Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο ενάντια στον flyover, Τρίτη 20/2 στις 16:30

Συγκέντρωση ενάντια στον Flyover στο Δημαρχείο
Τρίτη 20 Φλεβάρη, 16:30

Πρωτοβουλίες κατοίκων, σύλλογοι, εργατικά σωματεία, περιβαλλοντικές συλλογικότητες, αυτοδιοικητικά σχήματα και ενεργοί πολίτες από όλη τη Θεσσαλονίκη λένε όχι στον Flyover εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχει στο κυκλοφοριακό, τη δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Όλο και μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας της πόλης αντιτίθεται στο έργο, καθώς ήδη βιώνει τις πρώτες συνέπειες με την καθημερινή ταλαιπωρία, τις ατελείωτες χαμένες ώρες στον δρόμο, τη δραματική αύξηση των αέριων ρύπων, την αύξηση της επικινδυνότητας λόγω της οδήγησης σε ασφυκτικά γεμάτους και στενούς δρόμους, το πάστωμα στα λίγα λεωφορεία – το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς -, που κινούνται χωρίς να υπάρχουν αποκλειστικές λεωφορειολωρίδες.

Να προσθέσουμε ότι την αγανάκτηση της κοινωνίας έχει ενισχύει και η εγκληματική ανευθυνότητα με την οποία έχουν ξεκινήσει τις εργασίες, χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη οδοποιίας, χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς αξιόπιστη γεωτεχνική μελέτη, χωρίς καν να έχει προβλεφθεί η κίνηση των ασθενοφόρων και ανθρώπων που χρήζουν επείγουσας βοήθειας. Είναι ένα έργο της εποχής “Πάμε και όπου βγει” που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσει.

Ως Πόλη Ανάποδα από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε εμπεριστατωμένα και μαχητικά απέναντι στον Flyover, ταχθήκαμε στο πλευρό των κινημάτων, μπήκαμε μπροστά στους αγώνες με αίτημα την ακύρωση του έργου και τα χρήματα να δοθούν για την πραγματική ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στις 24 Γενάρη καταθέσαμε περισσότερες από 2.500 υπογραφές συμπολιτών μας που ζητούσαν την άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου. Την Τρίτη 20 Φλεβάρη κάτω από την πίεση του κινήματος και των πολύ μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί το έργο έχει συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ώρα έναρξης 17:00.

Καλούμε τα κινήματα και τους κατοίκους της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Φλεβάρη, μέρα συζήτησης για τον Flyover, στις 16:30 έξω από το Δημαρχείο.

Η Πόλη Ανάποδα- Αριστερό, Ριζοσπαστικό Σχήμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

fb event

Μοιραστείτε το άρθρο