Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Σάββατο 20/1 και Κυριακή 21/1

Σάββατο 20/1

Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 12:00 στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαισινιακού λαού, στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου

Αθήνα: Εκδήλωση: Ιμπεριαλισμός, Μέση Ανατολή και η πάλη για Ελεύθερη Παλαιστίνη, στις 18:00 στη Νομική Αθηνών

Κυριακή 21/1

Αθήνα: Συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


ΑΘΗΝΑ

Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη

με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαδηλώσεις

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12:00, Σύνταγμα

Ο Παλαιστινιακός λαός περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολύπαθη ιστορία του.

Η ισοπέδωση της Γάζας έχει πάρει διαστάσεις σφαγής και πλήρους εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους τους λαούς του κόσμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αυτή την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο:

Να σταματήσει η σφαγή – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Κράτος τώρα η Παλαιστίνη

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση του Σαββάτου 20/1, στις 12:00 στο Σύνταγμα, την οποία διοργανώνει η Ένωσή μας και στηρίζουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού κάθε Σάββατο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη | Κάλεσμα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο λαός της Παλαιστίνης | Σάββατο 20/1 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης “Καταιγίδα Al Aqsa” η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τους βάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 23000 ανθρώπωνκαι τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μέσω της εκεχειρίας και της ανταλλαγής κρατουμένων που πέτυχαν τον Δεκέμβριο, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες αγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω από καθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και να ανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που έχει ήδη προβεί το σιωνιστικό καθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας, συνεχίζοντας όμως να συναντά απέναντί του τη σθεναρή αντίσταση του λαού και των οργανώσεων της Παλαιστίνης.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην “αυτοάμυνα” που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , όπως η “Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων” (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23» («Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο

πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια “φιλία” η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων – πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία της

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ.

Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζοντας τον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνης καθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικών συμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας:

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οπ

οίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Συγκέντρωση – Πορεία: Αθήνα – Κυριακή 21/1, 12:00, πάρκο Ελευθερίας – ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 20/1:

Θεσσαλονίκη – 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα – 12:00, Πλ. Γεωργίου

Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.

Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.

Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, όπως φαίνεται κι από την πορεία των πολεμικών συγκρούσεων. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.

Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.

Σήμερα τρεισήμισι μήνες μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 23.843 κι απ’ αυτούς ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν είναι 4.327, ενώ άλλοι 7.819 έχουν τραυματιστεί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι της υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των συγκρούσεων με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα η πείνα χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του παλαιστινιακού λαού με το επισιτιστικό σύστημα να καταρρέει και την πρόσβαση σε βασικούς πόρους να κόβεται.

Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο κατά την έναρξη του πολέμου ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε, ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, τη συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

– Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.

– Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, τροφή& ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

– Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

– Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων

– Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.


ΠΑΤΡΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στις 12 μ. Πλατεία Γεωργίου

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

 


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Τρεις μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους πάνω από 8.000 παιδιά) έχουν δολοφονηθεί και άλλοι 20.000 έχουν τραυματιστεί από τους ισραηλινούς πυραύλους μετά το ανελέητο σφυροκόπημα της -αποκλεισμένης με εμπάργκο- πόλη της Γάζας. Οι συνθήκες στη Λωρίδα σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, έχουν γίνει πλέον μη βιώσιμες και κατοικήσιμες λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στα σπίτια και στη πολεοδομία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό και τις ασθένειες. Στο μεταξύ, το Ισραήλ έχει επέμβει με χερσαίες δυνάμεις, συνδυάζοντας τη χερσαία επίθεσή του με πλήγματα από αέρος και θαλάσσης, προτρέποντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, την ίδια στιγμή που -μέσα από τη λογική της συλλογικής ευθύνης- διαμηνύει πως όσοι πολίτες παραμείνουν στην πόλη θα θεωρηθούν de facto τρομοκράτες και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα. Τα πρόσφατα πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό και στη Βόρεια Συρία, καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ιράν ενάντιά του, που διεκδικεί και αυτό την ευκαιρία του να αναβαθμίσει τη παρουσία του μέσω της κλιμακούμενης αστάθειας, τείνουν να επεκτείνουν τη σύρραξη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται στα διαδραματιζόμενα στην περιοχή με δύο φρεγάτες, αφ΄ ενός με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» που είναι ενταγμένη στη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ στα ανοιχτά του Λιβάνου, αφ΄ ετέρου με τη φρεγάτα «Ψαρά» που συμμετέχει στη δύναμη του ΝΑΤΟ. Αυτό επιτάσσουν οι πολεμοχαρείς, νατοϊκές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους αλλά και η ελληνο-ϊσραηλινή συμμαχία. Μια συμμαχία, χάριν της οποίας το ελληνικό κράτος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην Γάζα. Γι’ αυτό το λόγο, το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο.

