Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα συλληφθέντα των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα δικαστήρια Παρασκευή 16/2

ΑΘΗΝΑ: 9:00 δικαστήρια Ευελπίδων – για τα συλληφθέντα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ 30/3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 9:00 δικαστήρια – για τα συλληφθέντα της πορείας 15/2


ΑΘΗΝΑ: 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 16/2, 9πμ, κτίριο 12, Αίθουσα 4.

Στις 30/3/2023, τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή της κυβέρνησης και τη συναίνεση του τ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ Δημόπουλου, εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό άσυλο και εκκένωσαν την επί 18 ημέρες κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ συλλαμβάνοντας 10 φοιτητές/ριες, σπουδαστές/ριες, και αλληλέγγυους. Κόντρα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, η κατάληψη της Πρυτανείας σηματοδοτούσε την προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα του σπουδαστικού/καλλιτεχνικού κινήματος ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση των σπουδών μας, καθώς και της γενικευμένης αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών. Ταυτόχρονα η κίνηση φοιτητών/ριων, σπουδαστών/ριων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση ήταν μία προσπάθεια σύνδεσης των αγωνιζόμενων υποκειμένων, φοιτητικού και σπουδαστικού, ενάντια στις γραφειοκρατικές συντεχνιακές λογικές που επιχείρησαν να καπελώσουν τους αγώνες. Ήταν αυτός ο ελευθεριακός και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας καθώς και το πρόταγμα της γενικότερης σύγκρουσης με το κράτος που οδήγησε κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές στην καταστολή της κατάληψης της πρυτανείας από την πρώτη στιγμή με τον εκβιαστικό αστυνομικό αποκλεισμό, με στέρηση στοιχειωδών όρων διαβίωσης, και εν τέλει με την εκκένωση και σύλληψή μας.

Η δίκη αυτή αποτελεί ένα κομμάτι της γενικότερης καταστολής κράτους και κεφαλαίου ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο. Σε μία περίοδο γενικευμένης επίθεσης του κράτους ενάντια στους ελεύθερους χώρους εντός και εκτός των σχολών, δικαζόμαστε επειδή υπερασπιστήκαμε το άσυλο και εναντιωθήκαμε στην υποβάθμιση των πτυχίων, των σχολών, των χώρων, και των ζωών μας. Η δίκη σηματοδοτεί την προσπάθεια κράτους, κεφαλαίου, και πρυτανικών αρχών να καταστείλουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης δημιουργώντας ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις λογικές του κέρδους. Ειδικά τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μία γενικευμένη επίθεση του κράτους στη δημόσια παιδεία αλλά και στο φοιτητικό κίνημα το όποιο έχει με μαζικό τρόπο δημιουργήσει συλλογικές αντιστάσεις στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πανεπιστημίων. Το κράτος όπως και τον Μάρτιο 2023, έτσι και τώρα απαντάει με καταστολή τόσο άμεση όπως είναι οι αστυνομικές εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων (ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ), επιθέσεις σε συγκεντρώσεις, αλλά και έμμεση όπως η τηλεξεταστική και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις εναντίον πρυτανικών αρχών.

Σε μία τέτοια συγκυρία είναι απαραίτητο να επανεκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλα τα διωκόμενα και αγωνιζόμενα υποκείμενα. Να υψώσουμε ένα συλλογικό τείχος αλληλεγγύης ενάντια στο κράτος και στις πολιτικές διώξεις. Στην κρατική τρομοκρατία του χθες και του σήμερα, εμείς απαντάμε λέγοντάς άλλη μια φορά ότι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν υποτάσσονται και δεν υποχωρούν! Απάνταμε έμπρακτα πως η φλόγα της αντίστασης άναψε και δεν πρόκεται να σβήσει!

Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή, 16/2, στις 9πμ.

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα του ΔΠΘ και της Πρυτανείας του ΕΜΠ!

Ακούστε το καλά μπάτσοι και πρυτανικές αρχές, κάτω τα χέρια απ’τους αγωνιστές!
10-100 δεν είναι αρκετές, κατάληψη θα κάνουμε σε όλες τις σχολές!
Το Άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω απ τις σχολές η αστυνομία!

Κίνηση φοιτητών/ριών, σπουδαστριών/ων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16

Πρόγραμμα εβδομάδας:

• Δευτέρα 12/2 στις 12:00 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας

• Δευτέρα 12/2 στις 19:00 Πανεκπαιδευτική – Πανεργατική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Πέμπτη 15/2 στις 12:00 Πανεκπαιδευτική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Παρασκευή 16/2 στις 9:00 συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η οποία εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2023, στα δικαστικά της Ευελπίδων, κτίριο 12 αίθουσα 4 (θα ακολουθήσει το πολιτικό κάλεσμα)

• Παρασκευή 16/2 στις 17:00 ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων)

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 9:00 στα δικαστήρια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/2

