Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκ. συντρόφους για επιθέσεις στα γραφεία της ΧΑ, Δευτέρα 29/1 στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία

της Χρυσής Αυγής

Στις 16 Δεκέμβρη 2019, 2 αγωνιστές συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφού κρατούνται κάποιες μέρες στην ΓΑΔΑ ώστε να προετοιμαστούν οι αστυνομικές μεθοδεύσεις και να διογκωθεί το σε βάρος τους κατηγορητήριο για να επιτευχθεί η προφυλάκισή τους, περνάνε τελικά από ανακριτή και εισαγγελέα στις 19 του Δεκέμβρη και αφήνονται ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρέωσης εμφάνισης τέσσερις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον, υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα.

Την Δευτέρα 29/1 ξεκινάει η δίκη των δύο συντρόφων.

Κυριακή 21.1, 20:00, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

Εκδήλωση-Ενημέρωση για την υπόθεση με τη συμμετοχή των δύο συντρόφων

θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης

Δευτέρα 29.1, 9:00, Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, Λουκάρεως 14, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα έναρξης της δίκης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»


Δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι

Αθήνα. 1/11/2019. Έξι χρόνια μετά από τότε που “εκεί εκεί στο βόρειο Τομέα τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία”, εμπρηστική άμεση δράση ενάντια στην κεντρική γιάφκα των χιτλεροκυπατζήδων της Χ.Α στο Σταθμό Λαρίσης, καταστρέφει τον 2ο όροφο, οπού στεγαζόταν (μεταξύ άλλων) το πολιτικό γραφείο του παρακρατικού – κατά φαντασία “φύρερ” της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου.

Άμεσα, οι “αντι”τρομοκράτες της ΓΑΔΑ της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” στρώνονται στη δουλειά και -με την συνεργασία των πάντα πρόθυμων δημσιογραφικών παπαγάλων τους στα ΜΜΕ- δημιουργούν τρομολαγνικό κλίμα που διαχρονικά κρίνεται απαραίτητο, για το φόρτωμα κατασκευασμένων κατηγορητηρίων ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες που παλεύουν πολύμορφα, ενάντια στο Κεφάλαιο, το Κράτους του και τα παρακρατικά οικόσιτα τους.

Στο άμεσο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της αργυρώνητης καθεστωτικής προπαγάνδας, θα τεθεί η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών Ταξική Αντεπίθεση, έξω από τον πολιτικό χώρο της οποίας στα Εξάρχεια, θα εντοπιστεί λίγες μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέλευσης, παρκαρισμένο ασφαλίτκο όχημα με μικροκάμερα στραμμένη στο εσωτερικό του, το οποίο μετά την περικύκλωση του, θα φυγαδευτεί -άρον άρον- με τη συνδρομή των ΜΑΤ.

Παράλληλα, αστυνομικές συσκευές γεωεντοπισμού εντοπίζονται σε οχήματα συντρόφων και συντρόφισσων, ενώ post imageκατευθυνόμενα (από το υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη” του παρασημοφορημένου από το FBI, πολλάκις πρώην και εκ νέου “σερίφη” Χρυσοχοΐδη) δημοσιεύματα στοχοποιούν την πολιτική συλλογικότητα των συντρόφων και των συντροφισσών μας, ως «ορμητήριο βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων» και «δεξαμενή τρομοκρατών».

16/12/2019. Το κατασταλτικό «κυνήγι μαγισσών» των αστυνομικόδικαστικών ομοϊδεατών της Χ.Α παρουσιάζει τη λεία του. Δύο αντιφασίστες σύντροφοι, ο Δ. και ο Κ, συλλαμβάνονται από την “Αντι”τρομοκρατική με έωλα ως ανύπαρκτα στοιχεία.