Η δολοφονική βαρβαρότητα των τελευταίων ημερών είναι η απάντηση του ισραηλινού κράτους στην επιχείρηση ένοπλων Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. Είναι η συνέχεια της «Νάκμπα», η συνέχεια δηλαδή της Καταστροφής που ξεκίνησε στην περιοχή της Παλαιστίνης με την εθνοκάθαρση από πλευράς Ισραήλ τουλάχιστον 531 παλαιστινιακών χωριών και πόλεων μεταξύ του 1947 και του 1949, τη δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των δύο τρίτων του Παλαιστινιακού πληθυσμού -950.000 άτομα- από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις, ο καθημερινός εξευτελισμός, η καταπίεση, αλλά και η παράνομη καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών. Θυμόμαστε τους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκότωσε εν ψυχρώ και τους εκατοντάδες άλλους που τραυμάτισε ή σακάτεψε η δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, στις 30 Μάρτη 2018, μπροστά από το τείχος της Γάζας. Αυτή η δολοφονική τρομοκρατία ήταν τότε η ισραηλινή απάντηση στις διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κινητοποιήσεις που είχαν ονομαστεί “Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής”, καθώς οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν -εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια- ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σημερινή διένεξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι αποτέλεσμα της ιστορικής σύγκρουσης του γηγενούς αραβικού πληθυσμού της περιοχής με τους υποστηρικτές του σιωνισμού, ενός πολιτικού κινήματος με ρίζες στην εθνικιστική νεωτερικότητα και το αποικιοκρατικό πνεύμα του 19ου αιώνα. Κεντρικός στόχος των σιωνιστών ήταν η δημιουργία ενός κράτους για την εθνικο-θρησκευτική κοινότητα των Εβραίων, την οποία προσδιόριζαν ως «Έθνος». Επιλέγοντας να παραβλέψει το μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων, κυρίως μουσουλμάνων, που ζούσαν εκεί πολύ πριν από την άφιξη των Εβραίων, το σλόγκαν των σιωνιστών χαρακτήριζε την Παλαιστίνη ως«μια γη χωρίς λαό, για ένα λαό χωρίς γη».Ο Θεόδωρος Χερτσλ, πρώτος πρόεδρος της διεθνούς Σιωνιστικής Οργάνωσης το 1897, είχε τότε γράψει για την Παλαιστίνη:«Για λογαριασμό της Ευρώπης θα φτιάξουμε εκεί κάτω έναν προμαχώνα απέναντι στην Ασία· θα είμαστε μια προωθημένη προφυλακή του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα».Αυτό, όμως, που βλέπουμε εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια στην Παλαιστίνη είναι η βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους στην πιο καθαρή της εκδοχή.

Πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαριστεί ότι όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που προωθείται δεκαετίες τώρα στην περιοχή της Μ. Ανατολής και ιστορικά, τη σοβαρότερη ευθύνη φέρει ο αμερικάνικος επεκτατισμός και συμφέροντά του στην περιοχή, αλλά και το ισραηλινό κράτος και οι μπίζνες γύρω από το πετρέλαιο. Όλα αυτά προφανώς και με την αρωγή της Ε.Ε., με κινητήρια δύναμη τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης. Το σχέδιο αυτό κινείται μέσα στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών, ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων των διεθνών κυρίαρχων. Σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μ. Ανατολή ως το Ιράν και από τον Καύκασο ως την αραβική χερσόνησο, οι καπιταλιστικοί-κρατικοί ανταγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς τους, επιφυλάσσουν δεκαετίες τώρα στο ισραηλινό κράτος το ρόλο του τοποτηρητή των επεκτατικών, καπιταλιστικών, πολυεθνικών συμφερόντων στην περιοχή. Οι δυναμικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, δύο βασικών καπιταλιστικών κατοχικών δυνάμεων (που ανά καιρούς ποικίλουν μεταξύ της συνεργασίας όσο και του ανταγωνισμού) αλλά και η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, με τις ευλογίες των ΗΠΑ ή η αντίστοιχη συνεργασία των δύο τελευταίων με την Αίγυπτο, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις δυναμικές σχέσεις και την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή έχει πυροδοτήσει εμφυλίους πολέμους και επεμβάσεις, προκαλεί μαζικά κύματα μεταναστών και βέβαια αναβαθμίζει την καταπίεση των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος. Ενός κράτους, που -παρόλο που πάτησε πάνω στην επιθυμία πολλών Εβραίων να βρουν ένα καταφύγιο, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, με νωπές ακόμη τις φρικιαστικές μνήμες του Ολοκαυτώματος εν έτει 1948- διεξάγει, ωστόσο, μια πολιτική εθνοκάθαρσης εδώ και δεκαετίες εις βάρος του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος απαρτχάιντ, ένα κράτος στο οποίο υπάρχει επίσημη και θεσμική πολιτική φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Αράβων -κατά βάση- και δευτερευόντως εις βάρος των μη Ασκεναζί -των προερχόμενων δηλαδή από τη Β. Ευρώπη- Εβραίων. Αυτό που διεξάγεται εδώ και οκτώ δεκαετίες στην Παλαιστίνη είναι ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένας διαρκής πόλεμος με αυξομειούμενη ένταση που στοχεύει στη συστηματική εξολόθρευση ή τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού από τον τόπο του. Η εθνοκάθαρση των γηγενών Παλαιστίνιων ξεκίνησε το 1947 με την μαζική εκκαθάριση -φυσική εξόντωση ή μαζικό εκτοπισμό- του μεγαλύτερου μέρους του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης και την απαλλοτρίωση των εδαφών και περιουσιών τους. Η τρομοκρατία από ένοπλες σιωνιστικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις ανάγκασε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να μην βρεθούν σφαγμένοι κι αυτοί, όπως οι κάτοικοι του Ντέιρ Γιασσίν τον Απρίλη του 1948 (254 άμαχοι χωρικοί σφαγμένοι από τους ισραηλινούς τρομοκράτες). Η ερήμωση των παλαιστινιακών εδαφών από τον αραβικό πληθυσμό, που ζούσε εκεί, αποτέλεσε την αναγκαία συνθήκη για την ίδρυση ενός καθαρά φυλετικού εβραϊκού κράτους στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Γι’ αυτό το λόγο το κράτος του Ισραήλ δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους, για να μη διασαλευτεί η τεχνητή εβραϊκή πλειοψηφία.

Εξάλλου, εκτός από τις δολοφονίες και τις εκτοπίσεις των Παλαιστινίων, το σχέδιο απο-αραβοποίησης της περιοχής εξυπηρετείται και μέσα από τους εποικισμούς παλαιστινιακών εδαφών, καθώς μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες από τον ισραηλινό στρατό παλαιστινιακές περιοχές, την ίδια στιγμή που ολόκληρες πολιτείες χτίζονται σε μήνες και εξαπλώνονται ραγδαία. Στη βαρβαρότητα και την καταπίεση πρέπει να προστεθεί ο πολυετής αποκλεισμός της Γάζας, οι αυξομειούμενες παντός είδους επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους στη Γάζα και τη Δυτική όχθη, το τείχος του απαρτχάιντ στην Ιερουσαλήμ με τα σημεία ελέγχου, η απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων δρόμων, αλλά και ο αποκλεισμός από πλευράς Ισραήλ και ο έλεγχος της πρόσβασης του παλαιστινιακού πληθυσμού σε ρεύμα και νερό. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την κινητικότητα των Παλαιστινίων, την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και τις πηγές διαβίωσης. Ας προστεθούν τέλος, οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι διοικητικές κρατήσεις χωρίς επαρκή νομική εκπροσώπηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι άνθρωποι, για ποιο λόγο συλλαμβάνονται.

