Συγκέντρωση στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στην αγορά της Κυψέλης, Πέμπτη 28/12 στην πλατεία Πρωτομαγιάς

Την Πέμπτη, 28/1, ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο στην αγορά της Κυψέλης. Θα πάμε και εμείς εκεί μαζί με άλλες συλλογικότητες και συνελεύσεις.
✊Ραντεβού 10π.μ. στην πλ. Πρωτομαγιάς.
⚡ Γιατί “η ανάδειξη των γειτονιών”, όπως υποστηρίζει η νέα δημοτική αρχή, δεν περιμένουμε να γίνει από μόνη της, αλλά με την παρουσία των ίδιων των ανθρώπων των γειτονιών, την προβολή των αναγκών τους και των αιτημάτων τους.
⚡ Γιατί “ο διάλογος και η διαβούλευση” δε γίνεται με λίγους και εκλεκτούς, αλλά με τον κόσμο που τόσο καιρό είναι στον δρόμο, στους λόφους, στα πάρκα, στις πλατείες, προσπαθώντας να σώσει όλα όσα η επιβολή του κέρδους και των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων του καταστρέφουν.
⚡ Γιατί οι μεγαλοστομίες επέτρεψαν να κοπούν πάνω από 60 δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ οι φορείς τους τηρούν ακόμα σιγή ιχθύος για την επικείμενη επέκταση του εργοταξίου της πλ. Εξαρχείων, για ένα ανεπιθύμητο έργο, έχοντας, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, αποδεχτεί άνευ όρων το κατάπτυστο μνημόνιο συνεργιασίας δήμου Αθηναίων & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δίνοντας στην εταιρία γη και ύδωρ να κάνει ό,τι θέλει.
⚡ Γιατί στη γειτονιά μας η ζωή γίνεται αβίωτη από τα αμέτρητα ξενοδοχεία και airbnb, από το άνοιγμα νέων μαγαζιών σε κάθε σημείο με τα τραπεζοκαθίσματα να καταλαμβάνουν τα εναπομείναντα πεζοδρόμια, από τις δυνάμεις καταστολής/κατοχής που έχουν κατοικοεδρεύσει για να υπερασπίζονται ιδιωτικές εταιρίες και “έργα” που κανείς και καμιά δε θέλει.
Θα είμαστε και για έναν άλλο λόγο…
⚡ Γιατί η γειτονιά μας ανά την ιστορία έχει δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στον φασισμό. Και συνεχίζει να τις δίνει, δηλώντας σε όλα τα επίπεδα ότι κανένας φασίστας, κανένας νεοναζί δε θα γίνει ανεκτός.
Ραντεβού στις 10π.μ. στην πλ. Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα σε διαδήλωση στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, 28/12.
🪧Συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, πορεία στις 10.15πμ προς την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)
👭Τις τελευταίες μέρες, δίνουμε ξανά τη μάχη για να σωθεί η Πλατεία Πρωτομαγιάς από τα συμφέροντα που θέλουν να την περιφράξουν για 10 χρόνια.
Με το πρόσχημα της κατασκευής του Σταθμού Δικαστήρια, που μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς την επιπλέον περίφραξη της πλατείας, ένας από τους ελάχιστους δημόσιους ελεύθερους χώρους των γειτονιών μας -στον οποίο παίζουν και χαλαρώνουν παιδιά και μεγάλοι- θα μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο.
Όχι για κάποια κοινωνική ανάγκη, αλλά επειδή αυτό συμφέρει οικονομικά την κοινοπραξία που κατασκευάζει τη γραμμή 4 του Μετρό.
❗Το τι συμβαίνει στους δημόσιους χώρους της πόλης είναι ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής, ακόμα και όταν πρόκειται για ευρύτερα κρατικά έργα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη γραμμή 4 του Μετρό είχε εγκριθεί παλιότερα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εξάλλου, η δημαρχία Μπακογιάννη άνοιξε πολλαπλά μέτωπα απέναντι στους δημόσιους χώρους της Αθήνας.
🟢Δεν θα αφήσουμε τους δημόσιους χώρους της Αθήνας ανυπεράσπιστους απέναντι στις διαθέσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων.
🔴Μαζί με άλλες κινήσεις υπεράσπισης δημόσιων χώρων στην Αθήνα, καλούμε σε συγκέντρωση στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, αυτή την Πέμπτη, 28/12,
Συγκεντρωνόμαστε στις 10πμ στην Πλατεία Πρωτομαγιάς – Ξεκινάμε στις 10.15πμ προς τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)

Μοιραστείτε το άρθρο