Αντιφασιστική πορεία, οι γειτονιές μας θα μείνουν αντιφασιστικές, Σάββατο 20/1 στις 18:00 στην πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι

Το τελευταίο διάστημα συναντάμε στη γειτονιά μας ναζιστικά σύμβολα και ρατσιστικές συμπεριφορές. Παρατηρούμε πως οι φασίστες νεοναζί κάνουν την εμφάνισή τους σε πλατείες και δημόσιους χώρους προσπαθώντας να σκορπίσουν τρόμο με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, μολύνουν τα πάρκα και τα στενά μας με συνθήματα , βγάζοντας δυο τρεις φωτογραφίες και θεωρώντας ότι έχουν πάρει χώρο στην πόλη μας, ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα- ότι απλά είναι κρυμμένοι και κάνουν το παιχνίδι τους με μπογιές και κινήσεις δήθεν εντυπωσιασμού. Η επανεμφάνιση των φασιστών δεν είναι σημείο των καιρών αλλά λειτουργία του συστήματος που τους διαχειρίζεται και τους θρέφει.

Είμαστε εδώ όπως ήμασταν πάντα και νοιαζόμαστε τη γειτονιά, τα πάρκα και τις πλατείες μας γιατί μέσα σ’ αυτά υπάρχουμε, μεγαλώνουμε και συλλογικοποιούμαστε. Εκεί που εμείς επιλέγουμε να χτίζουμε τις σχέσεις μας και κοινωνικοποιούμαστε δεν χωράνε ούτε στοχάδια ούτε φασίστες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Καλούμε σε Αντιφασιστική Πορεία το Σάββατο 20/1/24 στις 18.00 στην Πλατεία Ηρώων 1940-1941 (Στρ. Καραϊσκάκη 17), Χαϊδάρι

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασίστριες- Αντιφασίστες Χαϊδαρίου


Η πόλη μας είναι ένας ιστορικός τόπος με χνάρια αγώνων, έχει σύμβολο το ΜΠΛΟΚ 15 – το κολαστήριο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, τόπος που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν άνθρωποι γιατί θέλαν να ‘ναι ελεύθεροι.

Φασίστες δεν πάτησαν και δεν θα πατήσουν ΠΟΤΕ.

Το τελευταίο διάστημα συναντάμε στις γειτονιές μας ναζιστικά σύμβολα και ρατσιστικό λόγο.

Παρατηρούμε πως οι φασίστες νεοναζί ξεμύτισαν απ’ τις τρύπες τους και εμφανίζονται σε πλατείες και δημόσιους χώρους προσπαθώντας να σκορπίσουν τρόμο με προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, μολύνοντας τα πάρκα και τους δρόμους μας με φασιστικά σύμβολα και για «φινάλε» φωτογραφίζονται χαιρετώντας ναζιστικά για τις ανάγκες των “social media”. Νομίζουν πως έτσι καταλαμβάνουν χώρο στην πόλη μας, ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα – ότι κινούνται με όρους συμμορίας, κρυμμένοι, εξυπηρετώντας ένα σύστημα που καλλιεργεί το φόβο για να ξαναγυρίσουν τελικά στις τρύπες τους-γιατί αυτές είν’ ο χώρος τους.

Η επανεμφάνιση των φασιστών δεν είναι σημείο των καιρών αλλά εφεδρεία του συστήματος που τους διαχειρίζεται και τους θρέφει.

Ζούμε όλοι μαζί σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτές τις γειτονιές, εδώ κυκλοφορούμε καθημερινά για να δουλέψουμε, να πάμε βόλτα το σκύλο μας, να πιούμε έναν καφέ, ν’ ακούσουμε μουσική….

Δεν φοβόμαστε. Αντιστεκόμαστε σε κάθε βαρβαρότητα.

Οι καταλήψεις και τα στέκια μας είναι χώροι ελευθερίας, αλληλεγγύης, καθημερινής πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης, είναι πυρήνες αντιφασισμού και αντίστασης στην κρατική εξουσία, το κεφάλαιο, τον ολοκληρωτισμό, το παρακράτος. Οι επιθέσεις των νεοναζί στους χώρους μας αποδεικνύουν πως αυτές οι συμμορίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος καταπίεσης, ενός συστήματος που φοβάται οτιδήποτε ελεύθερο, αυτοοργανωμένο και συλλογικό.

Είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα, ζούμε, μεγαλώνουμε και συλλογικοποιούμαστε σε αυτές τις γειτονιές, τα πάρκα, τις πλατείες. Ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες ανανεώνουμε τη δέσμευση μας:

Φασίστες στο Χαϊδάρι;

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 20/1/2024,

στην πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι, στις 18:00.

Αντιφασίστριες/ες Χαϊδαρίου

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΧΑΙΔΑΡΙ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Κατάληψη Αλλότρια


Ο νέος ποινικός κώδικας που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί τo επιστέγασμα του καθεστώτος πολιτειακής εκτροπής.

Άμεση και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η οργάνωση του ανοίγματος και της κεντρικοποίησης του αγώνα μαζικά στο δρόμο, πριν την ψήφιση του.

Στη βάση όλων των παραπάνω καλούμε σε συνάντηση και συνοργάνωση ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κινηματικού φάσματος, για την ενεργοποίηση σε μια μακροπρόθεσμη καμπάνια άμεσης και πλατιάς κινητοποίησης, η οποία θα εκκινεί από τον νέο ποινικό κώδικα και θα επεκτείνεται συνολικά απέναντι στο καθεστώς πολιτειακής εκτροπής από πλευράς κυβέρνησης, ολιγαρχών και ελληνικού κράτους.

Στην συνέλευση της Τετάρτης 17/01 που καλέσαμε ως Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης αποφασίσαμε από κοινού με τα συλλογικά σώματα και τις ατομικότητες που ανταποκρίθηκαν την όσο δυνατόν συχνότερη παρουσία μας στο δρόμο το επόμενο διάστημα πριν και μετά τη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Αυτό έχει ως αφετηρία την ενεργή στήριξη των καλεσμάτων και των πρωτοβουλιών ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα και τη παρουσία μας με όρους συνοργάνωσης σε όλους τους αγώνες, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους αντιφασιστικούς και αντικατασταλτικούς αγώνες κ.α. ώστε να έρθουμε σε επαφή με ευρύτερα κομμάτια του κινήματος και της κοινωνίας.

Ως συνέχεια καλούμε σε:

  • Στήριξη των καλεσμάτων και παρουσία με πανό στην πανεκπαιδευτική πορεία τη Πέμπτη 18/01, με σημείο συνάντησης το Σύνταγμα στη 13:00
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Εφετείο την Πέμπτη 18/01 στις 19:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Στήριξη των καλεσμάτων για πορεία έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν το Σάββατο 20/01 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη
  • Στήριξη του καλέσματος για αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 20/1 στις 18:00 στην Πλατεία Ηρώων 1940-1941 (Στρ. Καραϊσκάκη 17), Χαϊδάρι
  • Στήριξη του καλέσματος για συγκέντρωση/πορεία για την Παλαιστίνη την Κυριακή 21/01 στις 12:00 στο πάρκο Ελευθερίας
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Σύνταγμα την Κυριακή 21/01 στη 13:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Ανοιχτή συνέλευση για το νέο ποινικό κώδικα την Τετάρτη 24/01 στην ΑΣΟΕΕ στις 18:30

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο