02 – 19:00

Εκδήλωση – Συζήτηση για το ελευθερο λογισμικο

Και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Θα ακολουθήσει Pre-Tournament Bar με χαλαρή μουσική, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να εξασκηθείτε για το τουρνουά tetris του Σαββάτου

Σάββατο 24.02 – 13:00 – 17:00

Workshop & Cryptoparty – Εργαλεία ιδιωτικότητας, ασφάλειας και ανωνυμίας στο ίντερνετ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία εισήγηση και σύντομη συζήτηση γύρω κεντρικές έννοιες ασφάλειας και ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια (cryptoparty), θα υπάρχουν τραπεζάκια όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε για εργαλεία και λογισμικά που είναι διαθέσιμα.

Για το workshop, μπορείτε προεραιτικά να φέρετε κινητά η λάπτοπ, για να δοκιμάσουμε μαζί να εγκαταστήσουμε ή να δοκιμάσουμε εργαλεία.

Σάββατο 24.02 – 14:30 – 17:00

Workshop – Κατασκευή Midi Controller

Τα midi controller είναι ηλεκτρονικά μουσικά όργανα που δεν παραγουν ήχο, αλλά επικοινωνούν με άλλες συσκευές. Στο workshop θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε 5 απλά midi controller με την χρήση Αrduino, τα οποια μπορούνε να κρατήσουν @ συμμετέχοντ@ με ελεύθερη συνεισφορά. Θα γίνει μία παρουσίαση του πρότζεκτ και μετά θα κάνουμε τις κολλήσεις. Για την συμμετοχή δεν χρειάζεται να φέρετε κάτι.

Σάββατο 24.02 – 17:00 – 19:00

Εκδήλωση – Κυβερνοφεμινιστικές αντιστάσεις. Το παράδειγμα της κολεκτίβας VNS Matrix

Σάββατο 24.02 – 19:00

Ανοιχτό τουρνουά Tetris & Bar me gizmo_lab και Προοδευτική “Έκρηξη” Τούμπας

Με εκφώνηση, προβολή, και συντροφικά line clears. Στο arcade του gizmo_lab

Δηλώσεις συμμετοχής όλη μέρα.

Μοιραστείτε το άρθρο