Στα πλαίσια της φοιτητικής πορείας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη 15/2 ,ως Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα,κρεμάσαμε γιγαντοπανό στην πρόσωψη της καμάρας με αντίστοιχο περιεχόμενο. Στη συνέχεια ,και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία ,μπάτσοι σταματάνε 4 συντρόφια (εκτός της πορείας) και τα προσαγάγουν. Μετά απο λίγο μαθαίνουμε οτι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τα συντρόφια κατηγορούνται για την παραπάνω δράση.Ταυτόχρονα τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ επιτίθονται στην φοιτητική πορεία στην οδό Τσιμισκή ,όπου συλλαμβάνονται 2 άτομα της περιφρούρισης,αφού γίνεται μικροσύγκρουση με τα ΜΑΤ για την υπεράσπιση του μπλοκ ,ενώ ξυλοκοπούνται άγρια άλλη μια συντρόφισα και ένας σύντροφος με τον δεύτερο να διακομίζεται απευθείας στο νοσοκομείο ,με ανοιγμένο κεφάλι.Για αυτούς τους λόγους ,καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια ,την Παρασκευή 16/2 στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ , ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ , ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο Ποινικό Κώδικα


Κάλεσμα αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/2

Ο σύλλογος φοιτητών φυσικού, για ακόμα μία εβδομάδα, βρεθήκαμε στο δρόμο για να υπερασπιστούμε την Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και για να αντισταθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το φοιτητικό κίνημα, όντας στην 6η εβδομάδα ζωής του, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας και πορείες έχει γίνει άμμος στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Το κράτος δεχόμενο τεράστια πίεση απ’ τον ταξικό-φοιτητικό αγώνα έχει επιστρατεύσει κάθε είδους μηχανισμό που έχει στα χέρια του, ΔΑΠίτες στις συνελεύσεις, προπαγάνδα απ’ τα Μ.Μ.Ε. , θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου που τρομοκρατούν και διχάζουν τους/τις φοιτητές/ριες, τηλεξεταστική κ.ο.κ.

Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα πίσω από μέρους μας και από μέρος του φοιτητικού κινήματος συνολικά γιατί ο αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στην παιδεία για λίγους είναι αδιαπραγμάτευτος. Έτσι και σήμερα 15/2 στην φοιτητική πορεία, το μπλοκ που συμμετείχαμε σαν σύλλογος, βρέθηκε εξ αρχής της πορείας περικυκλωμένο από τα ένστολα σκουπίδια δεχόμενο συνεχώς προκλήσεις, παραμένοντας όμως ψύχραιμο και έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μία ενδεχόμενη επίθεση των μπάτσων. Αυτή η επίθεση όντως έγινε και συγκεκριμένα μπάτσοι χτύπησαν με λύσσα το μπλοκ των συλλόγων που έχουν αποφάσεις με ανοιχτά πλαίσια, στην Τσιμισκή στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Η περιφρούρηση όσο και το σώμα των διαδηλωτών περιφρουρήσαμε το μπλοκ μας και τον κόσμο που κατέβηκε μαζί μας στον δρόμο όσο πιο καλά μπορούσαμε, συγκρουόμενοι με τους μπάτσους και βοηθώντας όσα άτομα χρειάζονται βοήθεια. Μέσα στις συγκρούσεις, δύο συμφοιτητές μας, ένα εκ των οποίων ανήκει και στον Σ.Φ. φυσικού, έπεσαν στα χέρια του κράτους και συννελήφθησαν. Η πορεία συνέχισε μαχητικά και έληξε στο Άσυλο, όπου ακολούθησαν εκτεταμένες, πολύωρες ως αυθόρμητη απάντηση του κόσμου στην σκληρή καταστολή που δέχθηκε.

Έπειτα πληροφορηθήκαμε ότι είχαν συλληφθεί και 3 άτομα που παρενέβησαν με ένα πανό στην Καμάρα, ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα, έναν αγώνα τον οποίο στηρίζουμε αμέριστα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

Σ.Φ. ΦΥΣΙΚΟΥ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/02

-Στις 09:00 για τις συλλήψεις της παρέμβασης με ανάρτηση πανό ενάντια στο Νέο Ποινικό Κώδικα στην Καμάρα.

-Στις 11:00 για τις συλλήψεις μετά το χτύπημα της πανεκπαιδευτικής πορείας από ΜΑΤ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ – ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/02

Στις 15/02 ενώ είχε καλεστεί φοιτητική πορεία στην Καμαρα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κρεμάστηκε γιγαντοπανό ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία οι μπάτσοι σταμάτησαν τέσσερα συντροφιά τα οποία προσήχθησαν και εν τέλει συνελλήφθησαν κατηγορούμενα για την παραπάνω δράση.
Ο νέος ποινικός κώδικας έχει κατατεθεί στην βουλή από τις 09/02 και πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ως βασικό άξονα την αυστηροποίηση των ποινών, την ποινικοποίηση της φτώχειας και την αύξηση της καταστολής ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την διαφύλαξη και την διαιώνιση των καπιταλιστικών και κρατικών συμφερόντων. Προβλέπονται μέτρα τα οποία με την εφαρμογή τους θα κατακλύσουν τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες φυλακές της χώρας πολλαπλασιάζοντας δραματικά τον αριθμό των κρατουμένων και παράλληλα θα διαμορφώσουν πρόσφορο έδαφος για την ίδρυση ιδιωτικών φυλακών.

