Συγκέντρωση ενάντια στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, Κυριακή 18/2 στις 12:00 στη θέση Παλούκια Σαλαμίνας

Συγκέντρωση ενάντια στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ!

Και αυτό το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι θα είμαστε στο Σύνταγμα για την Παλαιστίνη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ καλούμε στα ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (πιάτσα ταξί), 12:00

Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα – Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η απίστευτη τραγωδία του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας με την ισραηλινή «τελική λύση» εθνοκάθαρσης προ των πυλών.

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ απειλεί με χερσαία εισβολή την Ράφα, την νοτιότερη πόλη της Γάζας, που το ίδιο έχει χαρακτηρίσει προστατευμένη ζώνη από στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί και ζουν σήμερα σε άθλιες συνθήκες, 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από την υπόλοιπη Γάζα.

Ήδη το Ισραήλ έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα 28.576 ονομαστικά καταγραμμένους Παλαιστίνιους, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά, έχει τραυματίσει 68.291, ενώ αγνοούνται περίπου 6.000 κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων σπιτιών. Οι βομβαρδισμοί και δολοφονίες αμάχων συνεχίζονται ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση. Ταυτόχρονα μπλοκάρει εκατοντάδες φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα της Γάζας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μαζικό λιμό, ενώ ήδη οι μολυσματικές ασθένειες θερίζουν στη Ράφα. Θέλει να τους εξοντώσει!

Ο ΟΗΕ, χιλιάδες διεθνείς προσωπικότητες, ακόμα και κάποιες κυβερνήσεις της συνένοχης Δύσης προειδοποιούν για τρομακτικές συνέπειες που θα έχει στους 1.500.000 παγιδευμένους Παλαιστίνιους μια εισβολή του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Ράφα.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟ το Κίνημα Αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, με τις διάφορες εκφάνσεις του, να συσπειρωθεί και να δράσει ΕΝΙΑΙΑ πριν να είναι πολύ αργά για τους Παλαιστίνιους της Γάζας!

Η συνένοχη ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, σύμμαχος του Ισραήλ, πρέπει να πιεστεί αφόρητα με συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών και να πάρει θέση για Άμεση Κατάπαυση του Πυρός. Να διακόψει κάθε στρατιωτική συνεργασία και παροχή βοήθειας στο Ισραήλ. Να απαιτήσει να συμμορφωθεί το Ισραήλ με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Να σταματήσει να το στηρίζει στέλνοντας φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ερυθρά Θάλασσα. Να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να πάρει τραυματισμένα παιδιά για θεραπεία στην Ελλάδα, όπως έκανε η Ιταλία και άλλες χώρες.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων ΚΑΛΕΙ όλο το κίνημα Αλληλεγγύης να βρίσκεται σε επιφυλακή για την Ράφα και κάνει έκκληση για ΚΟΙΝΗ δράση. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες συνεννόησης με άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης για αυτό.

– ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΟΔΟΣ της Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Γάζα!

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι βομβαρδισμοί, ο εκτοπισμός και οι δολοφονίες αμάχων στη Γάζα!

– ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του Πυρός ΤΩΡΑ!

– ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την υποστήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που υλοποιεί το Ισραήλ!

– ΟΧΙ στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

– ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ και ΚΥΡΩΣΕΙΣ στο Ισραήλ ΤΩΡΑ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων


Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης εργατικών σωματείων σε αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης |Κυριακή 18/2 στις 12.00 στα Παλούκια Σαλαμίνας

Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης που διοργανώνουν ταξικά σωματείο, το Εργατικό κέντρο Πειραιά και η Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η αποστολή της φρεγάτας “ΥΔΡΑ” στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή της Λάρισας σε στρατηγείο ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι αποτελεί σταθμό για τους νέους πολεμικούς σχεδιασμούς του Δυτικού Ιμπεριαλισμού στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό κράτος βαθαίνει ακόμα παραπάνω την εμπλοκή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Μετά την αποστολή της φρεγάτας “Ψαρά” στα ανοιχτά της Παλαιστίνης, μετά τη συμμετοχή, πάλι με φρεγάτα, στην επιχείρηση “Prosperity Guardian” στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στους Χούθι, μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, μετά τις κοινές συναντήσεις μεταξύ Μητσοτάκη – Νετανιάχου, αλλά και με τον Μπλίνκεν, μετά την απόφαση αφοράς F-35 έναντι 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, αλλά και την μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, η Ελλάδα αποφασίζει να παίξει καθοριστικό ρόλο στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ, δίνοντας χώρο για εγκατάσταση του στρατηγείου της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι.