Δοθέντων όλων των προαναφερθέντων, δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια μεσοβέζικη στάση τήρησης ίσων αποστάσεων από τη μια ανάμεσα στο ρατσιστικό κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ, μια δολοφονική πολεμική μηχανή -που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό επεκτατικό καπιταλισμό και που έχει συνάψει στενές σχέσεις συνεργασίας με το ελληνικό κράτος σε οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο- που εφαρμόζει, επίσης, γενοκτόνα πολιτική εθνοκάθαρσης, και των αντιστασιακών, από την άλλη αλλά και αντικατοχικών δυνάμεων των Παλαιστίνιων -οι οποίοι υπάρχουν ως φυσική υπόσταση και δεν έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης ακριβώς λόγω αυτής της κουλτούρας συλλογικής αντίστασης. Γι’ αυτό, κι όταν μιλάμε για παλαιστινιακή αντίσταση, εννοούμε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που δίνουν οι απλοί άνθρωποι είτε στη Γάζα είτε στη Δυτική όχθη είτε στο κυρίως Ισραήλ μέσα από την καθημερινή στάση αξιοπρέπειας και αντίστασης ενάντια στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Σίγουρα, μέσα στην ίδια την παλαιστινιακή κοινωνία υπάρχουν ταξικές αντιθέσεις και μάλιστα η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούτ Αμπάς θεωρείται από πολλούς Παλαιστίνιους αγωνιστές ως συνεργάτης του Ισραήλ, καθώς καταδιώκει, συλλαμβάνει και παραδίδει στις ισραηλινές αρχές νεαρούς ακτιβιστές και ακτιβίστριες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολεμούν το ισραηλινό στρατό και η κατοχή δεν μπορεί να συλλάβει. Σίγουρα, επίσης, στεκόμαστε απέναντι και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό και, αν για ένα πράγμα είμαστε σίγουρες, αυτό είναι πως η ισλαμιστική μισαλλοδοξία δε μπορεί να είναι η απάντηση ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό και την εθνοκάθαρση που διεξάγει το ισραηλινό κράτος εις βάρος των Παλαιστινίων. Σε κάθε περίπτωση, η ζυγαριά του αίματος ξέρουμε πολύ καλά προς τα πού γέρνει, όπως επίσης ξέρουμε τόσο για τα διαρκή εγκλήματα του ισραηλινού κράτους, τη συνενοχή των μεγάλων δυνάμεων αλλά και τη δύναμη, το πείσμα και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες που αναμετράται καθημερινά με το δυνάστη, καταπιεστή και σφαγέα του.

Σε κάθε περίπτωση, η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας στην περιοχή προέρχεται μόνο μέσα από το αμοιβαίο πλησίασμα του αραβικού και εβραϊκού πληθυσμού πάνω σε μια διεθνιστική και προλεταριακή βάση, μόνο μέσα από τους δικούς τους κοινούς ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, το απαρτχάιντ, την καταπίεση, την εθνοκάθαρση, τη μισαλλοδοξία και το φονταμενταλισμό. Μόνο μέσα από τη συνειδητοποίηση πως δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και ότι μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς θρησκευτικές διαφορές, όπως το έκαναν για αιώνες στην περιοχή, πριν από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας μέσα από την ισραηλινή κοινωνία προέρχεται από όσους πολίτες του Ισραήλ δεν ενστερνίζονται ή εγκαταλείπουν τη σιωνιστική ιδεολογία ότι η γη της Παλαιστίνης είναι αποκλειστική η δική τους γη και ότι ο εβραϊκός λαός είναι ο εκλεκτός λαός. Επίσης, από εκείνα τα κομμάτια της ισραηλινής κοινωνίας που δεν αντιμετωπίζουν τους Άραβες ως τετράποδα δίχως ανθρωπινότητα. Από τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης, άντρες και γυναίκες και από τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται ενάντια στο τείχος, τον αποκλεισμό της Γάζας, το ρατσισμό, την καταπίεση και την τρομοκρατία που επιβάλλουν το ισραηλινό κράτος, ο στρατός και οι ακροδεξιοί έποικοι.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Παλαιστινιακή αντίσταση, γιατί αυτή εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια μας διδάσκει πως χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε ποτέ. Γιατί είναι ο αγώνας για την επιβίωση, είναι η αντίσταση ενάντια στη θανατοπολιτική και τον αφανισμό που τους επιβάλλει το ισραηλινό κράτος. Γιατί ο αγώνας τους είναι κομμάτι του αγώνα των καταπιεσμένων ενάντια στον καταπιεστή τους. Είναι αγώνας για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κομμάτι και του δικού μας αγώνα ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο αλλά και σε όσα αυτά γεννάνε, την καταπίεση, το ρατσισμό, τον πόλεμο, το φονταμενταλισμό και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ / ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς


Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΑΘΗΝΑ


ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1

Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση

Συγκέντρωση Κυριακή 21/01, 12 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας με πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ με πάνω από 23.000 νεκρούς, με τον πληθυσμό να έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους. Όλοι οι λαοί πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Τα πολεμικά μέτωπα στην Μέση Ανατολή ανοίγουν το ένα μετά το άλλο από το Ισραήλ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Το Ισραήλ δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια οργανωμένη δολοφονία υπαρχηγού και στελεχών της Χαμάς μέσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ την ίδια στιγμή οργανώθηκε δολοφονικό χτύπημα (δήθεν από την ISIS) μέσα στο Ιράν με τουλάχιστόν 100 νεκρούς. Την ίδια στιγμή ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μπλίνκεν έκανε περιοδεία για να προετοιμάσει τα νέα πολεμικά. Μεταξύ άλλων δεν έλειψε και η συνάντηση του με το Μητσοτάκη στην Σούδα της Κρήτης.

Η επιθετική τους πολιτική συνεχίστηκε με ΗΠΑ και Μ. Βρετανία να βομβαρδίσουν στόχους στην Υεμένη, που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ υποστηρίζοντας την παλαιστινιακή αντίσταση. Ταυτόχρονα χτυπούν στόχους στην Συρία και το Ιράκ.

Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ η οποία, με την πλήρη συμφωνία των ΜΜΕ και όλων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) έστειλε φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα για να στηρίξει τις επιθέσεις ενάντια στον λαό της Υεμένης. Την ίδια στιγμή αναπαράγουν την πιο χυδαία ρατσιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο και ελληνικές φρεγάτες να περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο. Η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

  • Να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού
  • Άμεση κατάπαυση πυρός και αποχώρηση του στρατού κατοχής από την Γάζα.
  • Άρση της πολιορκίας και απρόσκοπτη προμήθεια των αναγκαίων εφοδίων σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα στην λωρίδα της Γάζας
  • Καμία υποστήριξη και συνεργασία με ΗΠΑ- Ισραήλ
  • Να αποσυρθούν όλα τα στρατεύματα – Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ
  • Ανεξάρτητο ενιαίο κράτος τώρα η Παλαιστίνη

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

  • Η γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, στη Γάζα, και οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη, απ΄ τους σιωνιστές δολοφόνους, συνεχίζονται αμείωτα. Ταυτόχρονα αυτοί επεκτείνουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις στο Λίβανο και στη Συρία, πυροδοτώντας καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο!
  • Παρά τη γενοκτονία, η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση για μια λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη, συνεχίζεται, και καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα ενάντια στο δολοφονικό κράτος. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και η διεθνιστική αλληλεγγύη σε αυτόν είναι ο δρόμος για την απελευθέρωσή του.
  • Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να ελέγξουν τις καταστάσεις στην περιοχή, προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς και ανοίγουν νέα πολεμικά μέτωπα, στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα. Νέοι πόλεμοι ξεσπούν στην περιοχή, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, ενώ το μέτωπο της Ουκρανίας εξακολουθεί να παραμένει, όχι μόνο ανοικτό, αλλά και κυρίαρχο στο παγκόσμιο «ταμπλό».
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει επικίνδυνα το λαό μας! Στηρίζει απόλυτα τους σιωνιστές δολοφόνους, ενώ, τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), έχουν συνάψει συμμαχικούς άξονες με το κράτος του Ισραήλ. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση – ορμητήριο, προς εξυπηρέτηση των φιλοπόλεμων σχεδίων των ΗΠΑ. Η ελληνική φρεγάτα που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί, κλιμακώνουν τους κινδύνους για το λαό.
  • Σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη, οι λαοί διαδηλώνουν μαζικά, καθημερινά, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 12μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ 12 μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού, Αθήνα)

