Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Documento

Πάνω από 100 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και αλληλέγγυοι βρέθηκαν χτες (15/2) το απόγευμα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Documento, αποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνέλευσης μας για συγκέντρωση ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Ο εκδότης φυσικά ήταν άφαντος, προτιμά να κρύβεται πίσω από το πληκτρολόγιο και την οθόνη του, ρίχνοντας λάσπη σε εργαζόμενους. Με συνθήματα, τρικάκια, αφίσες και κείμενα κάναμε αισθητή την παρουσία μας κάτω από την εφημερίδα. Από ότι φαίνεται ο εργοδότης είχε στην ουσία “κλειδώσει” τους εργαζόμενους εντός του κτιρίου, αφού υπήρχε εντολή να μην εξέλθει κανείς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Η ίδια εντολή είχε δοθεί και για την είσοδο, η οποία φυλασσόταν από 3 αστυνομικούς.

Στο αίτημά μας να ανέβει μια μικρή αντιπροσωπεία στα γραφεία για να μοιράσει το κείμενο της συνέλευσης, η απάντηση ήταν επίσης αρνητική. Υποθέτουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης νιώθει να απειλείται ακόμα και από το μοίρασμα κειμένου στους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της εφημερίδας, αφού είχε δώσει εντολή στον φύλακα-επιστάτη-γενικών καθηκόντων, να μη μας επιτρέψει την είσοδο. Δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πάντως αυτή η εντολή και η απαγόρευση, τη στιγμή που προέρχεται από έναν εκδότη που έχει καταστείλει και απαγορεύσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα στο μαγαζί του.

Η συγκέντρωση ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους απολυμένους συναδέλφους, προς τους εναπομείναντες εργαζόμενους στον όμιλο που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του εργοδότη. Αλλά ήταν και μια προειδοποίηση για το μέλλον, σε περίπτωση που ο Κώστας Βαξεβάνης θελήσει να κάνει πάλι χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος» απολύοντας όσους δεν το βουλώνουν και διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Yπενθυμίζουμε στον Βαξεβάνη και τον όποιο Βαξεβάνη, στα μικρά και μεγάλα αφεντικά των ΜΜΕ, δεξιά και αριστερά, ότι θα βρισκόμαστε απέναντι τους και πλάι στους συναδέλφους μας, ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποταγή.

Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων

Αντίσταση, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς

Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ

Υ.Γ. Οι συγκεντρωμένοι αποχωρήσαμε με μικρή πορεία μέχρι την πλατεία Αυδή.

ΠΗΓΗ: https://katalipsiesiea.espivblogs.net/antapokrisi-apo-ti-sygkentrosi-exo-apo-to-documento/

Μοιραστείτε το άρθρο