Αναμφίβολα, αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οξύνεται διαρκώς, με το ελληνικό κράτος να εμφανίζεται πρόθυμο να συνδράμει έμπρακτα στις πολεμικές επιχειρήσεις του στην περιοχή. Ταυτόχροναη Ελλάδα τα δίνει όλα και σε όλους, καθώς συμμετέχει και στη δεύτερη στρατιωτική αποστολή στην Υεμένη και η οποία προέκυψε από χώρες της ΕΕΜια τακτική διαφοροποίηση που καθόλου δεν εμπόδισε την ελληνική κυβέρνηση από το να συμμετέχει, και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο, και στις δύο αποστολές αναζητώντας μάλιστα για την ίδια αναβαθμισμένο ρόλο εμπλοκής.

Είναι η -με κάθε κόστος – προστασία του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου αλλά και η ζωτική ανάγκη πλήρους ταύτισης με τον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστικό πόλο -στην προκειμένη περίπτωση της Γαλλίας και των ΗΠΑ- που αποτελούν στρατιωτικούς συμμάχους με τους οποίους έχουν συναφθεί σχετικές “αμυντικές συμφωνίες, βασικούς προμηθευτές πολεμικού εξοπλισμου, εμπορικούς εταίρους και κύριους “επενδυτές”/ λεηλατητές του κοινωνικού πλούτου της χώρας σε μία σειρά τομείς όπως η ενέργεια, που οδήγησαν μία χώρα απομακρυσμένη από την Ερυθρά Θάλασσα να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά σε δύο ταυτόχρονες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Είναι καθήκον του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να οξύνει την αντιπαράθεση με την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό που προχώρα ολοένα και περισσότερο στην πολεμική εμπλοκή, την ίδια ώρα που ο λαός κι η εργατική τάξη ζει μέσα στη φτώχεια από την ακρίβεια, τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, τα υποβαθμισμένα σχολεία και πανεπιστήμια, την ίδια ώρα που η αντεργατική – νεοφιλελεύθερη πολιτική θεσμοθετεί τα 10ωρα, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, την ίδια ώρα που ο ακήρυχτος πόλεμος των αφεντικών σε βάρος των εργαζομένων μετρά 182 νεκρούς μέσα στο 2023. Την ίδια ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια για την καταστολή και για την πολεμική προετοιμασία, κάθε δημόσια δαπάνη για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας πετσοκόβεται, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε δημόσιες υποδομές (πχ ΟΣΕ), σε υγεία και στην παιδεία, έτσι ώστε το κεφάλαιο να κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, με τις ζωές μας να κοστολογούνται όλο και πιο φτηνά, σκοτώνοντας κυριολεκτικά ανθρώπους της τάξης μας στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να εναντιωθούμε στη στήριξη της Ελλάδας στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και στη μετατροπή της σε απέραντη Νατοϊκή βάση. Έχουμε ανάγκη και καθήκον να αντιπαρατεθούμε με την εγχώρια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες της “δικής” μας πλευράς. Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον μαζί με τον λαό της Παλαιστίνης να αντισταθούμε απέναντι στην γενοκτονία και στην κατοχή που βιώνει εδώ και 8 δεκαετίες αλλά και μαζί με τους λαό της Υεμένης και όλων των λαών από την Αφρική, μέχρι την Ασία και την Λατινική Αμερική να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

Να στείλουμε έμπρακτο σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους μαρτυρικούς λαούς που επιμένουν να αντιστέκονται, και ταυτόχρονα, στα δικά μας «μετόπισθεν» να μετατρέψουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και την καπιταλιστική “ειρήνη” που τους γεννά σε επαναστάσεις που η εποχή μας, ήδη, κυοφορεί.

Από το Λιτόχωρο ως τη Σούδα κι από την Αλεξανδρούπολη ως τη Λάρισα και τη Σαλαμίνα:

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο