Συνέλαβαν διαδηλωτή κατά των πλειστηριασμών και έκαναν έφοδο στο σπίτι του, επειδή κολλούσε αυτοκόλλητα. Κρατική τρομοκρατία και καταστολή καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες.

Διαδηλωτής κατά των πλειστηριασμών, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες, στην Αθήνα, προσήχθη εν ώρα εργασίας και στάλθηκε στη ΓΑΔΑ με την κατηγορία ότι κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου, σε στάση λεωφορείου. Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αγώνα, “στα πλαίσια της αναβάθμισης του ποινικού κώδικα για πρώτη φορά για ένα αυτοκόλλητο”, αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι του και έκαναν έρευνες, ενώ μέσα βρισκόταν η οικογένειά του. Την ίδια ώρα, έξω από το σπίτι είχαν παραταχθεί αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, κάνοντας ελέγχους σε αλληλέγγυο κόσμο και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στη γειτονιά. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της  «απειλής διάπραξης εγκλημάτων» όπως αναφέρει η αστυνομία. Η σύλληψη έγινε λίγες ώρες, μετά τη συμμετοχή μελών της Πρωτοβουλίας Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες σε παρέμβαση ενάντια στην έξωση 76χρονης χαμηλοσυνταξιούχου στο Βύρωνα, η οποία αποτράπηκε την ώρα που δύο αστυνομικοί έφτασαν με κλειδαρά στο σημείο και άλλαξαν την κλειδαριά της πόρτας. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που προσπάθησαν να πετάξουν στο δρόμο την 76χρονη αλλά μετά την παρέμβαση των αλληλέγγυων, αναγκάστηκαν να δώσουν πίσω τα κλειδιά στην κόρη της ηλικιωμένης και να τραπούν σε φυγή.

Η Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες κατήγγειλε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απόφαση του κράτους να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την αγωνιζόμενη κοινωνία, αξιοποιώντας τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα και ότι η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν θα κάμψουν τις αντιστάσεις ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές. Και κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12:00 της Τετάρτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο διωκόμενος αγωνιστής οδηγήθηκε για να δικαστεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ζήτησε τριήμερη αναβολή, με το δικαστήριο να εγκρίνει μονοήμερη αναβολή, και αφέθηκε ελεύθερος. Εκτιμάται, ότι εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, η υπόθεση θα εκδικαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σε εξέλιξη είναι συνελεύσεις συλλογικοτήτων για τη συμπαράσταση στον διωκόμενο αγωνιστή και για αντίδραση στην καταστολή.

Μοιραστείτε το άρθρο