Οι 2 σύντροφοι θα κατηγορηθούν από την αστική “δικαιοσύνη” με τον “αντι”τρομοκρατικό 187Α και θα τους επιβληθούν δυσβάκτατοι περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων το “πάγωμα” των τραπεζικών λογαριασμών τους, ακόμα κι εκείνων της μισθοδοσίας από την εργασία τους. Οι υπέρογκοι οικονομικοί όροι για την αποφυγή της προφυλάκισης τους, θα καλυφθούν συλλογικά – κινηματικά – συντροφικά, με μια ευρεία καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στην αθηναϊκή μητρόπολη, όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Μια καμπάνια από εκείνες που υπενθυμίζουν έμπρακτα πως η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας, όπως αρμόζει σ’ όσους και όσες συνεχίζουν ν’ αντιστέκονται και να μάχονται, αδιάκοπα και πολύμορφα, για το Δίκιο και τη Λευτεριά.

Σύμφωνα με το (βγαλμένο από τα “αντι”τρομοκρατικά χαλκεία) κατηγορητήριο της αστικής “δικαιοσύνης”, οι 2 σύντροφοι υπήρξαν μέλη της οργάνωσης «Ταξιαρχία», που έδρασε στο νομό Αττικής και πραγματοποίησε από τον Μάρτη του 2017, με την παρθενική καταδρομική “επίσκεψη” της (μέρα μεσημέρι) ενάντια στην (τότε) κεντρική γιάφκα της Χ.Α στη λεωφόρο Μεσογείων, με την υπογραφή «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας», συνολικά έξι αντιφασιστικές άμεσες δράσεις ενάντια σε ισάριθμους ναζιστικούς στόχους, μεταξύ των οποίων κι εκείνη τον Γενάρη του 2018 στην Ουκρανική Πρεσβεία στο Ψυχικό.

Οι αντιφασιστικές άμεσες δράσεις για τις οποίες κατηγορούνται οι 2 σύντροφοι είναι εκείνες ενάντια στα ναζιστικά γραφεία στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης, τον Μάη και το Νοέμβρη του 2019 αντίστοιχα. Τρία χρόνια μετά τη σύλληψη τους, στο στημένο κατηγορητήριο προστέθηκε και η εμπρηστική επίθεση, τον Φλεβάρη του 2019, ενάντια στα τοπικά γραφεία της Χ.Α Ασπροπύργου από την «Ταξιαρχία Petrit Zifle», η οποία είχε ως αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο τους.

Μετά από τέσσερα χρόνια αστυνομικοδικαστικής ομηρίας, οι σύντροφοι Δ. και Κ. καλούνται να δικαστούν τη Δευτέρα 29 Γενάρη 2024 στο Εφετείο Αθηνών, με την απειλή της καταδίκης και της φυλάκισης να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια τους.

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ο πρώην χρυσαυγίτης και νυν κατά φαντασία “φύρερ” Ηλίας Κασιδιάρης του ναζιστικού “Εθνικού Κόμματος Έλληνες” (που κρύβονται μέσα στο παρακρατικό – μαφιόζικο κοινοβουλευτικό μόρφωμα των ακροδεξιών “Σπαρτιατών” του πολιτικού γυρολόγου – αχυράνθρωπου Βασίλη Στίγκα), οι χρυσαυγίτες πυρηνάρχες – υπεύθυνοι των γραφείων σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Σταθμό Λαρίσης που δίκαια βρέθηκαν στο στόχαστρο των κινηματικών – αγωνιστικών δυνάμεων του Μαχητικού Αντιφασισμού, καθώς και μπάτσοι της “Αντί”τρομοκρατικής, των ΕΚΑΜ και της Κρατικής Ασφάλειας.

