Κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό στον Βύρωνα, Τετάρτη 10/1 στις 7:00


Την Παρασκευή 15/12/23 έγινε απόπειρα έξωσης στην Μ.Ασίας στο Βύρωνα, από την εταιρία services Cepal Hellas, σε ηλικιωμένη, η οποία όμως αποτράπηκε λόγω της μαζικής παρουσίας αλληλέγγυου κόσμου έξω από το σπίτι. Στις 10 Ιανουαρίου θα χρειαστεί και πάλι η δυναμική μας δράση και παρουσία ώστε να αποτραπεί και πάλι η επικείμενη έξωση. Η παραπάνω έξωση δεν είναι η μοναδική προγραμματισμένη, καθώς στην περιοχή του Βύρωνα και μόνο ο αριθμός ανέρχεται στις 53, ενώ χιλιάδες από εμάς καθημερινά εκτοπιζόμαστε από τις γειτονιές μας λόγω των αυξημένων ενοικίων.

Υπερασπιζόμαστε τους γείτονες/ισσες μας και το δικαίωμα στη στέγαση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Μ.ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΕΜΜΙΝΓΚ, ΒΥΡΩΝΑΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 7π.μ (και για όσο χρειαστεί!)

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10/1 Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΕΜΙΝΓΚ (ΒΥΡΩΝΑΣ)
από τις 7πμ (και για όσο χρειαστεί)

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Την Παρασκευή 15/12/2023 έγινε απόπειρα έξωσης σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στην Μ.Ασίας στον Βύρωνα, με ευθύνη της εταιρείας Cepal Hellas. Η έξωση αποτράπηκε χάρη στην δυναμική και μαζική παρουσία κόσμου. Την Τετάρτη στις 10/1, “Συνελεύσεις και Αγωνιζόμενα άτομα στις ανατολικές συνοικίες”, καθώς και η “Πρωτοβουλία Αγώνα από τις Ανατολικές Συνοικίες” παίρνουν την πρωτοβουλία και καλούν εκ νέου συγκέντρωση έξω από το σπίτι στην Μ.Ασίας για την αποτροπή της επικείμενης έξωσης.

Μέσα στην περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η ολομέτωπη ταξική επίθεση εκδηλώνεται με την ακρίβεια σεΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο που λέει "ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ FUNDS -ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1 M. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΕΜΙΝΓΚ (ΒΥΡΩΝΑΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ 7πμ. Να στήσουμε αναχώματα ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής επαγρύπνησης ώστε να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους. TA ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣHTIA ΣΩΕΙΟ PKH diapyros.net Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση mail: diarkis-agonas@riseup.net twitter/x: @Diarkis_Agonas" βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα), με “εργατικά ατυχήματα” στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δίνει εντολή στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Με την ίδια ρητορική περί “διάσωσης των τραπεζών”, έχοντας ήδη “φάει” τα δισεκατομμύρια της “ανακεφαλαιοποίησης” που εισέπραξαν με τα μνημόνια στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τώρα η κερδοφορία των τραπεζών “καταβροχθίζει” και τη λαϊκή κατοικία. Συνυπεύθυνες για τους πλειστηριασμούς είναι και οι πολυεθνικές “εταιρείες διαχείρισης ακινήτων” που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς για μικρο-ποσά, όπως η “DoValue” και η “Cepal”, και τα πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων, που διαφημίζουν το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής”. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά είναι κομμάτι μιας ευρύτερης κατεύθυνσης των τραπεζών, που συνδέεται άμεσα και με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση αυτή, αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στα κοράκια των εταιριών διαχείρισης και των funds να επιταχύνουν και να πραγματοποιούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, απελευθερώνοντας την εκποίηση 700.000 ακινήτων (αξίας 45 δισ.) που βρίσκονται στην κατοχή τους.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη και η οργανωμένη ταξική σύγκρουση με τους “κερδισμένους” από αυτές τις επιλογές είναι ο τρόπος και ο δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτό το κύμα των πλειστηριασμών. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι οι οργανωμένοι δυναμικοί ταξικοί αγώνες μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας για την λαϊκή κατοικία.
Να στήσουμε αναχώματα ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής επαγρύπνησης ώστε να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1 Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΕΜΙΝΓΚ (ΒΥΡΩΝΑΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ 7πμ.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο