Η κατάληψη Νομικής ΑΠΘ καταγγέλλει τον κοσμήτορα για τρομοκράτηση των φοιτητ(ρι)ών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Φ.Σ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ

Βρισκόμαστε στην πέμπτη εβδομάδα πανελλαδικών καταλήψεων, μαζικών γενικών συνελεύσεων και διαδηλώσεων. Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται αυτές τις εβδομάδες και ο δικός μας φοιτητικός σύλλογος, ο οποίος πραγματοποίησε χθες μία μαζικότατη γενική συνέλευση, όπου υπερψηφίστηκε το αγωνιστικό πλαίσιο που περιλαμβάνει πενθήμερη κατάληψη.

Ωστόσο, από την αρχή ήδη του κύματος καταλήψεων που ξέσπασε και την πρώτη συνεδρίαση του συλλόγου μας, ο Κοσμήτορας της σχολής Γκλαβίνης επιδόθηκε σε μία προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών μιλώντας για “χαμένες” εξεταστικές και εξάμηνο, επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα διχασμού και κανιβαλισμού μεταξύ των φοιτητών, ενώ έφτασε στο σημείο μέχρι και να έρθει με κόφτη και συνοδεία σεκιούριτι στην σχολή για να σπάσει την κατάληψη τις προηγούμενες εβδομάδες. Σήμερα, μάλιστα επιχείρησε πάλι να σπάσει την κατάληψη του συλλόγου.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μας που αποφάσισε κατάληψη, κλήθηκε συνέλευση του Τμήματος προκειμένου να συζητήσει σχετικά με την εξεταστική. Το μέιλ που στάλθηκε σε όλους μας δεν δίνει στην πραγματικότητα καμία σαφή απάντηση σε σχέση με την εξεταστική μας, ενώ για άλλη μια φορά προσπαθεί να στρέψει τους φοιτητές τον έναν εναντίον του άλλου, κάνοντας λόγο για «θλιβερή κατάσταση» και επιρρίπτοντας κάθε ευθύνη για την εξεταστική στους φοιτητές. Μάλιστα, δεν γίνεται καμία αναφορά σε μετάθεση της εξεταστικής μετά το πέρας των καταλήψεων και αναβολή των μαθημάτων για όσο διαρκεί η κατάληψη. Η διοίκηση μας  ειναι μια απο τις ελάχιστες διοικήσεις που κρατούν τόσο εκβιαστική στάση. Η στάση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πανελλαδική εικόνα,

καθώς μάλιστα τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών ο ίδιος ο ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ έχουν αποφασίσει στήριξη του αγώνα των φοιτητών, καθώς και ότι υπάρχει δυνατότητα διασφάλισης των εξεταστικών. Το τμήμα της νομικής φαίνεται πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του συλλογικού μας οργάνου, ενώ σκόπιμα δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και σύγχυση στους φοιτητές, χωρίς να δείχνει κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον και να εγγυάται την διεξαγωγή της εξεταστικής σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μέσα σε ένα πλαίσιο καταστολής των φοιτητικών αγώνων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την κυβέρνηση να αξιοποιεί σωρεία κατασταλτικών μέσων από ηλεκτρονικές εξεταστικές έως και φυσική καταστολή -όπως στην Νομική ΔΠΘ όπου τα ΜΑΤ εκκένωσαν την κατάληψη και συνέλαβαν φοιτητές- μια αποφαση που φάινεται να καλεί την πολιτεία να “αναλάβει τις ευθύνες της” μας προβληματίζει έντονα και αφήνει περιθώρια για ανάλογα περιστατικά στην σχολή μας.

Οι απειλές και ο αυταρχισμός των διοικητικών οργάνων της σχολής δεν θα περάσουν! Ο σύλλογος μας έχει πάρει αγωνιστική απόφαση για κατάληψη μέσω της χθεσινής γενικής συνέλευσης, που ήταν μία καθόλα νόμιμη και ανοιχτή στο φοιτητικό σώμα διαδικασία μέχρι την επόμενη Τρίτη 13/02 που θα ξανασυνεδριάσει ο σύλλογος!

Δεν τρομοκρατούμαστε!

Περιφρουρούμε τη κατάληψη μας και μαζικοποιούμε τις δράσεις της!

Μοιραστείτε το άρθρο