Μια κομβική και δύσκολη πολιτική – δικαστική μάχη, μέσα στη συγκεκριμένη συνθήκη επέλασης του δόγματος “Νόμος και Τάξη” για την επιβολή του κοινωνικού εκφασισμού. Με την πιο νεοφιλελεύθερη – ακροδεξία μεταπολιτευτική κυβέρνηση ΝΔ του Μητσοτάκη του (υ)ιού να προετοιμάζει -μεταξύ άλλων- τη ψήφιση του αντιπρολεταριακού – αντιλαϊκού ν/σ Φλωρίδη για την περαιτέρω αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Με την αγωνιζόμενη νεολαία, το μεταναστευτικό – προσφυγικό προλεταριάτο, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και όλους τους πολιτικούς – κοινωνικούς χώρους Αντίστασης & Αγώνα να βρίσκονται αδιάκοπα στο στόχαστρο των ναζιστικών – φασιστικών, παρακρατικών καθαρμάτων.

Μια κομβική και δύσκολη πολιτική – δικαστική μάχη ενάντια στην κρατική καταστολή και το ναζισμό – φασισμό, την οποία οι δύο σύντροφοι μας δεν θα τη δώσουν μόνοι τους.

Πίσω μπάτσοι & δικαστές, παρακρατικά ναζιστικά & φασιστικά καθάρματα.

Εμπρός Σύντροφοι & Συντρόφισσες!

Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι & θα είναι το Όπλο μας!

Στηρίζουμε Υλικά – Ηθικά – Πολιτικά τους πολιτικούς κρατούμενους & κρατούμενες και τους διωκόμενους αγωνιστές & αγωνίστριες.

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους που διώκονται για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις σε χρυσαυγίτικες γιάφκες.

Έναρξη Δίκης: Δευτέρα 29 Γενάρη 2024. στο Εφετείο Αθηνών της οδού Λουκάρεως (4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’).

Κίνηση της Βιολέττας


Εχθρός των φασιστών δεν είναι το “σύστημα”, το οποίο υπηρετούν με συνέπεια. Εχθροί τους είναι οι αποκλεισμένοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι “διαφορετικοί”, όσες και όσοι αγωνίζονται στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές. Είναι χρέος μας λοιπόν να (ξανά) τσακίσουμε τον φασιστικό εσμό και να τον (ξανά)στείλουμε εκεί που του αρμόζει: στην πηγάδα της Ιστορίας! Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους και σε όσους/όσες διώκονται για αντιφασιστική δράση Δίκη: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, Λουκάρεως 14, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών στη Λουκάρεως εκδικάζεται η υπόθεση των δυο αντιφασιστών συντρόφων που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Παρά την αποχή των δικηγόρων, η μαζική παρουσία κόσμου κρίνεται απαραίτητη καθώς αναμένεται να παρελάσει πλήθος δεκάδων μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων στελέχη της Χρυσής Αυγής και μπάτσοι. Επίσης, οι δυο σύντροφοι θα αιτηθούν την αλλαγή των δυσβάστακτων περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί και η παρουσία συντροφισσών και συντρόφων που θα τους στηρίξουν είναι χρήσιμοι. Γι αυτούς -και για όλους τους λόγους του κόσμου- τη Δευτέρα όλες και όλοι στις 9:00 στο εφετείο (Λουκάρεως 14, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’).

Ταξική Αντεπίθεση: Ανακοίνωση δικαστηρίου για τους 2 αντιφασίστες και κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου Εφετείο Αθηνών

«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός»Μπέρτολτ Μπρεχτ

Την 1η Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη με αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου που στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του γ.γ της ναζιστικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου. Μετά την επίθεση η «αντι»τρομοκρατική, παρέα με τους πάντα πρόθυμους λακέδες δημοσιογράφους που διαθέτει, δημιούργησε ένα κλίμα τρομοϋστερίας στοχοποιώντας το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα.

Λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε έξω από τον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης στα Εξάρχεια συμβατικό όχημα της αστυνομίας με μικροκάμερα στραμμένη προς το χώρο κατά τη διάρκεια συνέλευσης. Αφού το όχημα περικυκλώθηκε, ανέλαβαν δράση να το φυγαδεύσουν τα ΜΑΤ. Ταυτόχρονα, συσκευές γεωεντοπισμού τοποθετούνταν σε οχήματα συντρόφων και συντροφισσών, ενώ μέσω ελεγχόμενων διαρροών σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες ο πολιτικός χώρος της συλλογικότητάς μας κατονομάστηκε ως «ορμητήριο βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων» και η ίδια η συλλογικότητα ως «δεξαμενή τρομοκρατών».