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ


Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης “Καταιγίδα Al Aqsa” η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τους βάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 23000 ανθρώπωνκαι τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μέσω της εκεχειρίας και της ανταλλαγής κρατουμένων που πέτυχαν τον Δεκέμβριο, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες αγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω από καθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και να ανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που έχει ήδη προβεί το σιωνιστικό καθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας, συνεχίζοντας όμως να συναντά απέναντί του τη σθεναρή αντίσταση του λαού και των οργανώσεων της Παλαιστίνης.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην “αυτοάμυνα” που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , όπως η “Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων” (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23» («Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια “φιλία” η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων – πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία της

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ.

Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζοντας τον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνης καθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικών συμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας:

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση



Ο νέος ποινικός κώδικας που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί τo επιστέγασμα του καθεστώτος πολιτειακής εκτροπής.

Άμεση και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η οργάνωση του ανοίγματος και της κεντρικοποίησης του αγώνα μαζικά στο δρόμο, πριν την ψήφιση του.

Στη βάση όλων των παραπάνω καλούμε σε συνάντηση και συνοργάνωση ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κινηματικού φάσματος, για την ενεργοποίηση σε μια μακροπρόθεσμη καμπάνια άμεσης και πλατιάς κινητοποίησης, η οποία θα εκκινεί από τον νέο ποινικό κώδικα και θα επεκτείνεται συνολικά απέναντι στο καθεστώς πολιτειακής εκτροπής από πλευράς κυβέρνησης, ολιγαρχών και ελληνικού κράτους.

Στην συνέλευση της Τετάρτης 17/01 που καλέσαμε ως Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης αποφασίσαμε από κοινού με τα συλλογικά σώματα και τις ατομικότητες που ανταποκρίθηκαν την όσο δυνατόν συχνότερη παρουσία μας στο δρόμο το επόμενο διάστημα πριν και μετά τη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Αυτό έχει ως αφετηρία την ενεργή στήριξη των καλεσμάτων και των πρωτοβουλιών ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα και τη παρουσία μας με όρους συνοργάνωσης σε όλους τους αγώνες, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους αντιφασιστικούς και αντικατασταλτικούς αγώνες κ.α. ώστε να έρθουμε σε επαφή με ευρύτερα κομμάτια του κινήματος και της κοινωνίας.

Ως συνέχεια καλούμε σε:

  • Στήριξη των καλεσμάτων και παρουσία με πανό στην πανεκπαιδευτική πορεία τη Πέμπτη 18/01, με σημείο συνάντησης το Σύνταγμα στη 13:00
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Εφετείο την Πέμπτη 18/01 στις 19:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Στήριξη των καλεσμάτων για πορεία έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν το Σάββατο 20/01 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη
  • Στήριξη του καλέσματος για αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 20/1 στις 18:00 στην Πλατεία Ηρώων 1940-1941 (Στρ. Καραϊσκάκη 17), Χαϊδάρι
  • Στήριξη του καλέσματος για συγκέντρωση/πορεία για την Παλαιστίνη την Κυριακή 21/01 στις 12:00 στο πάρκο Ελευθερίας
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Σύνταγμα την Κυριακή 21/01 στη 13:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Ανοιχτή συνέλευση για το νέο ποινικό κώδικα την Τετάρτη 24/01 στην ΑΣΟΕΕ στις 18:30

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απ΄το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Ανεξάρτητο ενιάιο Παλαιστινιακό κράτος από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη!

Οι ιμπεριαλιστές στηρίζουν τους σιωνιστές δολοφόνους- ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συναινουν!

Καμιά εμπλοκή της χώρας!

Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στους πολεμικούς κινδύνους που γεννά για τους λαούς, η κλιμάκωση και η επέκταση των μετωπων αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών!

Μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1, 12:00 μ.

στη συγκέντρωση στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

και στη διαδήλωση προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία

ΚΚΕ (μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο