Επέμβαση και αποχώρηση των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας ΑΠΘ – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το τέλος των πορειών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, ένα μέρος των φοιτητ(ρι)ών κατέληξε στην πρυτανεία του ΑΠΘ, την οποία και κατάλαβαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα για την δημόσια παιδεία και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Κάτω τα χέρια από την δημόσια παιδεία – Συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις – Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι. Αυτό είναι το τρίπτυχο θέσεων που αναγράφεται στο πανό που κρέμασαν από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ οι φοιτητ(ρι)ες.

Τρείς ώρες μετά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, από όπου είχαν προλάβει και αποχωρήσει όσοι βρισκόταν εντός της, με τα ΜΑΤ να την καταλαμβάνουν. Όμως, αμέσως άρχισαν να συγκεντρώνονται φοιτητ(ρι)ες από όλες τις σχολές και μπροστά στο πλήθος που σχηματιζόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία μέχρι τα όρια του κάμπους επί της Εγνατίας, έχοντας απέναντί τους τα ΜΑΤ. Είναι ακριβώς στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ, όπου έχουν σπεύσει οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες συγκεντρωμένοι στην κάτω πλευρά της Αγρότικα που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

 

Μοιραστείτε το άρθρο