Εν τέλει, το κυνήγι μαγισσών καταλήγει στη σύλληψη δυο αντιφασιστών συντρόφων στις 16 Δεκεμβρίου του 2019. Τα χαλκεία της “αντι”τρομοκρατικής αμέσως έπιασαν δουλειά και παρέδωσαν τους συντρόφους στη δικαστική εξουσία με διογκωμένο κατηγορητήριο, βάσει του “αντι”τρομοκρατικού νόμου 187Α.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι είναι μέλη της οργάνωσης “Ταξιαρχία”, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους.

Οι σύντροφοι απελευθερώθηκαν με δυσβάστακτους περιοριστικούς όρους, καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν από φτωχά έως ανύπαρκτα. Η πανελλαδική ανταπόκριση στα καλέσματα αλληλεγγύης στους 2 αντιφασίστες ήταν ταχύτατη, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μαζεύτηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη του υπέρογκου ποσού που οι δικαστικές αρχές όρισαν ως εγγύηση. Παρ’ όλα αυτά κρατούνται εδώ και 4 χρόνια σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, ενώ 3 χρόνια μετά τη σύλληψή τους προστέθηκε στο κατηγορητήριο και η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο από την “Ταξιαρχία Petrit Zifle” (Φλεβάρης του 2019), που είχε ως αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Μετά από 4 χρόνια ομηρείας το δικαστήριο ορίστηκε για την 29η Ιανουαρίου 2024, με βαρύτατο και διογκωμένο κατηγορητήριο και την απειλή της φυλάκισης να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των συντρόφων. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Φύρερ του “Εθνικού Κόμματος Έλληνες” Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων (“αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Στο δικαστήριο θα δοθεί μια μεγάλη μάχη τόσο για να αποσπάσουμε τους συντρόφους μας από τα νύχια του κράτους όσο και για να εμπεδωθεί μια σαφέστατη πολιτική καταδίκη του φασισμού. Η Χρυσή Αυγή και τα παράγωγά της δεν είναι απλά “εγκληματικές οργανώσεις” που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα, όπως εμφανίζονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Εδώ και δεκαετίες διαπλέκονται οργανικά με το κράτος και το κεφάλαιο , ενώ διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία και όλες οι αστικές κυβερνήσεις αξιοποίησαν τους φασίστες ως χρήσιμη εφεδρεία απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό».

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και στην συμπόρευση των χρυσαυγιτων και της αστυνομίας, όλων αυτών δηλαδή που στο δικαστήριο έρχονται να καταθέσουν εναντίον των συντρόφων μας. Αυτοί που τόσα χρόνια σε συνεργασία βασανίζουν και δολοφονούν ανθρώπους της τάξης μας, στις 29 Γενάρη θα εμφανιστούν ως θύματα προκειμένου να ζητήσουν τον λογαριασμό από το αντιφασιστικό κίνημα για την πολιτική και επιχειρησιακή συντριβή που υπέστησαν. Πυρηνάρχες, Αρχηγοί, Εκαμίτες, Αντιτρομοκρατική όλα τα καθάρματα δουλέψανε μαζί ώστε να στήσουν στο ειδώλιο 2 αντιφασίστες αγωνιστές.

Όμως για τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν ήταν τίποτε άλλα παρά εξοπλισμένες γιάφκες του συστήματος στην υπηρεσία των στρατηγικών υποβάθμισης της εργατικής τάξης και της αντιεξεγερσης. Οι φασίστες πάντα σε συνεργασία με υψηλόβαθμα και μη στελέχη από τα τοπικά Α.Τ (Αγ. Παντελεήμωνας, Νίκαια) εξαπέλυαν πογκρόμ εναντίον φτωχών και ανυπεράσπιστων, εναντίον αγωνιστ(ρι)ών και μεταναστρ(ρι)ών, λοατκι και τρανς ατόμων.

