Νεκρός στο Παρίσι 30χρονος έπειτα από απανωτά χτυπήματα με taser

Συνεχίζονται τα περιστατικά κρατικών δολοφονιών στη Γαλλία και το Παρίσι, με τελευταίο περιστατικό το θάνατο ενός 30χρονου από τη Μαρτινίκα, μετά από πολλαπλά χτυπήματα από taser. Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έπειτα από κλήση από παντοπωλείο στην περιοχή Μονφερμέιγ στα προάστια του Παρισίου. Όπως αναφέρεται, ο 30χρονος είχε επιθετική διάθεση προς τον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου και όταν ήρθε η αστυνομία κινήθηκε απειλητικά, με έξι αστυνομικούς να τον χτυπούν πάνω από 10 φορές με το τέιζερ.

Πηγές της αστυνομίας περιγράφουν το περιστατικό αναφέροντας ότι ο καταστηματάρχης κάλεσε την αστυνομία καθώς ο 30χρονος ήταν μεθυσμένος και τον απειλούσε. Μετά την εμφάνιση της αστυνομίας, αναφέρεται ότι επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό δαγκώνοντας τον στο δάχτυλο και τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Στη συνέχεια καλέστηκαν ενισχύσεις και στο σημείο βρέθηκαν 18 αστυνομικοί. Από την εισαγγελία προκύπτει ότι οι έξι προχώρησαν σε χρήση του taser επανειλημμένα σε βάρος του 30χρονου με αποτέλεσμα να προκληθούν δύο καρδιακές ανακοπές στη συνέχεια. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Νεκροψία/νεκροτομή πρόκειται να διεξαχθεί τη Δευτέρα για να δώσει περισσότερες απαντήσεις για το θάνατο του νεαρού.

Οι τακτικές συγκάλυψης των δολοφονικών ευθυνών των κατασταλτικών μηχανισμών αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο καθώς η αγριότητα και η ασυδοσία των αστυνομικών δυνάμεων έχουν αυξηθεί. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για την υπόθεση αποτελούν εκδοχές πηγών που σχετίζονται με την αστυνομία και προξενεί ερωτηματικά αν θα γίνουν ποτέ γνωστές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Μοιραστείτε το άρθρο