Κατά την διάρκεια της φοιτητικής πορείας δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην περιφρούρηση και έσπασαν την πορεία στα δύο με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Συνελήφθησαν 2 άτομα της περιφρούρησης και ξηλοκοπήθηκαν άγρια άλλα 2 με το 1 από αυτά να οδηγείται στο νοσοκομείο. Η πορεία ξανασυγκροτήθηκε και συνέχισε.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα, Παρασκευή 16/02 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΎΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΌ ΚΏΔΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Παρασκευή 16/2, στις 11:00

Σήμερα 15/2 πραγματοποιήθηκε όπως και κάθε Πέμπτη πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των μπάτσων ήταν προκλητική και όταν αυτή έστριβε στην Τσιμισκή τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στο μπλοκ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σπάζοντας την πορεία στη μέση. Συνελήφθησαν 2 άτομα με άλλα 2 να ξυλοκοπούνται άγρια και ένα εξ αυτών οδηγείται στο νοσοκομείο. Το σώμα της πορείας συγκροτήθηκε και συνέχισε κανονικά. Μετά το πέρας της πορείας η οποία έληξε στο άσυλο ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι μπάτσοι για ακόμη μια φορά καταπάτησαν το άσυλο μπαίνοντας στο campus από κάθε δυνατό σημείο πετώντας δακρυγόνα στις εισόδους κατειλημμένων σχολών.

Πριν την πορεία στα πλαίσια της συγκέντρωσης κρεμάστηκε στην Καμάρα γιγαντοπανό ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα. Αφού η διαδήλωση είχε ήδη ξεκινήσει 3 άτομα προσήχθησαν εκτός της πορείας και κατηγορούνται για την παραπάνω δράση.

Οι μπατσοι έρχονται να περιφρουρήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Βρίσκονται εδώ ως πίστα τσιράκια των αφεντικών για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που εισέρχονται όλο και περισσότερο στα πανεπιστήμια και να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης εντός αυτών. Το άσυλο είναι ένας χώρος ανοιχτός προς όλη την κοινωνία, κερδήθηκε μέσα από αγώνες και βρίσκεται ακόμα υπό διεκδίκηση. Καλούμε την Παρασκευή 16/2 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΌΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Συντονιστική Επιτροπή Σ.Φ. Μαθηματικού


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/2

Για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της κρατικής καταστολής και των τραμπουκισμών των μπάτσων. Συγκεκριμένα, σήμερα 15/02/2024 στην πρωινή πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, η αστυνομία είχε ιδιαίτερα προκλητική στάση απέναντι σε φοιτήτριες και φοιτητές που στελέχωναν το μπλοκ των ανοιχτών πλαισίων. Δεν δίστασαν να προβούν σε γκλοπιές, σε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και συλλήψεις τόσο σε άτομα του μπλοκ, όσο και σε αλληλέγγυους-ες που ανάρτησαν πανό στη Καμάρα για τον νέο ΠΚ. Σαν να μην έφτανε αυτό, η επίθεση των μπάτσων κλιμακώθηκε εντός του ασύλου, ενώ υπήρχαν καλεσμένες συλλογικές και μαζικές πολιτικές διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών συλλόγων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα ο ΣΦ Πολιτικών Επιστημών συμμετείχε με άλλους συλλόγους σε αντανακλαστική αντακατασταλτική πορεία στις 8:00 στη Καμάρα, όπου ξανά οι μπάτσοι επιτέθηκαν ενάντια των φοιτητών και των φοιτητριών, αφότου το μπλοκ προσέγγισε το άσυλο.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 11:00 τη Παρασκευή 16/2 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα συλληφθέντα

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Σ.Φ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/02

Σήμερα Πέμπτη 15/02 πραγματοποίησε ακόμα μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,η οποία κατά την διάρκεια της χτυπήθηκε από ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές,εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις,ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι. Η πορεία κατέληξε στο χώρο του ασύλου, όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ από διάφορες πλευρές με φοιτητ(ρι)ες και ευρύτερο κόσμο του αγώνα να αντιστέκονται σθεναρά και να περιφρουρούν το άσυλο και τις κατειλημμένες σχολές.

Παράλληλα,νωρίτερα,κατά την έναρξη της πορείας συνελήφθησαν αλλα τρία άτομα με αφορμή το κρέμασμα ενος γιγαντοπάνο ενάντια στον νεο ΠΚ και ΚΠΔ στην Καμάρα.

Απέναντι στην προσπάθεια του κράτους,να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα,ένα από τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 16/02 στις 11:00 στα δικαστήρια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 

Μοιραστείτε το άρθρο