Ας μην ξεχνάμε τον αντιπρολεταριακό ρόλο που έπαιξε η Χρυσή Αυγή στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. Ειδικά στο Μενίδι και στον Ασπρόπυργο οι φασίστες βασάνιζαν συστηματικά μετανάστες εργάτες γης ώστε να μην διανοηθούν να απεργήσουν, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, να σηκώσουν το κεφάλι τους. Ας μην ξεχνάμε ακόμα τον απεργοσπαστικό ρόλο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όταν χρηματοδοτούνταν από εφοπλιστές και εργολάβους για να αναλάβουν το ρόλο των μπράβων εναντίον μεταναστών και συνδικαλιστών.

Ο κυρίαρχος λόγος με τη “θεωρία των δυο άκρων” προσπαθεί να εξισώσει τον αντιφασισμό με τον φασισμό, παρουσιάζοντας τη μάχη μεταξύ τους ως “βεντέτα ακροκινούμενων ομάδων”. Ωστόσο, ο φασισμός όσα “αντισυστημικά” φτιασίδια κι αν φορέσει πάντοτε θα αποτελεί την οργάνωση μάχης του κεφαλαίου. Η δράση των φασιστών όχι μόνο δεν είναι αντιθετική προς το σύστημα αλλά λειτουργεί παραπληρωματικά. Κι αυτή του η “φυσική” λειτουργία οξύνεται ακόμα περισσότερο στη σημερινή εποχή της πολεμικής προπαρασκευής του ελληνικού κράτους και της μετατροπής του σε απέραντο νατοϊκό προγεφύρωμα, γεγονός που με τη σειρά του δίνει πολιτικό χώρο σε εθνικιστικές, ακροδεξιές, φασιστικές ιδέες και πρακτικές.

Εχθρός των φασιστών δεν είναι το “σύστημα”, το οποίο υπηρετούν με συνέπεια. Εχθροί τους είναι οι αποκλεισμένοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι “διαφορετικοί”, όσες και όσοι αγωνίζονται στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές. Είναι χρέος μας λοιπόν να (ξανά) τσακίσουμε τον φασιστικό εσμό και να τον (ξανά)στείλουμε εκεί που του αρμόζει: στην πηγάδα της Ιστορίας!

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους και σε όσους/όσες διώκονται για αντιφασιστική δράση

Δίκη: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, Λουκάρεως 14, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


Στις 29 Γενάρη, καλούμε το κόσμο του αγώνα, όσους και όσες δεν τρέφουν αυταπάτες για μια συστημική αναχαίτιση του φασιστικού φαινομένου, σε αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση στο εφετείο της Λουκάρεως οπού οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές θα αιτηθούν την αλλαγή των δυσβάστακτων περιοριστικών όρων. Η μαζική παρουσία κόσμου κρίνεται απαραίτητη καθώς αναμένεται να παρελάσει πλήθος μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων στελέχη της Χρυσής Αυγής και μπάτσοι.

Στις 29 Γενάρη δικάζονται οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές για τις μαχητικές απαντήσεις που δόθηκαν, το διάστημα 2017-2019, απέναντι στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και κράτους. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και σταθμό Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων (“αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι είναι μέλη της οργάνωσης “Ταξιαρχία”, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους. Η τελευταία επίθεση, που σύμφωνα και με το κατηγορητήριο αποτέλεσε την αφορμή για την σύλληψη των συντρόφων, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2019. Ομάδα συντρόφων αναρριχήθηκε με σκάλα στον 2ο όροφο και κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη, ενώ αργότερα κατάφερε να διαφύγει στα στενά των Εξαρχείων μετά από καταδίωξη που ακολούθησε τον εμπρησμό.

