Συγκεντρώθηκαν υπογραφές για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Flyover

Η Πόλη Ανάποδα φέρνει τον Flyover στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η Πόλη Ανάποδα, ήδη από την περασμένη άνοιξη, διατύπωσε με κάθε τρόπο την αντίθεσή της στο έργο του Flyover, προτείνοντας μια ουσιαστική στροφή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της βιώσιμης κινητικότητας. Σήμερα, που οι επιπτώσεις από τα έργα κατασκευής έχουν δώσει την χαριστική βολή σε μια πόλη που έτσι κι αλλιώς πνίγεται από το κυκλοφοριακό, είναι πια σαφές για την πλειοψηφία των κατοίκων ότι αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα, μας οφείλει να συζητήσει το θέμα. Να ακουστεί η κοινωνία της πόλης και η επιστημονική κοινότητα, να καταθέσουμε όλες οι πλευρές τις θέσεις μας και να πάρουμε μια απόφαση που θα ανακουφίσει τουλάχιστον την πόλη από αυτό τον εφιάλτη.

Για να εξασφαλίσει αυτή τη διαδικασία, η Πόλη Ανάποδα συγκέντρωσε -μέσα σε λίγες ημέρες- πάνω από 2.000 υπογραφές κατοίκων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάνε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αύριο στις 11 το πρωί, η Δημοτική Σύμβουλος της Πόλης Ανάποδα, Μαρία Κέκη, θα καταθέσει τις υπογραφές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Βούγια και θα συζητήσουν τους όρους διεξαγωγής της συνεδρίασης.  

Μοιραστείτε το άρθρο