Παρέμβαση – Διαμαρτυρία ενάντια στην αντιμεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική, Δευτέρα 8/1 στις 11:00 στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής

Παρέμβαση – Διαμαρτυρία Δευτέρα, 8.1.2024,11πμ, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Αθηνών 196, Ρέντη

Ενάντια σε μια Ευρώπη Φρούριο για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ενάντια στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

Ενάντια στην ευρωπαϊκή πολιτική συνόρων που σκορπά το θάνατο όπως είδαμε με το ναυάγιο της Πύλου.

Οι επαναπροωθήσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η αποανθρωποποίηση των προσφύγων/μεταναστών είναι μέρος και της ευρωπαϊκής πολιτικής συνόρων.

Αντί τα χρήματα να επενδύονται σε πολιτικές επιτήρησης συνόρων, να επενδυθούν σε κοινωνικές πολιτικές στήριξης και υποδοχής.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι.

Κάθε ευρωπαϊκή πολιτική που οχυρώνει τα σύνορα της απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, σημαίνει περισσότερη εμπλοκή των ευρωπαϊκών χωρών σε πολέμους, δικτατορίες και επεμβάσεις σε τρίτες χώρες.

Η υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών σημαίνει υπεράσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας και στην Ευρώπη.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της νόμιμης και απρόσκοπτης παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων μας απέναντι σε έναν ολοένα και πιο ρατσιστικό καπιταλισμό και απέναντι στην ακροδεξιά και στο φασισμό.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης προς ΜΜΕ

Πρόσκληση

Με την ευκαιρία της επισκέψεως στην Αθήνα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κας Ylva Johansson, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριος Καιρίδης σας προσκαλεί να παραστείτε στη συζήτηση με θέμα “Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης”.

Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα προλογίσει τη συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μετανάστευσης τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 12:00-13:00.

ΚΕΕΡΦΑ

Μοιραστείτε το άρθρο