Ενημέρωση & κάλεσμα στήριξης για τη δίκη τριών αντιφασιστών στις 24/01 στην Καλαμάτα

Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, εκ των οποίων ένα μέλος και του Ε.Κ.Χ. Ταράτσα, συλλαμβάνονται κι οδηγούνται βίαια από δεκάδες αστυνομικούς της ασφάλειας και των ΟΠΚΕ στο Α.Τ. Καλαμάτας. Κατηγορούνται με παραβίαση των μέτρων που είχαν τεθεί για την «πρόληψη ασθενειών» και απείθεια για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης που δεν έγινε ποτέ.

Στις 24 Γενάρη 2024, οι τρεις αντιφασίστες δικάζονται με ένα κατηγορητήριο – τραγέλαφο, που μπορεί να επιφέρει τη φυλάκισή τους. Εάν το δικαστήριο δεν αναβληθεί, είναι η πρώτη δίκη που θα γίνει με την κατηγορία αφηρημένης διακινδύνευσης περί “διάδοσης μολυσματικών ασθενειών” και θα αποτελέσει ένα σημαντικό προηγούμενο για ολόκληρο το κίνημα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη τιμώρησης του φρονήματος και σωφρονιστικού παραδειγματισμού με πολύ σοβαρές συνέπειες και συνδηλώσεις σε μια περίοδο που επιτελούνται τομές στον Ποινικό Κώδικα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ποινικοποίησης των αντιστάσεων και της καταστολής απέναντι στα προλεταριακά/εργατικά/φοιτητικά στρώματα.

Σας καλούμε να στηρίξετε με όποιον τρόπο θέλετε (ανακοίνωση, δράση) και σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Καλαμάτας στις 24/01, 09:00 πμ.

Ακολουθούν το κείμενο του ενός συλληφθέντα – μέλους της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας και του Ε.Κ.Χ. Ταράτσα και το κείμενο της
Αντιφασιστικής Κίνησης.

https://athens.indymedia.org/post/1628520/
https://www.facebook.com/antifasistikikalamatas.blogspot.gr/posts/pfbid02QrsTXxLpCjQQkwaPMgVXt3ecgq7nR2V12Zmrcm6nBYH4KEmgbmMhkvoj5BR6aEeil

Ε.Κ.Χ. Ταράτσα

Μοιραστείτε το άρθρο