Πιο αναλυτικά:

Οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι είναι: α) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο στις 11.2.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση “Ταξιαρχία Petrit Zifle” β) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στο Μενίδι στις 23.5.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση “Ταξιαρχία Ντουρούτι”, και γ) η εμπρηστική επίθεση στα τότε κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην Αθήνα, στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1.11.2019, που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου όπου στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για το σύνολο των πράξεων της οργάνωσης “Ταξιαρχία” που αυτές περιλαμβάνουν: α) τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17.10.2017 (“Ταξιαρχία Abd Elsalam”), β) την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14.6.2017 (“Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν”) και τις φθορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λ. Μεσογείων στις 31.3.2017 (“Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”)

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Χρυσή Αυγή απέκτησε συμμάχους στον αστικό πολιτικό κόσμο, βαθιές σχέσεις με το κεφάλαιο, χρόνο στα τηλεοπτικά κανάλια, χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό και αρμονική συνεργασία με την αστυνομία, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Νίκαια.

Όπως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη πολλών πόλεων της Ελλάδας, έτσι και στην Αθηνα, ο αντιφασιστικός αγώνας κατάφερε να αποδυναμώσει και να αποδιοργανώσει τελείως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους οδηγήσει σε μια βαθιά κρίση στρατηγικής. Κατάφερε να κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, να κλείνει τοπικές οργανώσεις, να “απαγορεύει” εκδηλώσεις, να τσακίζει φασίστες, εγκλωβίζοντάς τους σε μια θέση μόνιμης άμυνας. Αυτό όμως ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορεία τους και αποκαθήλωσε πλήρως τους “μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια”. Ο μαχητικός αντιφασισμός κατάφερε να καταρρακώσει τον μύθο του “πολιτικού στρατιώτη” και των “άτρωτων” ταγμάτων εφόδου, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της ναζιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει ακόμα και μια ανοιχτή ομιλία. Κατάφερε να σπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στις γραμμές της, αλλά και την αμφιβολία για την ηγεσία, η οποία φοβισμένη για την έκβαση της δίκης και την πιθανή καταδίκη της προσπάθησε να σώσει απλώς το τομάρι της.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, επιχειρώντας επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα και εξαπολύοντας πογκρόμ εναντίον μεταναστ(ρι)ών. Με πρόσφατες τις μνήμες από τα πογκρόμ στην Αλεξανδρούπολη και ατομικές/συλλογικές επιθέσεις εναντίον αγωνιζόμενων, οι φασίστες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και οργανωτικά. Σε μια συγκυρία ευνοϊκή προς αυτούς, που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και οξύνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας και έξαρσης του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, της πατριαρχίας και των φαινομένων κοινωνικού κανιβαλισμού οι φασίστες αναδιατάσσονται ως μακρύ χέρι του συστήματος.

Στις 29 Γενάρη, καλούμε το κόσμο του αγώνα, όσους και όσες δεν τρέφουν αυταπάτες για μια συστημική αναχαίτιση του φασιστικού φαινομένου, σε αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση στο εφετείο της Λουκάρεως οπού οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές θα αιτηθούν την αλλαγή των δυσβάστακτων περιοριστικών όρων. Η μαζική παρουσία κόσμου κρίνεται απαραίτητη καθώς αναμένεται να παρελάσει πλήθος μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων στελέχη της Χρυσής Αυγής και μπάτσοι.

Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, για τον Λουκμάν, τον Ζίφλε, τον Μανάν, τον Ελσαλάμ, τον Παύλο / για τους νεκρούς της τάξης μας που τα ονόματα τους θα αποτελούνε οδηγό στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Ώστε κανένας μετανάστης και καμιά μετανάστρια να μη ξανανιώσει ξένος και ξένη στη γειτονιά του, κανένας εργάτης, καμία άνεργη, καμία φτωχή και ξενιτεμένη, κανένα τρανς και μη ετεροκανονικό άτομο να μην ξανανιώσει απειλή από τα φασιστικά – ναζιστικά αποβράσματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνα και του Πειραιά


Κάλεσμα στήριξης στα δικαστήρια σχετικά με την υπόθεση των 2 συντρόφων που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α.

Την 1/11 του 2019 πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, στο Σταθμό Λαρίσης. Αποτέλεσμα ήταν η πρόκληση φθορών στο δεύτερο όροφο που στεγαζόταν και το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου. Με αφορμή την εν λόγω επίθεση, αντιτρομοκρατική υπηρεσία και Μ.Μ.Ε. εξαπολύουν μια εκστρατεία τρομολαγνείας, στοχοποίησης και δικαστικών μεθοδεύσεων κατά του αντιφασιστικού κινήματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο συντρόφων, στις 16/12 του 2019.

Το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του 187Α και οι δύο σύντροφοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συγκρότηση και ένταξη στην υποτιθέμενη ”τρομοκρατική οργάνωση”, εν ονόματι “Ταξιαρχία”. Η δράση της συγκεκριμένης ”οργάνωσης” αφορά συνολικά έξι επιθέσεις εναντίων δομών και προσώπων της ναζιστικής οργάνωσης τη διετία 2017-2019. Συγκεκριμένα, ξεκινά από το Μάρτιο του 2017 με την επίθεση στα -τότε- κεντρικά γραφεία της Χ.Α στη λεωφόρο Μεσογείων και φτάνει μέχρι την επίθεση στα νέα κεντρικά γραφεία της οδού Δηλιγιάννη το 2019. Οι διωκτικές αρχές σε μια προσπάθεια να διογκώσουν ένα ήδη ανυπόστατο κατηγορητήριο, εφευρίσκουν και σκηνοθετούν (όχι για πρώτη φορά) την ύπαρξη μιας οργάνωσης-φάντασμα, επιλέγοντας κατά το δοκούν αναλήψεις πολιτικής ευθύνης αντιφασιστικών ενεργειών της εποχής (π.χ. “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”, “Ταξιαρχία Petrit Zifle”)

Παρότι τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν σαθρά, στους συντρόφους επιβάλλονται εξαιρετικά αυστηροί περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων 4 παρόν το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 (15.000 ευρώ στον καθένα) μέχρι τις 17/1 του 2020. Αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο βάσει του 187Α, θέτοντας τους συντρόφους σε ένα καθεστώς τετραετούς ομηρίας και επιχειρώντας την οικονομική αφαίμαξη του κόσμου του αγώνα, είναι σαφές ότι το κράτος χρησιμοποιεί ορισμένα απ’ τα πιο αιχμηρά εργαλεία του νομικού του οπλοστασίου, με στόχο τη σταδιακή εξόντωση του ανταγωνιστικού κινήματος.

Ωστόσο, τα αντανακλαστικά του κινήματος αλληλεγγύης ήταν άμεσα. Η πανελλαδική ανταπόκριση σε δράσεις αλληλεγγύης και η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, έδωσαν μια πρώτη απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μαζεύοντας το υπέρογκο ποσό της εγγύησης μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία και αποφεύγοντας την προφυλάκιση των συντρόφων.

Η επόμενη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι στο δικαστήριο της 29ης Ιανουαρίου ενάντια στην απειλή της φυλάκισης των δύο συντρόφων, ως μια ευθεία πολιτική απάντηση σε κράτος, κεφάλαιο και ναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή και τα παράγωγα της. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης ως τότε υπεύθυνος των γραφείων της Δηλιγιάννη, άλλοι δύο Χρυσαυγίτες υπεύθυνοι άλλων γραφείων (Μενιδίου και Ασπροπύργου), καθώς και πλήθος μπάτσων. Ο φασισμός αποτελούσε πάντοτε δεκανίκι του συστήματος, υπηρετώντας το υπογείως και δρώντας συμπληρωματικά στην επίθεση ενάντια στους από τα κάτω αυτού του κόσμου, σε κατατρεγμένους, σε μετανάστες, σε οτιδήποτε “διαφορετικό”, σε φτωχούς, σε όσους και όσες τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν. Είναι λοιπόν διαχρονικό μας καθήκον να πολεμάμε το τέρας του φασισμού και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε συντρόφους/ες που διώκονται για αντιφασιστική δράση.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 09:00 – Α’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, Λουκάρεως 14, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Β’.

