Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις από το ΕΚΕΤΑ, Τετάρτη 31/1 στις 8:30

Όλο και μεγαλώνει το success story του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, με τη χρηματοδότηση από ερευνητικά προγράμματα και βιομηχανική έρευνα να αυξάνονται συνεχώς.
– Ωστόσο, στο πλαίσιο του micro-management εντός του ιδρύματος, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι απολύσεις.May be an image of text that says 'ΕΚΕΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ& ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 31/1 8:30 συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις ΕΚΕΤΑ feels a lot like: .ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ'
Απολύσεις; Χαχα τι λέω, αφού το ΕΚΕΤΑ δεν έχει εργαζόμενους, μόνο συνεργάτες. “Δε θα σου ανανεώσουμε τη σύμβαση μας τελείωσαν τα πρότζεκτ”, την ίδια ώρα που οι μάνατζερς των ινστιτούτων διαφημίζουν τα γεωμετρικά αυξανόμενα έσοδα από νέα ερευνητικά έργα.
Έτσι βγαίνει πιο έντονα στην επιφάνεια ο ζόφος του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (aka μπλοκάκι). Εργαζόμενοι σε πλήρη ανασφάλεια, που μπορούν να εξαφανιστούν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι με τη λήξη της ολιγόμηνης σύμβασης χωρίς αποζημίωση.
– Μάλιστα, συναδέλφισσες και συνάδελφοι με συνδικαλιστική δράση φαινεται να είναι οι πρώτες/οι που περισσεύουν από τον προϋπολογισμό.
– Όλα αυτά φυσικά δεν είναι καινούργια, ούτε κάποιο τρελο novelty του ΕΚΕΤΑ. Οι εργαζόμενες ξέρουμε πολύ καλά αυτές τις τακτικές, όπως και ξέρουμε να αναγνωρίζουμε μια απόλυση όταν τη δούμε, άσχετα από το πώς θα τη βαφτίσουν τα αφεντικά.
– Για όλα αυτά, σαν Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (ΣΜΤΜ), από κοινού με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων ΤΗλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) καλούμε την Τετάρτη 31/1 στις 8:30 σε διαμαρτυρία στα κεντρικά του ΕΚΕΤΑ διεκδικώντας:
• Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας!
• Ανανέωση σύμβασης / απορρόφηση εργαζομένων σε υπάρχοντα έργα με ίδιους όρους εργασίας
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για όλες.
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες του κέντρου ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασής τους.
• Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας.
• Αυξήσεις μισθών στο ύψος των αναγκών μας!
Μοιραστείτε το άρθρο