Ο ΣΥΒΧΨΑ καλεί σε σύσκεψη εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, 1/2

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 7,00 μ.μ.

στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ (Λόντου 6, β’ όροφος, Εξάρχεια)

Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος, είπαμε; δεν είπαμε!

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και η κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με ευχολόγια και ασπιρίνες. Η Ελλάδα είναι πιο ακριβή στο σουπερμάρκετ από χώρες με διπλάσιους μισθούς. Τα καύσιμα και η ενέργεια έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Τα ενοίκια στα ύψη… πάνε παράλληλα με το αίσχος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι μισθοί των εργαζόμενων προσπαθούν «λαχανιασμένα» να προλάβουν την αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις. Επίσημες έρευνες δείχνουν πως ο μισθός αρκεί για τις 18 πρώτες ημέρες του μήνα.

Οι αυξήσεις στους μισθούς και η επαναφορά των 3ετιών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι απάτη.

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πως η αγανάκτηση και η γκρίνια για την κατάσταση που δεν πάει άλλο, θα μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση.

Η ΓΣΕΕ περιμένει τις μελέτες των ειδικών επιστημόνων για να δει πόσο αυξήθηκε το κόστος ζωής -άρα για να δει και τι μισθούς πρέπει να διεκδικήσει. Γι’ αυτό εξήγγειλε απεργία στις 17 Απρίλη… τότε που οι ειδικοί θα έχουν βγάλει τα πορίσματά τους!!!

Λες και ο κόσμος της δουλειάς δεν ξέρει πόσο έχει ανέβει το κόστος ζωής, λες και χρειάζονται διδακτορικές διατριβές για να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα.

Σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, ελπιδοφόρα μηνύματα αντίστασης και αγώνα φέρνουν οι αγώνες στην Παιδεία (φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών)…. ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να βγουν μπροστά. Συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους να παλέψουν για όσα μας στερούν, για όσα έχουμε ανάγκη.

Καλούμε σε σύσκεψη – συζήτηση για να οργανώσουμε την κοινή παρέμβαση των ταξικών μαχητικών σωματείων και συλλογικοτήτων, μπροστά και στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη.

Ως ΣΥΒΧΨΑ προτείνουμε προς όλα τα εργατικά σωματεία:

  1. Να συμμετάσχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο για την εκπαίδευση που καλούν οι φοιτητικές Καταλήψεις, την Δευτέρα 5 Φλεβάρη στα Προπύλαια.

Η αντίθεση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι υπόθεση και της εργατικής τάξης. Να παλέψουμε μαζί με τη νεολαία για δωρεάν, δημόσια Παιδεία.

  1. Να καλέσουμε ως σωματεία και συλλογικότητες ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 6.00 μ.μ. στην Κοραή και πορεία στη Βουλή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας

  1. Παλεύουμε για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων στις 11 π.μ. στα Χαυτεία.

Σας περιμένουμε στη Σύσκεψη με τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

συναδελφικά

ΣΥΒΧΨΑ

 

Μοιραστείτε το άρθρο