Κάτω τα χέρια από τους δύο αντιφασίστες συντρόφους.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Ημέρα/Ώρα: 29/01/2024 στις 09:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Εφετείο

Τη Δευτέρα 29/1, θα ξεκινήσει η δίκη των δυο αντιφασιστών συντρόφων που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. την περίοδο 2017-2019. Παρά την αποχή των δικηγόρων, οι δυο σύντροφοι θα παραστούν στο δικαστήριο με σκοπό να διεκδικήσουν την άρση ή την αλλαγή των ιδιαίτερα σκληρών περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε αμέσως μετά τις συλλήψεις των συντρόφων και αγκάλιασε την υπόθεση στηρίζοντας υλικά και πολιτικά τους δυο αντιφασίστες, θα είναι και πάλι εκεί για να στείλει το μήνυμα πως οι συντρόφισσες και οι συντροφοι που διώκονται για αντιφασιστικές δράσεις δεν είναι μόνες και μόνοι απέναντι στους σχεδιασμούς των κρατικών μηχανισμών.

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με τις διατάξεις του 187 και 187α, στηρίχτηκε στη συνένωση σε μια δικογραφία ενός συνόλου επιθέσεων – εμπρησμών, ξυλοδαρμών, φθορών- κατά δομών και προσώπων της Χ.Α. που αποδόθηκαν στην υποτιθέμενη οργάνωση «Ταξιαρχία». Το κράτος, μέσω των δικαστικών του μηχανισμών, επιχειρεί να φυλακίσει τους δυο συντρόφους με την αρωγή μαρτύρων κατηγορίας από την πλευρά της Χ.Α. και της – πάντα συνεργαζόμενης με αυτήν-αστυνομίας . Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, πυρηνάρχες και υπεύθυνοι γραφείων που έκλεισαν μετά από τις επιθέσεις αυτές, θα κληθούν στη δίκη να καταθέσουν – υπό την προστασία της αστυνομίας- εναντίον των συντρόφων. Ο κόσμος του αντιφασισμού, του ριζοσπαστικού κινήματος, θα είναι και στη δίκη αυτή παρών. Μέσα και έξω από τις αίθουσες, θα στείλει ξανά το μήνυμα πως καμία σπιθαμή γης δεν είναι φιλόξενη και ασφαλής για τους ρουφιάνους φασίστες. Η πολιτική δίκη των 2 συντρόφων είναι υπόθεση όλου του ανταγωνιστικού κινήματος και κανένας χώρος δεν πρέπει να αφεθεί σε αυτήν για παρουσία ή και λόγο του φασιστικού οχετού.

Η εποχή της κρίσης που ανέδειξε και γιγάντωσε , πριν 15 πλέον χρόνια, το ακροδεξιό φαινόμενο στην ελληνική του εκδοχή είναι ακόμα εδώ. Ο αντιφασιστικός αγώνας, σε όλες του τις μορφές και με όλα τα μέσα, είναι ακόμα επίκαιρος και απαραίτητος όσο ίσως ποτέ. Σε μια συγκυρία που συνθέτει ξανά ένα έδαφος εύφορο για την ανάπτυξη της Ακροδεξιάς και με τους φασίστες να επιχειρούν και πάλι μια στοιχειώδη ανασυγκρότηση, οι αντιφασιστριες και οι αντιφασίστες καλούνται ξανά να εξαφανίσουν από το δημόσιο λόγο και χώρο τα τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πάντα ήταν και είναι αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός αγώνας. Στις 29/1, αλλά και όποτε κι αν αυτή η δίκη διεξαχθεί, θα είμαστε όλες και όλοι εκεί, δίπλα στους συντρόφους και απέναντι στους φασίστες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Μοιραστείτε το άρθρο